Információk, érdekességek

50 forint címletû érmét bocsát ki az MNB

2005. október 20.

A Magyar Nemzeti Bank régi és nemes feladatának tekinti, hogy hazánk kiemelkedõ eseményeirõl, évfordulóiról törvényes fizetõeszköz kibocsátásával emlékezzék meg.

Tûz és jég

2005. október 20.

Az alkalmi ruha ma már nem azt jelenti, mint korábban - legalábbis a fiataloknak nem. Nyugodtan félredobhatják a divatjamúlt fekete kiskosztümöt, az egyszerû szabású vagy anyagú ruhákat. Idén jöhet minden, ami szõrme, bársony, lurex, tüll, flitter, strassz, mert vidámak és a közelgõ ünnep fényét emelik.

Valami vadság - testékszer és tetoválás

2005. október 19.

Dédanyáink korában elképzelhetetlen volt, hogy egy nõ fürdõruhára vetkõzzön, nagyanyáinkra a miniszoknya hozta a frászt, a mai fiatalok pedig testékszerekkel és tetoválásokkal akasztják el a szülõk lélegzetét.


Decembertõl gyûjtik össze a lejárt gyógyszereket

2005. október 19.

Szervezett formában EU-konform módon gyûjtik be a lejárt vagy nem használt gyógyszereket.


Magyarországon évente 2000 tonna hulladék keletkezik a lakosság által fel nem használt, lejárt szavatosságú gyógyszerekbõl - derül ki az Egészségügyi Minisztérium adataiból. - Ennek egy része a kommunális hulladékba kerül, ami veszélyes az emberi egészségre és a környezetre - mondta el a Napi Gazdaságnak Hávelné Szatmári Katalin, a Magyar Gyógyszerész Kamara elnöke.


Gyógyszert csak a gyógyszertárból?

2005. október 18.

Továbbra is megoszlik a parlamenti pártok véleménye a gyógyszerforgalmazás liberalizációjáról. Kitartunk a liberalizáció mellett, már készítjük a törvénytervezetet, és próbáljuk meggyõzni koalíciós partnerünket is - jelentette ki Mézes Éva. Az Országgyûlés egészségügyi bizottságának SZDSZ-es alelnöke hozzátette: idõben és térben közelebb kell vinni a betegekhez a gyógyszerek elérhetõségét.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...159160161...163