Információk, érdekességek

Lelki Evolúció - mit adsz tovább a gyermekednek?

2013. április 19.

Találós kérdés. "Nem tanítják meg az iskolában, később mégis állandóan számon kéri rajtunk valaki. Rengeteg hozzá az információ, érzéseink szerint mégsem vagyunk képesek valódi előrehaladást elérni benne. A világot mozgató erők egyike, mégsem figyel rá a többség. Mi az?"

Senki többet harmadszor? Akkor elárulom a választ. Ez a rejtélyes dolog nem más, mint a kiegyensúlyozott, harmonikus szülő-gyerek kapcsolat. Az az energiamező, amely az indítója földi életünknek, az az erő, ami formálja az általunk hozott alapot. Ami hat ránk akkor, amikor elindulunk, és nekifogunk életünk feladatainak kibontásához, és hogy újabb és újabb fejlődési lépcsőfokot tegyünk meg az Úton.


A láthatatlan munka - miért csak a nők terhe?

2013. április 10.

Április első keddje a láthatatlan munka világnapja. "A láthatatlan munkát többnyire nők végzik el: a magyar nők átlagosan heti tíz órával többet töltenek csecsemőgondozással, gyerekneveléssel, hat órával többet főzéssel és házimunkával a férfiaknál. Még akkor is több fizetetlen munkát végeznek a magyar nők (és ez ellen nincs is különösebb kifogásuk), ha ők a kenyérkesők a családban, és a férfi munkanélküli" - olvashatjuk egy, az alkalomból megjelent cikkben. Ezek az adatok nem hatnak az újdonság erejével, mindenki tisztában van velük, ám beszélni, úgy látom, senki nem szeret róluk. Ha mégis felmerülnek, a társalgás általános iránya az lesz, hogy ez nem is igazi probléma.


Kisgyermekes anyukák: vissza a munkaerőpiacra, de hogyan?

2013. március 18.

Nagyon régóta terveztem már megírni ezt a cikket. Akik rendszeresen olvassák cikkeimet, publikációimat, azok tudják, hogy szeretek olyan létező problémákat fókuszba helyezni, amelyek megoldásért kiáltanak. Sajnos a kisgyermekes anyukák helyzete a munkaerőpiacon pontosan ezek közé tartozik.

Aki igazán dolgozni akar, az tud is?
Én mindig azt vallottam, hogy aki dolgozni akar, az megtalálja előbb-utóbb az utat a munkavállaláshoz, vagy a vállalkozói léthez.
Amikor azonban azt látom, hogy többdiplomás emberek átlag 1-1,5 év alatt találnak munkát (jó esetben), akkor azt hiszem, jogosan állítom, hogy a kitartás  és a folyamatos tanulás mindennél fontosabb!
A mai piaci viszonyok között hatalmas erőpróbát és kitartást igényel az alkalmas munkahely megtalálása éppúgy, mint egy sikeres vállalkozás felépítése.


Ha nem jön a baba - segíthet a reflexológia

2013. március 09.

A meddőség és az évekig tartó várakozás sok párt taszít a kétségbeesés szélére. Érdemes kipróbálni a szakember által végzett gyógyító talpmasszázst, amely képes regenerálni a szervezetet és megágyaz a gyermekáldásnak.

Egy fiatal házaspár nagyon szeretett volna gyermeket, de az asszony nem került másállapotba. Minthogy korábban a petevezetéke egy gyulladásos folyamaton ment át, úgy vélték, hogy ez lehet az akadály. Elment egy nőgyógyászhoz, aki alaposan megvizsgálta, de nem talált semmi rendellenességet. Azt ajánlotta a hölgynek, hogy fúvassa át a petevezetéket – ami meg is történt.


Mennyit hízhat egy kismama?

2013. március 06.

Mennyi az ideális súlygyarapodás várandósság alatt? Mit ehet és mit nem a kismama? Ajánlott-e a mozgás? A kismamák életvitele nagyban befolyásolja a baba egészségét, így ezekre érdemes ilyenkor kiemelten odafigyelni. Dr. Demjén László, az Oxygen Medical szülész-nőgyógyásza a várandósság alatti súlygyarapodással kapcsolatos alapvető ismeretekről beszélt..

Ismerethiány és tévhitek
Bár nemrégiben az ausztrál kismamák kétharmadáról derült ki, hogy nem tudják, mennyi az ideális súlygyarapodás a várandósság alatt, ez valószínűleg a magyar hölgyeknek is problémát jelent. Éppen ezt bizonyította az az ausztrál kutatás, amely úgy találta, a kismamák egy része túl sokat hízik a 9 hónap alatt, másrészük viszont olyannyira nem „engedi el” magát, hogy közvetlenül szülés után alacsonyabb a súlya, mint a terhesség előtt.  


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...230231232...280