Információk, érdekességek

Tusolózselék, krémtusfürdők... Melyik jó a bőrömre? - 2. rész

2014. március 24.

Tusolózselék, krémtusfürdőkTovább folytatjuk tusfürdő 1x1-ünket, ráadásul egy remek saját kezűleg elkészíthető tusolózselé receptjével is megajándékozzuk! 

8. Amikor nagyon habzik, szárítja a bőrt.

  • IGAZ

Minél habzóbb egy termék, annál nagyobb a tisztító hatás. Hosszú távon azonban nem, tanácsos használni az ilyen készítményeket, mert a bőr gyorsan kiszáradhat tőle. Amennyiben mégis kedveljük a nagyon habzó tusolószereket, zuhanyozás után feltétlenül hidratáljuk újra a bőrt testtejjel vagy -krémmel. 


Tusolózselék, krémtusfürdők... Melyik jó a bőrömre? - 1.rész

2014. március 23.

A bőr szépsége a mosakodásnál kezdődik, és nagyban függ a hozzá használt készítmények helyes megválasztásától. A mindennapi zuhanyozáshoz szükséges, újabb fejlesztésű tusolózselék, krémtusfürdők lágyabban tisztítják, ugyanakkor hidratálják és védik a bőrt. Nagy a választék, és mi sokféle véleményt hallunk róluk. Így hasznos lehet, ha tisztázunk néhány igaz/hamis állítást a bőrtípusunknak megfelelő tusgél kiválasztása kapcsán. 


Bőrkeményedések a lábon - tavaszi lábápolási tippek

2014. március 16.

lábápolásSzép, ápolt lábak a jó megjelenés részét képezik. A lábbőr rendszeres odafigyelést és ápolást igényel – különösen akkor, ha esetleg talpunk bizonyos részein megjelennek a bőrkeményedések. Otthoni lábápolással is sokat tehetünk a bőrkeményedések leküzdéséért és azért, hogy évszaktól függetlenül mindig puha, ápolt lábakkal induljunk útnak otthonról. 

Amikor lábápolásról beszélünk, elengedhetetlen, hogy körbejárjuk a bőrkeményedés problémáját.  Amikor megszületünk talpunk bőre sima , puha, ez azonban ahogy idősödünk megváltozik és a járás, cipőviselés következtében kialakulhatnak  az  általában felnőttkorban sok panaszt okozó bőrkeményedések.


A hajam, mint a szalmakazal - hajápolási tippek

2014. március 09.

A hideg időben kötött sapkát, kapucnit, egyéb fejfedőt hordtunk, és emiatt még jobban összeesett a hajunk, s most nehezebb „karbantartani”, mint amikor a szabadban bőven éri a levegő. Ideje valamit kezdeni ezzel a „szalmakazallal”. 

Miért száraz és töredezett a haj?

Van, akinek természeténél fogva száraz a haja, ami számos esetben a hullámos, göndör hajúak sajátja. De leggyakrabban a dehidratáltság a fő ok, amely a mindennapos külső, agresszív hatások következménye. A túl gyakori hajmosás, a meleg hajkefével történő formázás, ill. a forró hajszárító alkalmazása, a sűrűn ismétlődő festés, melírozás, mind-mind rongálja, szárítja a hajat. Közrejátszanak továbbá a száraz, töredezett haj kialakulásában a szélsőséges időjárási és környezeti viszonyok is, úm. a hideg, a szeles idő, az erős napsütés, vagy a légszennyezettség. 
A hajszál egy ideig elviseli a külső agressziót, aztán a lipidek és aminosavak (a proteinek összetevői) kezdenek megfogyatkozni benne. Így a haj fő építőanyaga, a keratin repedezik, a hajszálakon védőréteget képező pikkelyek vesztése szétnyíló hajvégeket eredményez – a haj fakóvá, porózussá, töredezetté válik; érdes tapintású, matt lesz, már nem tükrözi vissza a fényt.


A külsőt is tönkreteheti a PCOS

2014. február 17.

Zavaró, fájó pattanásokkal, testsúlyproblémákkal és kósza szőrszálakkal számtalan nő küzd élete során, melyet különböző kezelésekkel karban lehet tartani. Bár legtöbbször ártalmatlan okok húzódnak a hátterében, azonban előfordulhat, hogy súlyos betegségre, a PCOS-re hívják fel a figyelmet. A problémáról dr. Koppány Viktória endokrinológus beszélt.

Milyen betegség a PCOS
A policisztás ovárium szindróma egy hormonális probléma, mely során a férfi nemi hormonok kerülnek túlsúlyba. A benne szenvedőnek számtalan tünetekkel kell megküzdenie, melyek közül talán a teherbeesési nehézségek jelentik a legnagyobb gondot. Figyelmeztető jelei továbbá a rendszertelen menstruáció, a petefészek cisztásodása. Kezeletlen esetben könnyen vezethet cukorbetegséghez is, sőt, daganatok kialakulásához is a magas ösztrogénszint miatt.
„Gyógyítani egyelőre sajnos nem lehet, ám megfelelő terápiával és életmóddal kontrollálható, sőt, még a gyermekvállalás is elősegíthető, így a PCOS-sel küzdő nőknek sem kell lemondaniuk a természetes teherbeesés lehetőségéről.”- mondja dr. Koppány Viktória, endokrinológus.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...868788...111