Információk, érdekességek

Jaj, élősködők az arcomon!

2014. február 08.

A rosacea főként nők körében fordul elő, kezelés nélkül egyre súlyosbodó tünetekkel. A bőrpanaszok kezelésének ma már több módja is létezik. Peterman Krisztina kozmetikus véleménye szerint azonban az eredmény egyik esetben sem lehet tartós, ha a kiváltó okot nem szüntetjük meg. A rosacea kialakulásában a Demodex atka jelenléte is szerepet játszhat, érdemes ezért első körben szűrővizsgálatot végeztetni. 

Borvirágos orcák

A rosacea kialakulása örökletes tényezőkkel, vagy hormonális változásokkal függ össze, nők körében jellemzően a menopauza időszakában, 40-50 éves kor között jelentkezik. Ritkábban ugyan, de férfiakon is kialakulhat, tünetei leginkább a túlzott alkohol fogyasztás következtében jelentkező borvirágos orra, arcra jellemzőek.  A kezdetben enyhe enyhe bőrpír, majd megmaradó értágulatok után gennyes csomók is megjelenhetnek, majd végső stádiumban a sűrű csoportokban elhelyezkedő csomók összefüggővé vállhatnak, és – főként férfiaknál, jellemzően az orr vagy az áll területén - kialakul a  rhynophymaként, vagyis karfiolszerűen megvastagodott bőr néven ismert torzító elváltozás.


Fiatalodj felsőfokon!

2014. február 06.

Az idő múlását nem csak a naptárad jelzi, de a kíméletlen fürdőszobatükör is. Egy különleges fiatalító eljárással több évet is letagadhatsz, ráadásul a legtöbb kezeléssel ellentétben itt nem kell tartanod fájdalomtól és kínos mellékhatásoktól.

Tíz nő közül kilenc fejében biztosan megfordult már, milyen  jó lenne visszaforgatni az idő kerekét, vagy legalább megállítani. Legyen szó állásinterjúról, randevúról vagy családi összejövetelről, a vonzó megjelenés önbizalmat, kiegyensúlyozott lelkiállapotot sugároz. A „jó volna, de…” típusú mondatok biztosan gyakran megfordultak a fejedben, ha a fiatalító kezelésekre gondoltál. Visszatarthatott tőlük a fájdalomtól való félelem, esetleg megriadhatsz, hogy természetellenes arckifejezés lesz a végeredmény. A biolifting kezelés során, mely GUNA-terápia néven is ismert, nem kell ilyesmitől tartanod. Dr. Timár Zsuzsanna orvos-természetgyógyász, aki sikerrel alkalmazza a módszert, beavat a részletekbe.


Az örömhormon pótlása télen

2014. január 22.

Az örömhormonnal kapcsolatos ismereteink hiányosak, sokszor ellentmondóak. A szerotonin hiányát számos betegséggel hozzák összefüggésbe, így például a migrénnel, depresszióval, idegi-, étkezési- és szexuális zavarokkal, vagy akár a premenstruációs szindrómával is. 

Mi csökkentheti a szerotonin szintjét?
Számos kutatás született már e témában, amelyek széleskörű összefüggéseket vizsgáltak. Így például kiderült, hogy a menopauza alatt az ösztrogénszint csökkenésével a szerotoninszint is csökken, ami hozzájárulhat a hangulatváltozásokhoz. A hiányállapot ugyanígy beindítja a „kívánósságot” is, vagyis a szervezet bizonyos ételek utáni vággyal próbálja növelni az örömhormon szintjét. Ugyanez érvényes a premenstruációs szindrómánál is, amelynek tüneteit valószínűleg a nemi hormonok és a szerotonin kölcsönhatása okozza. Vagyis a menstruáció előtti napokra jellemző idegesség, lehangoltság, bizonyos ételek utáni sóvárgás és csökkent libidó is ezzel függhet össze.


Pusztai romantika fürdővel

2014. január 17.

GyulaA Dél-Alföld turisztikai vonzerejét elsősorban a végtelen alföldi táj, a háborítatlan természet és a városok műemlékei jelentik. Gyulán például a vár és környéke mellett a település másik vonzereje a négycsillagos strand- és gyógyfürdő, a Gyulai Várfürdő, ami kényeztet, ellazít, megmozgat és gyógyít. 

A Dél-Alföld turisztikai vonzerejét elsősorban a végtelen alföldi táj, a háborítatlan természet és a városok műemlékei jelentik. Az utóbbi időben a turisták a tanyákra is felfigyeltek, ahol a legendás pusztai romantikát és a természet közelségét élvezhetik. Akik csak Petőfi verseiből ismerik ezt a gyönyörű vidéket, azoknak több szempontból is érdemes ellátogatni ebbe a régióba. Természeti örökségeink jelentős része található itt, mint az 50 ezer hektáros Körös-Maros Nemzeti Park, a Kiskunsági Nemzeti Park és nem utolsó sorban a térség alatt bugyogó gyógyforrások, melyek három megye (Csongrád-, Bács-Kiskun-, Békés megye) gyógyfürdőit is táplálják. Itt mindenki megleli az igényeinek megfelelő strandot, érkezzen akár családdal, akár barátokkal, kedvelje akár a kisebb, falusias fürdőt vagy a gyógy-, élmény- és wellness szolgáltatások teljes tárházát felvonultató komplexumokat.


Ahol a stressz meleg vízben oldódik

2014. január 16.

Martfű A fővárostól mintegy 124 km-re található az észak-alföldi régió egyik dinamikusan fejlődő városa Martfű. A település népszerűségét elsősorban fekvésének és természeti kincsének köszönheti. A város egyik legfontosabb természeti kincse a 62 Celsius fokos termálvíz. 

Martfűi fürdő. 
Martfű 8.000 lakosú csendes, nyugodt város a Tisza bal partján. A város hangulatát a fűz-nyár-éger ligeterdőkkel övezett Tisza folyó határozza meg, mely tájvédelmi körzetrész. A folyó e szakaszán minden júniusban "Tisza virágzás", vagyis a kérészek repülése figyelhető meg. Csendes zöldövezetben, a Tisza folyó és a sporttelep között található a gyógyfürdő. A város egyik legfontosabb természeti kincse a 62 Celsius fokos termálvíz. A nátriumhidrogén-karbonátos és kloridos, jódos hévíz fluorid tartalma is jelentős. A város melegvizes strandját ellátó termálvíz 2003 januárjában megkapta az elismerő gyógyvíz minősítést.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...878889...111