Információk, érdekességek

Talpra is állíthat az elektromágneses tér

2005. október 23.

Magyarországon egyelõre egyetlen helyen alkalmazzák az úgynevezett mágneses stimulációs terápiát, amely új módszernek számít egyes idegrendszeri betegségek kezelésében. A terápia reményt adhat a talpra állásra azoknak is, akik baleset következtében gerincsérülést szenvedtek. 

Ösztönöznék a "gyorsított" sebészetet

2005. október 22.

Az egynapos sebészet minél gyakoribb alkalmazására ösztönözné az Országos Egészségbiztosítási Pénztár a kórházakat 
 
Az egynapos sebészet elterjedését ösztönzõ rendszer kialakításán dolgozik az egészségbiztosító. A Magyar Kórházszövetség szerint azonban nemcsak az egészségügyi intézményeket kellene motiválni a költséghatékony eljárás minél gyakoribb alkalmazására, hanem a betegeket is meg kellene barátkoztatni a huszonnégy órás mûtétek gondolatával. Ma az összes mûtét öt százalékát végzik így.

Kenni és enni való finomságok

2005. október 21.

Tavasztól õszig gyönyörködtetõ a hihetetlenül gazdag növények tárháza: gyógynövények, zöldségek, gyümölcsök kínálják magukat, s egy még egészségesebb nyári életmódot.

50 forint címletû érmét bocsát ki az MNB

2005. október 20.

A Magyar Nemzeti Bank régi és nemes feladatának tekinti, hogy hazánk kiemelkedõ eseményeirõl, évfordulóiról törvényes fizetõeszköz kibocsátásával emlékezzék meg.

Tûz és jég

2005. október 20.

Az alkalmi ruha ma már nem azt jelenti, mint korábban - legalábbis a fiataloknak nem. Nyugodtan félredobhatják a divatjamúlt fekete kiskosztümöt, az egyszerû szabású vagy anyagú ruhákat. Idén jöhet minden, ami szõrme, bársony, lurex, tüll, flitter, strassz, mert vidámak és a közelgõ ünnep fényét emelik.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...160161162...164