Információk, érdekességek

Ha ünnep, akkor enni kell

2009. december 13.

Közeledik a kedvenc fogásokban is kifejezõdõ, orvosi szempontból talán kíméletlen szeretet ünnepe.

 

 

Aligha van családját féltõ és szeretõ háziasszony, aki éppen a karácsonyi ünnepekre idõzíti az egészséges táplálkozás forradalmát. Nem is volna tanácsos épp ilyenkor bevetni a szójacsíra, a mûzli, a tofu könnyûtüzérségét. A karácsony kulturális és vallási talajon fogant hagyományaihoz ugyanis hozzátartozik a családi tradíciók tisztelete: a jól ismert és már bevált menü adta meghittség, biztonság, állandóság. A kedvenc fogásokban is kifejezõdõ, orvosi szempontból talán kíméletlen szeretet.


Szívünk napja – 2009. szeptember 27.

2009. szeptember 23.

A Szív Világszövetség (WHF) minden év szeptemberének utolsó vasárnapján rendezi meg a Szív Világnapját.

 

 

A tavalyi évben a szívbetegségek rizikófaktoraira hívták fel a figyelmet, idén a rendezvény középpontjában a munkahelyi egészség áll.


Boldog új évet - fejfájás nélkül!

2009. január 01.

Az év végi ünnepek idején - de különösen szilveszterkor - sokan tartanak attól, hogy elõjön a migrénjük, vagy egyszerûen csak a tartósan erõs fejfájás veszélye fenyegeti õket. Hiszen számos olyan tényezõ gyülemlik fel ilyen alkalmakkor, melyek kiválthatják a bajt, és elronthatják a családi ünnepet vagy a szilveszteri mulatságot. De lássuk csak melyek ezek, és milyen "óvintézkedéseket" tehetünk azok megelõzése érdekében.

A józanság fokozatai: mindent az alkoholról

2008. december 30.

A maratoni futókat az 1900-as évek elején még brandyvel itatták. Mai tények, tanácsok, kockázatok.
Hamarosan búcsúztatjuk az évet, és ezzel hagyományosan együtt jár Szilveszterkor az éjféli koccintás. Bár az alkoholról sokat lehet olvasni, a köztudatban gyakran összemosódnak a mennyiségre és minõségre vonatkozó, a szervezetre gyakorolt jótékony és a romboló hatásokról szóló információk. Sokan nem tudják, hogy 1-2 pohár (nõk esetében 1 dl, férfiaknál 2 dl) pezsgõ elfogyasztásával már szinte kimerítették az egészségi szempontból ártalmatlannak tartható alkohol napi mennyiségét. A Magyar Dietetikusok Országos Szövetségének összefoglalója segítheti Önt abban, hogy a szilveszteri jókedv közepette is „tiszta fejjel" kezdje el az újesztendõt.

Jaj, ajándék, ajándék...

2008. december 18.

Karácsony elõtt sokaknak okoz problémát az ajándékok kiválasztása. Vagy a pénz, vagy az ötlet, vagy az idõ kevés, ezért gyakran kerül olyan meglepetés a fa alá, amelyet az ajándékozó is csak tehetetlenségében vásárolt meg, és amelynek a megajándékozott is csak illemtudásból örül.

 

 

Ha nincs semmi ajándékötletünk karácsonyra, kérjünk tanácsot a megajándékozó egy közeli ismerõsétõl, családtagjától, barátjától - hátha így kipuhatolhatjuk kívánságát. Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínûleg örülni fog a megajándékozott.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...515253...59