Információk, érdekességek

Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjak 2023

2023. április 20.

A képen balról jobbra: Dr. Halmos Gábor, Dr. Szökő Éva, Dr. Mikola Bálint, Dr. Samu Antal, Dr. Csóka Ildikó és Torjai Gábor, a Nero Consulting ügyvezetője

2010 óta minden évben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaság segítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával kívánnak a gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájukhoz, elismerve annak követésre méltó minőségét.

A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

A „Kedvenc Patikám” pályázat keretében pedig a betegek véleményt tudnak formálni a patika munkájáról szavazatukkal, amellyel nem kizárólag egy gyógyszerészt, hanem az egész patika munkáját minősítik.

Figyelemmel a pályamunkák magas színvonalára, és a szakmai érdeklődésre a Bíráló Bizottság a szervezőkkel közösen, önálló, időtálló, nyomtatott gyűjteményes kiadvány formájában is megjelentette, a díjazásban részesített gyógyszerészek szakmai pályamunkáit, az elmúlt időszak során keletkezett új tapasztalatokkal és eredményekkel aktualizálva, kiegészítve.


Ha natúrkencét készítesz házilag, most nyerhetsz is vele

2023. március 10.

Óriási nyereményekre válthatják a modern boszorkányok a natúr receptúráikat! Te is közéjük tartozol? Szereted a natúr kencéket, virágvizeket, arclemosókat, testápolókat, gyantákat, krémeket, dezodorokat, gyógykrémeket, tinktúrákat, főzeteket, elixíreket, fürdőket, olajokat, gyertyákat, viaszokat? El is készíted magadnak? Jelentkezz erre a pályázatra!  

A te konyhád is időnként boszorkánykonyhává változik át? Tudásoddal, kreativitásoddal most értékes díjakat nyerhetsz a „MAGAM KEVEREM A NATÚRKENCÉM” pályázaton, ahol tiéd lehet az 500 000 forint összértékű díjak egyike.

Pályázhatnak profi kencekeverők és amatőr boszorkányjelöltek is. Nem a recept bonyolultsága a szempont, hanem a jósága és a kreativitás. Keverhetsz bele gyógynövényeket, teákat, agyagporokat, zsírokat, olajokat, viaszokat, illóolajokat, cukrokat, virágvizeket, ásványokat... bármilyen természetes anyagot, amivel megszületik az ápoló, gyógyító, szépítő, jobbító, léleksimogató termék.

A Diadeur pályázatán nyerhetsz natúr kencés workshopot Naturékától, online tanfolyamot a Házikencétől, ajándékutalványt Sheavaj.hu-tól, a Viviwell-től, Dayfly Krisztitől coaching-ot, TurbukÁgifilctől, Diadeur-től és MarikMakeup-tól ajandékot.

Mindenki egy receptúrával pályázhat, kizárólag sajáttal, az alábbiak szerint:
– a receptúra legalább három natúr komponensből tevődjön össze,
– a komponensek közül legalább egy illóolaj legyen,
– pálmazsírt nem tartalmazhat a receptúra.


Ismét meghirdetik az Év Gyógyszerésze és Kedvenc Patikám díjakat

2022. április 25.

Fotó: gettyimages.com

2010 óta minden évben a Magángyógyszerészek Országos Szövetsége kezdeményezésére a Magyar Gyógyszerésztudományi Társaságsegítő közreműködése mellett, a Roche Magyarország Kft. támogatásával kívánnak a gyógyszerészeknek országos nyilvánosságot és kiemelkedő szakmai rangot adni munkájához, elismerve annak követésre méltó minőségét. (promóció)

A kiírók olyan gyógyszerészt kívánnak elismerésben részesíteni, aki példát mutat kiemelkedő szakmai teljesítményével, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletével a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben egyaránt.

Figyelemmel a pályamunkák magas színvonalára, és a szakmai érdeklődésre a Bíráló Bizottság úgy döntött, hogy önálló, időtálló, nyomtatott gyűjteményes kiadvány formájában is meg kívánja jelentetni a díjazásban részesített gyógyszerészek szakmai tevékenységét, az eltelt időszak során keletkezett új tapasztalatok és eredmények aktualizálásával kiegészítve.

Már a kezdetekkor felmerült az igény, hogy a díjnak legyen egy lakossági ága is, így jött létre a Kedvenc Patikám díj, amely a lakossággal közvetlen kapcsolatban álló, azt kiszolgáló kollektíva munkáját ismeri el.

Így válik teljessé 2022-ben a program, melynek részei:

  • Év Gyógyszerésze szakmai díj
  • Kedvenc Patikám közönség díj
  • Év Gyógyszerésze (szakmai) Szeminárium
  • Értékek a gyógyszerészetben – Év Gyógyszerésze pályázati gyűjtemény

Szavazni a https://www.evgyogyszeresze.hu oldalon lehet, ahol meg kell jelölni azt a gyógyszerészt, vagy patikát, akik a közönség szerint méltóak lehetnek az Év Gyógyszerésze vagy Kedvenc Patikám megtisztelő cím elnyerésére.

A szavazatok beérkezésének határideje: 2022. május 31.


Az „Év Gyógyszerésze” – mindennap az ön gyógyszerésze

2021. április 22.

(Promóció) Idén 11. alkalommal keresik az „Év Gyógyszerésze” cím és díj leendő kitüntetettjeit Ön is tehet azért, hogy megtaláljuk őket!

A gyógyszerészek munkája a pandémia hónapjaiban a szokásosnál még nagyobb terheléssel és még több erőfeszítéssel valósulhat csak meg – a megszokott magas színvonalon. A gyógyszerészek teljesítménye és áldozatkészsége a világjárvány idején is példaértékű, köszönetet és elismerést érdemlő. Ennek jegyében 2021-ben is keresik az „Év Gyógyszerésze” cím és díj leendő méltó birtokosait. A díjjal és címmel olyan gyógyszerészeket részesítenek elismerésben, akik példát mutatnak kiemelkedő szakmai teljesítményükkel, hatékony megoldások alkalmazásával és betegközpontú szemléletükkel a gyógyszerészi gondozásban, a gyógyszerellátásban és a gyógyszerfejlesztésben.

Az ön gyógyszerésze is a díjazottak között lehet 2021-ben, ha ön úgy érzi, hogy ő is méltó az „Év Gyógyszerésze” cím elnyerésére.

Akinek köszönhetően ön mindennap bizalommal térhet be a patikába
A több mint egy évtizedes múltra viszszatekintő kezdeményezés, az „Év Gyógyszerésze” díj és cím azokra a gyógyszerészekre kívánja ráirányítani a figyelmet, akiknek köszönhetően ön mindennap bizalommal térhet be a patikába, és megelégedéssel távozhat onnan.

Legyen szó krónikus betegségről, nyaraláshoz úti patika összeállításáról, az ön vagy a szerettei egészségével kapcsolatos kérdésekről, a gyógyszerészére mindig számíthat. Nincs ez másként most sem, a koronavírus-világjárvány idején, amikor a világ hatalmas egészségügyi és gazdasági terhekkel és kihívásokkal néz szembe. A biztonságos gyógyszerellátás folyamatossága, a gyógyszerészek – mint egészségügyi szakemberek – odaadó munkája fontosabb, mint valaha.

Az elmúlt hónapokban a gyógyszerészek betegközpontú, lelkiismeretes munkájának és emberfeletti erőfeszítéseinek volt köszönhető az, hogy a patikák mindig nyitva álltak ön előtt. Ez a jövőben sem fog megváltozni.


Augusztusban az édesapáké a főszerep!

2020. augusztus 27.

Most bárki jelölheti a kedvesét vagy rokonát Az Év Apukája címre

A feleségek örök támaszai és segítői, a lányok védelmezői, a fiúk példaképei. Mégis sokszor jobban megbújnak a csendes háttérben, mint az anyukák, pedig ők is ugyanolyan mindennapi hősök, akik manapság szintén egyre kevesebb elismerésben részesülnek. A Sudocrem Az Év Apukája kampányában most a kiemelkedő feladatokat ellátó édesapákra irányítja a figyelmet, akik nap mint nap helytállnak munkában, gyermeknevelésben és a családok élén.

A XXI. századi édesapák szerepe egyre inkább kulcsfontosságú. A pedagógiai érzék mellett szinte első perctől kezdve fontos a kötődés és a bizalom kialakítása a gyermek és a családfő között. Ez a későbbi közös életük során meghatározó szerepet játszik majd, hiszen a fiúk számára elsősorban az apuka lesz az a személy, akire hasonlítani szeretnének, akinek a szavára mindennél jobban adnak, és akit általában példaképként követnek.

Természetesen a lányoknál is kulcsfontosságú az édesapával való jó és szoros kapcsolat, hiszen ők a kislányok első számú védelmezői, a legerősebb bástyák. Ők jelenthetik azt a férfit, akire igazán felnéznek, akinek a mintája, erkölcsi normái és a mentalitása – akárcsak az édesanyáké – értékmutató lehet a későbbiekben, akár a párválasztás során is.

Nem csoda hát, hogy manapság, a modern társadalmakban elkezdett felértékelődni az apák szerepe a gyermeknevelés terén. Egyes skandináv országokban például az apukáknak is kötelező hónapokig otthon maradni a gyermekkel, hogy ők is ugyanannyi időt tölthessenek az apróságokkal, mint az édesanyák. De hazánkban is egyre nagyobb az igény az apasági CSED-re vagy GYED-re.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...9