Információk, érdekességek

Szereted a csokit?

2007. augusztus 07.

Egyél édességet, de mértékletesen! A helyes táplálkozás alappillére a változatosság és a mértékletesség. Mindent lehet enni, sõt a változatosság kell is a szervezetnek, hogy minden tápanyagot, szükséges vitamint megkapjon. Ugyanez vonatkozik az édességek fogyasztására is.

 

Nem tilos, csak a helyes mennyiséget kell megválasztani, ami még belefér a napi evésbe-ivásba. Az édességfogyasztás egyik legfontosabb irányelve, hogy ne fõétkezések helyett, hanem azok végén, záró fogásként kerüljön az asztalra.


Fogyókúra

2007. július 30.

FogyókúraA túlsúly és az elhízás a világ számos országában, így nálunk is egyre "hízó" egészségügyi, társadalmi és gazdasági problémát jelent. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) az elhízást betegséggé is nyilvánította.

 

Vajon Önt is érinti ez a probléma? Például mikor állt utoljára mérlegre? Csak legyint arra, hogy már megint nem tudja összegombolni a nadrágját? Cikkünk segít, ha elszánja magát a változtatásra, hogyan kezdjen bele önkínzás nélkül!


Tea, kávé, kóla - 2.rész

2007. július 19.

"A mértékben a lényeg" - Paracelsus 

A koffein tulajdonságai, hatásai

 

A koffein a metilxantin vegyületcsaládhoz tartozó szagtalan, kesernyés ízû, fehér kristályos alkaloid.

 

Megfelelõ mennyiségben fogyasztva élénkíti a szervezetet, stimulálja az ideg- és a szívrendszer mûködését, javítja a szellemi funkciókat (megfigyelés, ítéletalkotás stb.) és fokozza az izmok teljesítõképességét. Az anyagcserét képes felgyorsítani, s így emeli a testhõmérsékletet és serkenti a vizelet-kiválasztást.


Tea, kávé, kóla - 1.rész

2007. július 18.

Mióta használjak (és mire) a koffeint? 

Korunkra egyre inkább jellemzõvé vált egy olyan munkastílus, ami megköveteli az egész napos irodai benntartózkodást, hogy szoros határidõk közepette is folyamatosan precízen tudjunk dolgozni és képesek legyünk jó döntéseket hozni.

 

A megfelelõ intenzitású kreatív tevékenység sokak számára úgy tartható fenn legkönnyebben, ha éberséget és gondolkodást serkentõ élvezeti szereket fogyasztanak. Ennek következtében az élénkítõ, koffeintartalmú fogyasztási cikkek - a tea, a kávé és a kóla - népszerûsége a mai napig töretlen az egész világon. De vajon mióta él az ember ezekkel az italokkal?


Lékúrák

2007. július 17.

A zöld tea kivonata csökkenti a koleszterinszintet


A zöld tea hamarosan az egyik fontos eleme lehet a magas koleszterinszinttel rendelkezõ személyek étrendjének, amely a gyógyszeres terápiával együtt kezelésükben nélkülözhetetlen.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...254255256...277