Információk, érdekességek

Karamellás almaleves szegfûborssal bolondítva

2007. május 30.

A friss almánál nem zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belõle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik! 
 

Hozzávalók:
  4 közepes savanykás alma
  4 evõkanál cukor
  1 darabka fahéj
  3 szem szegfûbors
  2 dl fehérbor
  (betétnek tejbegríz)


Ebéd helyett vacsorázunk 2.rész

2007. május 21.

A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!


Mit eszünk legszívesebben?


A tíz legszívesebben és leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek rangsorában is történtek változások. A hagyományos fõzött levesek 2005-höz képest kedveltebbek csakúgy, mint a sajtok, tésztafélék és a szárazáruk (szalámi, kolbász). A kedveltségi tízes listán az elõzõ mérési idõszakhoz képest lejjebb csúsztak a szárnyasok, a burgonya, gyümölcsök és a zöldségek. Ugyanakkor gyümölcsöt, ásványvizet az elõzõekhez képest gyakrabban; teát, tejet és zöldségeket viszont ritkábban fogyaszt a lakosság. A leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek elsõ három helyezettje változatlanul a fehér kenyér, kávé és a hagyományos fõzött levesek.


Ebéd helyett vacsorázunk - 1. rész

2007. május 20.

A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!

A GfK Hungária étkezési szokásokat felmérõ tanulmányának adatai jól tükrözik a napjainkban jellemzõ életmódot, a korábbiakhoz képest átalakuló "napirendet". 2005-höz képest jelentõsen megnõtt azok aránya, akik fõ étkezése az ebéd helyett a vacsora, illetve a magyarok közel harmada bevallottan rendszertelenül étkezik. A GfK Hungária által, a válaszadók étkezési szokásai mentén létrehozott hat fogyasztói csoport közül a tradicionális magyar ételeket fogyasztó "kiegyensúlyozott középutasok" és "gondoskodó háziasszonyok" csoportja a legjelentõsebb.


A gyermekkori elhízás leküzdhetõ!

2007. május 17.

Ha hiszünk az orvosok és a táplálkozástudománnyal foglalkozó szakemberek megfigyeléseinek, a gyermekek napjainkban kevésbé kalóriadús ételeket fogyasztanak, mint néhány évtizeddel ezelõtt - mégis egyre több túlsúlyos van közöttük. Ahhoz azonban, hogy megtorpanjon ez a tendencia, tudnunk kell: ne rögtön a kövér gyermek lefogyasztására törekedjünk, hanem fokozatosan változtassuk meg étkezési szokásait, életmódját, és alakítsuk ki számára az ehhez szükséges családi környezetet.

A reggeli - a diétázók titkos fegyvere

2007. április 21.

Akik elbliccelik a reggelit, kevésbé tudják korlátok közt tartani a súlyukat, mint azok, akik rendszeresen esznek reggelente. Mi lehet ennek az oka? 


Kiadós reggelit!


Kezdjük egy olyan hírrel, amelyik bizonyára meglep sok embert: azok, akik elbliccelik a reggelit, kevésbé tudják korlátok közt tartani a súlyukat, mint azok, akik rendszeresen esznek reggelente. Mi lehet ennek az oka? Például az, hogy a reggelizés segíthet abban, hogy elkerüljük a veszélyes nassolást és "túlegyük" magunkat az egyes fõétkezések során. Élelmezéstudománnyal foglalkozó szakemberek felismerése szerint a rendszeres reggelizõk általában kisebb súlyúak, mint a reggelit elmulasztók.


Hurrá! Ehetünk reggelire mindenféle finomságot, gondolhatnánk. De hogyan is áll a dolog valójában?


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...256257258...276