Információk, érdekességek

AIDS-tanácsadás indul Békéscsabán

2005. október 23.

Az ÁNTSz Békés Megyei Intézete a szûrés mellett novembertõl HIV/AIDS tanácsadást is indít.

 

Máténé Farkas Beáta, az intézet szóvivõje arról tájékoztatott: ahogyan a vérvétel, úgy a tanácsadás is ingyenes. A szûrõvizsgálat és a tanácsadás Békéscsabán a Gyulai út 61. szám alatt, az ÁNTSz Békés Megyei Intézetében vehetõ igénybe hétfõnként 12 és 16, szerdánként 8 és 12 óra között. Az intézet a 66/540-690-es telefonszámon érhetõ el.


Talpra is állíthat az elektromágneses tér

2005. október 23.

Magyarországon egyelõre egyetlen helyen alkalmazzák az úgynevezett mágneses stimulációs terápiát, amely új módszernek számít egyes idegrendszeri betegségek kezelésében. A terápia reményt adhat a talpra állásra azoknak is, akik baleset következtében gerincsérülést szenvedtek. 

Ösztönöznék a "gyorsított" sebészetet

2005. október 22.

Az egynapos sebészet minél gyakoribb alkalmazására ösztönözné az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a kórházakat 
 
Az egynapos sebészet elterjedését ösztönzõ rendszer kialakításán dolgozik az egészségbiztosító. A Magyar Kórházszövetség szerint azonban nemcsak az egészségügyi intézményeket kellene motiválni a költséghatékony eljárás minél gyakoribb alkalmazására, hanem a betegeket is meg kellene barátkoztatni a huszonnégy órás mûtétek gondolatával. Ma az összes mûtét öt százalékát végzik így.

Kenni és enni való finomságok

2005. október 21.

Tavasztól õszig gyönyörködtetõ a hihetetlenül gazdag növények tárháza: gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök kínálják magukat, s egy még egészségesebb nyári életmódot.

50 forint címletû érmét bocsát ki az MNB

2005. október 20.

A Magyar Nemzeti Bank régi és nemes feladatának tekinti, hogy hazánk kiemelkedõ eseményeirõl, évfordulóiról törvényes fizetõeszköz kibocsátásával emlékezzék meg.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...158159160...162