Információk, érdekességek

Fitoterápiával is elűzhetjük a télvégi nehéz napokat

2013. február 19.

FitoterápiaAhogy közeledünk a tél végéhez, egyre nehezebben bírjuk a sötétet, a hideget és a nyirkos napokat...Hogy ezekben a hetekben is az élet jó oldalát lássuk, s ne hagyjuk legyőzni magunkat a szomorúságtól, egykedvűségtől, a gyógynövényeket is segítségül hívhatjuk...

A téli szürke napokban is lássuk meg az élet jó oldalát! A kulcsszavak ehhez: apozitív gondolkodás, az ómega-3 és a fitoterápia.

Segít a gyógynövény – hogy jobban érezzük magunkat a bőrünkben!

Az illatos verbéna, a levendula, az ilang-ilang fű, a majoranna vagy a mandarin esszenciális  olaja egyensúlyba hozza az idegrendszert, hozzájárulhat kedélyállapotunk  javulásához. Egyéb növényekkel pedig kiegészíthetjük a hatásukat.


A jó alvás fájdalomcsökkentő

2013. január 30.

Bár a krónikus fájdalmakkal nem könnyű megbirkózni, friss kutatások a megfelelő alvás jelentőségét hangsúlyozzák a fájdalomérzet csökkenésében. Főleg mozgásszervi problémák esetén lehetnek hatásosak az alternatív fájdalomcsillapító technikák, mint például a kineziotape, a hialuronsavas injekciók vagy a lökéshullám terápia. Dr. Pál Mónika, az Oxygen Medical reumatológus szakorvosa a fájdalomcsillapítás lehetőségeiről beszélt.


Legyél energikus - így élénkítsd az anyagcserédet!

2013. január 13.

Az ébresztőóra csörgésétől az esti lefekvésig számtalan feladatunk van. Iskolába visszük a gyerekeket, dolgozunk, elmegyünk a postára, bevásárolunk, főzünk, és sok egyéb kötelességünknek teszünk eleget. Mindehhez rengeteg energiára van szükségünk. Anyagcserénk gondoskodik arról, hogy a szervezetünkbe juttatott tápanyagok hasznosuljanak, így kielégítő működése esetén energiát biztosítson mindennapjainkhoz. Túlzott lassúsága elhízáshoz, érelmeszesedéshez és számos betegségekhez vezethet. Egészségünk megőrzése érdekében fontos tehát, hogy kellő figyelmet fordítsunk anyagcserénk ideális működésére. A témával kapcsolatban Tarnai Irén, a Budai Egészségközpont dietetikai tanácsadója osztotta meg tanácsait.

„Anyagcserénk összetett folyamatok együttese. Kiegyensúlyozott működése segíti a testünkre rakódott zsír lebontását, megvéd számos kóros állapottól, és lendületesebbé tesz minket. Egyensúlyának fenntartásáért nekünk is több fronton kell tennünk, odafigyelésünk pedig bőségesen megtérül majd” – foglalta össze Tarnai Irén.


Ősz: a semmittevés ideje?

2012. szeptember 23.

Bár az ősz beköszöntével megszaporodnak a tennivalóink, ilyenkor még fontosabb, hogy elegendő időt adjunk magunknak a pihenésre, lazításra, a hidegebb évszakokra való felkészülésre.

Az aktív, vidám nyári napok után szép lassan beköszönt az ősz, szeptembert írunk a naptárban, hűvösödnek a reggelek és egyre korábban sötétedik. Beérik a termés a földeken és a kertekben, learatjuk, betakarítjuk a nyár gyümölcseit, s amit lehet, elteszünk télire.


Hogyan készüljünk a vízparti nyaralásra?

2012. augusztus 10.

Hogyan érdemes készülnünk a vízparton töltött napokra, hogy valóban önfeledt legyen a kikapcsolódás? Hogyan előzhetjük meg a kellemetlenségeket, fertőzéseket?

Bár a fürdőkben, aquaparkokban ellenőrzik a víz minőségét, ez közel sem nyújt maximális biztonságot, a természetes vizekben pedig még ennyire sem bízhatunk.


A fürdőruhák szoros, műszálas anyagai és a fürdés teremtette nedves közeg remek táptalajt biztosít a kórokozó baktériumok és gombák számára. A nedves fürdőruháról, testfelszínről bevándorló kórokozókkal szemben a női intim területnek a hüvely egészséges nyálkahártyája biztosít megfelelő védelmet. Abban az esetben, ha a hüvely nyálkahártyája, élettani mikroflórája sérült, a nők kiszolgáltatottá vállnak a külvilágból, így a strandról, fürdőkből érkező fertőzésekkel szemben.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...929394...111