Információk, érdekességek

se hús, se hal...

2006. február 27.

Vegának lenni kicsit már divat is, bár tömegmozgalom - legalábbis Magyarországon, a disznótorosok hazájában - sosem lesz belőle. 
 

Azt azonban nem mindenki tudja, a vegetarianizmusnak sokféle típusa van - a szemi-vegák például halat ehetnek, mivel az nem meleg vérű állat. De a vega szemlélet alapja mégiscsak az a gondolat, hogy állatot ölni bűn, és az ember alapvetően nem ragadozó fajta. Nézzük, hányféle-képpen lehetsz tehát vegetáriánus!


Ehetõ Virágok Fesztiválja, Kecel

2006. február 02.

A keceli gasztronómiai találkozó programjait úgy válogatták össze, hogy aki itt sem talán számára érdekeset, az jobb, ha eleve elkerüli az efféle rendezvényeket. Már maga a - '90-es évek közepén kitalált - Ehetõ Virágok Fesztiválja is tulajdonképpen két témát ölel fel, hiszen itt virág vagy dísz lesz minden ehetõbõl, s étel lesz (majdnem) minden virágból. Az utóbbival egy õsi konyhai hagyományt elevenítenek fel, kicsit megtisztítva, modernizálva.

Zöld tea

2005. december 31.

5000 évvel ezelõtt a kínai császár egy teabokor alatt üldögélt egy csésze forró vízzel a kezében. Amikor a bokorról a csészéjébe hullott egy levél, örömmel tapasztalhatta, hogy a keletkezett ital így sokkal kellemesebb. Hamarosan termeszteni kezdték és elindulhatott hódító útján a tea.


Sütve-fõve veszélytelen a szárnyashús

2005. október 11.

A kellõen hõkezelt, jól megsütött, megfõzött szárnyashús semmilyen veszélyt nem jelenthet a fogyasztónak.
Ezt dr. Lövey László, a Somogy Megyei Állategészségügyi és Élelmiszer-ellenõrzési Állomás fõállatorvosa nyilatkozta a Weborvosnak annak kapcsán, hogy sokan, fõképpen kisgyermekes anyukák jelezték a szárnyashús-fogyasztással szembeni aggályaikat, félelmeiket. Arra szeretnének választ kapni, hogy a hazánkban kereskedelmi forgalomba került vágott szárnyasok - csirkék, kacsák, pulykák stb - terjeszthetik-e a rettegett, madárinfluenza-vírust.

Kényeztetõ méregtelenítés

2005. szeptember 14.

A belsõ harmónia megteremtéséhez hozzátartozik a külsõnk ápolása is. Legyünk nõk, vagy férfiak az ápoltság mindig jó közérzetet biztosít számunkra.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...263...264