Információk, érdekességek

Aludj jól, légy egészséges!

2012. április 01.

A minőségi alvás hiánya valós problémát jelent a világ különböző területein élő emberek számára, az általános levertség mellett akár cukorbetegséghez, stroke-hoz, vagy szívbetegségekhez is vezethet. A Magyar Alvástársaság az „Aludni jó” kampány keretében szeretné felhívni a figyelmet a nyugodt, pihentető alvás fontos szerepére, valamint az alvászavarok leküzdésének jelentőségére.

A legrosszabb dolog a világon az, amikor aludni próbálunk, de nem tudunk.” F. Scott Fitzgerald


Tavaszi újjászületés a kínai öt elem tana szerint

2012. március 26.

A hagyományos kínai szemlélet és az öt elem tana szerint a tavasszal átlépünk a Fa elem uralma alá. Új ciklus indul, új élet sarjad, megindulnak a nedvek, az áramlás, az újrakezdés: fellélegzik a természet.


Tél végével, tavasz kezdetével? - életmód tippek a fáradtság ellen

2012. március 10.

életmódFáradtság, nyugtalanság, aluszékonyság, fokozott étvágy és az ezzel együtt járó hízás, társaságkerülés, dekoncentráció, libidó csökkenése, általános rossz közérzet – mind a tél végi időszak jellemző panaszai.


Asztrotippek a tavaszi fáradtság ellen

2012. február 25.

Mit tehetnek a csillagjegyek a tavaszi fáradtság ellen? Nyilasok számára a gumós zöldségek, és a kalandos természetjáró túrák, Bikák számára művészi élményt nyújtó táncos mozgások és a teljes kiőrlésű gabonák, gyümölcsök nyújtanak segítséget.


Kerüld el a betegségeket - aludj jól!

2012. február 19.

Az álmatlanság számos probléma forrása, a másnapi fáradtságnál sokkal rosszabb következményei is lehetnek. Amerikai kutatók tanulmánya szerint a gyakori felébredéssel jellemezhető álmatlanság Alzheimer-kórhoz is vezethet. Mindez elkerülhető néhány óvintézkedéssel - 8 tipp a jó minőségű alváshoz.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...949596...111