Információk, érdekességek

Ötven éves az antibébi tabletta

2010. május 11.

Ünnepelték a nõk felszabadítójaként és nevezték az ördög mûvének.

 

 

Az Egyesült Államokban ötven éve, 1960. május 9-én engedélyezték a fogamzásgátló tabletta forgalomba hozatalát. Az Enovid névre keresztelt kis zöld pirula a múlt század azon találmányai közé tartozik, amelyek az atombombához, a televízióhoz vagy az internethez hasonlóan alapjában változtatták meg az életet.


A minõségi csokoládé nem csak finomabb

2010. április 05.

400 000 kilogrammnyi csoki tojás kerül a bevásárlókosarakban a húsvéti idõszakban. Minél nagyobb a csokoládé kakaószárazanyag-tartalma, annál koncentráltabban vannak jelen benne a hasznos anyagok.


 
A hagyományoknak megfelelõen a festett tojások és a sonka mellett a húsvét elengedhetetlen részét képezik az ajándékba adott figurás édességek.


Valentin nem csak a szerelmeseké

2010. február 13.

A Bálint-nap nem csupán a szerelmeseké. Jogot formálnak rá az epilepsziával élõk csakúgy, mint a madárbarátok. A hagyomány gyökerei a római Lupercaliákig, illetve Valentin püspökig nyúlnak vissza, s számos népi babona is kapcsolódik hozzájuk.

 

 

Február 14-ét szerelmesek napjaként csak 1990-tõl tartják számon hazánkban is, ez azonban nem azt jelenti, hogy a magyar néphitben nem volt e nap korábban is ünnep.


Jaj, ajándék, ajándék...

2009. december 19.

Karácsony elõtt sokaknak okoz problémát az ajándékok kiválasztása. Vagy a pénz, vagy az ötlet, vagy az idõ kevés, ezért gyakran kerül olyan meglepetés a fa alá, amelyet az ajándékozó is csak tehetetlenségében vásárolt meg, és amelynek a megajándékozott is csak illemtudásból örül.

 

 

Ha nincs semmi ajándékötletünk karácsonyra, kérjünk tanácsot a megajándékozó egy közeli ismerõsétõl, családtagjától, barátjától - hátha így kipuhatolhatjuk kívánságát. Akinek nincs kedve tanácsot kérni, itt olvashatja azon ajándékok listáját, amelynek valószínûleg örülni fog a megajándékozott.


Ha ünnep, akkor enni kell

2009. december 13.

Közeledik a kedvenc fogásokban is kifejezõdõ, orvosi szempontból talán kíméletlen szeretet ünnepe.

 

 

Aligha van családját féltõ és szeretõ háziasszony, aki éppen a karácsonyi ünnepekre idõzíti az egészséges táplálkozás forradalmát. Nem is volna tanácsos épp ilyenkor bevetni a szójacsíra, a mûzli, a tofu könnyûtüzérségét. A karácsony kulturális és vallási talajon fogant hagyományaihoz ugyanis hozzátartozik a családi tradíciók tisztelete: a jól ismert és már bevált menü adta meghittség, biztonság, állandóság. A kedvenc fogásokban is kifejezõdõ, orvosi szempontból talán kíméletlen szeretet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...505152...59