


Információk, érdekességek
Melegedjünk ízekkel!
2010. február 13.
A zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel.
Hideg idõben a szervezet több energiát igényel, ezt érezhetjük az étvágyunk növekedésén, illetve a megkívánt ételek fajtáján is. Ám a zsíros húsok és édességek helyett érdemes megpróbálkozni a melegítõ hatású élelmiszerekkel - ad tippeket a www.oxygenmedical.hu. (Gyomor- és májproblémákkal küzdõknek azonban nem ajánlottak a túlzottan erõs, csípõs, karakteres ízek.)
Éttermi kalóriatájékoztatás, kevesebb kövér gyerek
2010. február 09.
Vizsgálták, hogy mennyire veszik figyelembe az amerikai szülõk a gyermekeiknek rendelt ételek kalóriatartalmát.
Egy felmérés szerint ha a szülõk a gyorséttermek étlapjáról megtudhatják, hogy mennyi kalóriát tartalmaznak a kicsik kedvenc ételei, jobban megfontolják, hogy mi kerül a gyerekek tányérjára, mint ha csupán a vonzó ételneveket olvassák.
Vérnyomáscsökkentés, súlycsökkentés zöldséglével
2010. január 26.
A rendszeres, bõséges zöldség- és gyümölcsevés jót tesz az egészségnek - az õsi tapasztalatot a legújabb tudományos eredmények is megerõsítik.
Két, erre vonatkozó vizsgálatot ismertettek Avignonban, az International Symposium on Human Health Effects of Fruits and Vegetables elõadás sorozatán.
Táplálékkiegészítõk: kell E bele
2010. január 20.
Amikor a fölvágott almát megcitromozzuk, magas színvonalú, tudományos tevékenységet folytatunk.
Figyelni kell az élelmiszerek csomagolásán föltüntetett táplálék-kiegészítõkre, de ezek használatának teljes megszüntetése veszélyes volna: ide tartoznak ugyanis az ételekhez hozzáadott, létfontosságú vitaminok is. A táplálék-kiegészítõkrõl az Európai Unió szakfolyóirata, a Food Today közölt figyelemreméltó cikket.
A lazac a szív fõvédnöke a zsíros halhúsok közül
2010. január 20.
Ritkábban kerülnek szívroham miatt kórházba azok a középkorú férfiak, akik rendszeresen esznek zsíros halból készült ételeket.
Korosodó dán polgárok vizsgálatának eredményeit az European Heart Journal közölte. A kutatók csaknem négy évtizede figyeltek fel arra, hogy a grönlandi eszkimók ritkán szenvednek koszorúér-betegségben, arrafelé alig van szívinfarktus. A szívgyógyászok szerint ez a halhúsban lévõ telítetlen zsírsavak kedvezõ hatásának tulajdonítható. Az eszkimók után az elméletet japán halászok vizsgálata is megerõsítette: a halat ritkán evõ halászok között lényegesen gyakoribb volt a szívhalál, mint abban a csoportban, amelyik hetenként többször is evett zsákmányából.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...249250251...295