Információk, érdekességek

Kíméletes kezelés problémás bőrre

2014. január 12.

A gyógynövényes mélyhámlasztásnak köszönhetően ma már fájdalmas beavatkozások nélkül is szépülhet. A pattanásos, tág pórusú, fakó, vagy napfénytől károsodott bőrre és fiatalításra is alkalmas kezelést Peterman Krisztina szépség-terapueta mutatja be.

Előkészületek 
A gyógynövényes mélyhámlasztás elvégzésének ideális időpontja az őszi-téli időszak, mivel ilyenkor a kezelés hatására átmenetileg érzékenyebbé váló bőrt könnyebben megóvhatjuk a napsugaraktól. A bőrgyógyász által kidolgozott, teljesen természetes kezelés, minden esetben személyre szabottan történik.  Alapvetően három formája létezik, de az egyes kezelésekhez felhasznált gyógynövényeket mindig az adott bőrtípusnak megfelelően, a bőr állapotától függően választom meg – mondja Peterman Krisztina. A kezelést tehát a bőr alapos vizsgálata előzi meg, majd ezt követően a három féle eljárás közül a vendéggel közösen választjuk ki a számára is megfelelőt. 


Arcápolás 3 lépésben

2014. január 05.

Fakó, petyhüdt, mitesszeres a bőröd az év végi ünneplésektől? Ideje beiktatni egy gyors bőrszépítő programot, akár hétköznap is: tisztítás, arcpakolás és relaxálás 3 lépésben, hogy újra fiatalos és ragyogó legyen az arcbőröd. Akár egy óra alatt újjávarázsolhatod az évvégi dínomdánomok és az újévi strapa nyomait viselő ábrázatodat. Nem kell egetverő költségekbe sem verned magadat, elég, ha a kamrapolcon szétnézel.

Gyógynövények, illóolajok és némi zöldség-gyümölcs elegendő ahhoz, hogy újra fiatalosnak, ragyogónak és frissnek érezd magad.

Az utolsó lépés, a relaxálás a legfontosabb – ezt semmiképp ne hagyd ki. Ha sikerül ezen a napon még korábban ágyba is bújni, akkor még hatékonyabb az arctisztítással egybekötött pihenés.


10 tipp a téli bőrvédelemhez

2013. december 01.

A nemrég beköszöntött hideg, az alacsonyabb páratartalom, a lakások fűtése különösen megviselheti a bőrünket. A szárazság mellett gyakran jelentkezik egy másik, kellemetlen tünet is: a viszketés. Dr. Pellion Szilvia bőrgyógyász 10 hasznos tippel szolgál a bőr védelmében.

Nem kell beletörődni a kellemetlenségekbe!
A központi fűtés, a hideg, a szél, és a kinti-benti hőmérséklet közti jelentős különbség mind próbára teszik a bőrt és kimerítik a nedvességtartalmát. A bőr legfelső rétege kiszárad, berepedezik, kipirosodik, ellenálló képessége csökken, könnyebben alakulnak ki ekcémás elváltozások, különösen az arra hajlamosaknál. Szerencsére dr. Pellion Szilvia olyan hasznos tanácsokkal tud szolgálni, amelyek segítenek a pikkelyes, viszkető bőrt újra selymessé, hidratálttá tenni.  


„Olyan petyhüdt az arcom...” - 2. rész

2013. november 28.

petyhüdt az arcomNézzük azokat a módszereket, amelyek a fiatalos arcbőr megőrzésében/visszanyerésében segíthetnek! S lássuk azokat az eljárásokat, amelyek a bőröregedés okainak feltárásához adnak kiindulópontot! 

Tuja, mitől tűnik fáradtnak az arca? Hallott már arról, hogy a fiatal arc V betűje, hogyan változik fordított V-re?

Kozmetikai eljárások

Hatóanyagok, melyek feszesítenek

  • Kollagén-védők

A kollagén fokozott termelődése, általa a bőr megújulása, jó formában tartása olyan alkotóelemeknek köszönhető, mint az L-Prolin aminosav, vagy a Hidroxiprolin, illetve azoknak a bőrjavítóknak, mint pld. a retinol, egyes algák, a C-vitamin, a bio-esszenciális olajok (pld. argán-, muskátli-, citromfű-olaj kivonat), a peptidek. Az ilyen alapú kozmetikai termékek (esetünkben az arckrémek a nyakra is alkalmazva) intenzív bőr- és sejtfiatalító, bőrfeszesítő hatásúak.


„Olyan petyhüdt az arcom...” - 1. rész

2013. november 27.

szép arcAmikor az évek múlásával az arc körvonala kezd elmosódni, a bőr veszít feszességéből, és emiatt úgy érezzük, arcunk már állandóan fáradt benyomást kelt - ne tekintsük végzetszerűségnek! Íme néhány nélkülözhetetlen információ a témában és tipp a petyhüdt arcbőr felfrissítésére! 

A kozmetikai laboratóriumok fontos fejlesztéseket hajtanak végre, melyek előnyeit hamar élvezhetjük, különösen akkor, ha az arcápolási készítmények használatát rendszeres arcmasszázzsal kötjük össze. Az esztétikai orvoslás is számos újdonsággal áll elő – egyre inkább megfizethető módon - annak érdekében, hogy az arcbőr öregedési folyamatával szembeszegüljünk. És persze ajánlott megismerni a bőrállapot romlásának okait, és jól választani a fokozottan célzott módszerek közül.  


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...888990...110