Információk, érdekességek

Szüntesse meg a horkolást 5 lépésben!

2012. február 05.

A horkolásra rendszerint a zajos éjszakáktól szenvedő hálótárs hívja fel a figyelmet. Olvassa el, hogyan szüntethetők meg a panaszok, mindössze 5 lépésben.


Túl keveset alszunk - Növekszik a mentális betegek aránya

2012. január 16.

Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) prognózisa szerint a következő évtizedben a depresszió, a különféle szenvedélybetegségek még több ember életét keserítik meg, a betegségek gyakoriságát és a munkaképtelenséget tekintve az élre tör.

Már napjainkban is az unió tagországaiban a lakosság hozzávetően negyede küszködik mentális panaszokkal. Ez az arány a magyar népességre is igaz. Vagyis minden negyedik felnőtt és gyerek valamilyen fokon pszichológiai ellátásra szorulna - hangsúlyozta Németh Attila professzor, az Országos Pszichiátriai Központ szakmai igazgatója.


Infra vagy finn? A szaunázás titkai

2011. december 12.

szaunázásA szaunázás nem csak a testet, de a lelket is megújítja, felfrissíti. Lehet a méregtelenítés eszköze, kiváló stresszoldó és bizonyos esetekben különleges társasági élmény. Attól függően, mire vágyunk, választhatjuk a hagyományos finn szaunát vagy az infrakabint.


Mit csináljak, ha rosszul alszom?

2011. november 01.

Az alvászavar igen gyakori probléma, stresszes, rohanó világunkban szinte népbetegségnek számít. Pedig az egészséghez, sőt az életben maradáshoz feltétlenül szükséges az ellazulást és feltöltődést biztosító alvás.

Az alvászavarnak három fő típusát különböztetjük meg. Elalvási nehézség: az elalvási idő 30 percnél hosszabb. Átalvási zavar: többszöri felébredés az éjszaka folyamán. Korai ébredés: ha az alvás hetente több mint háromszor 6 óránál rövidebb. Az alvászavar mindennapi tevékenységünkre is hatással van: nappali fáradtság, ingerlékenység, rossz közérzet, fejfájás, koncentráció- és memóriazavarok léphetnek fel.


Mit üzennek a rémálmok?

2011. október 23.

A rémálmok nem csak az éjszakai pihenést teszik tönkre. A negatív élményekkel teli, zavart alvás következményeként jelentkezhet nappali nyugtalanság, depresszió is. Mindez azonban elkerülhető, rémálmok ellen is létezik gyógymód.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...959697...111