Információk, érdekességek

5 fontos szépségtanács, amire figyelni kell 30 felett

2014. április 18.

5 fontos szépségtanácsUgyan az öregedést nem lehet megállítani, a folyamat azonban nagymértékben lassítható. A bőr korai öregedését néhány egyszerű trükkel, odafigyeléssel és megelőzéssel megakadályozhatjuk. A 30-as években a bőr tartószerkezete ugyan viszonylag még erős, megereszkedése még csak kezdetleges, ám az öregedési folyamatok elkezdődnek és szépen lassan megjelennek az első ráncok is. Nagyon fontos, különösen ettől a kortól kezdve, hogy tisztában legyünk bőrünk aktuális állapotával, ezáltal életkorának megfelelő ápolásról tudjunk gondoskodni, így érdemes rendszeresen bőrdiagnosztikát végeztetnünk. A szakértő összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a napi arcápolási rutinról a harmincas korosztály számára! 

Harc az első ráncok és a megváltozott bőrminőség ellen

„30-as éveinkben bőrünk tapintása megváltozhat, színe pedig egyenetlenebbé válhat, mialatt a felhám egyre szárazabb, és vastagabb lesz. Ebben az életkorban az elsődleges cél a bőr kiszáradásának és az ebből fakadó ráncok keletkezésének megakadályozása. A zsíros és a kevésbé zsíros, az alipikus bőr is lehet száraz érzetű, ilyenkor a bőrdiagnosztika kiemelten fontos, mivel teljesen eltérően kell pótolni a vizet a zsíros bőrűeknél, mint amikor túl kevés a faggyú a bőrön. 30 környékén a bőr tartószerkezete még általában erős, ilyenkor a megereszkedése még nem látványos, de az öregedési folyamatok már elkezdődnek, az első ráncok és a fénykárok már megjelennek, hajszálerek és pigmentfoltok „személyében” is előre jelzik a későbbi problémákat. Érdemes beépíteni a napi arcápolási rutinodba a hidratálás mellé, olyan intenzív termékeket, szérumokat, melyek aktív öregedésgátló összetevőket tartalmaznak. Lehetőleg az összetevők között szerepeljenek a réz peptidek, és matrixyl peptidek, ezek az anyagok ugyanis a kollagén újratermelődéséhez szükségesek, így növelik a kollagén rostok mennyiségét, elősegítve ezzel a bőr rugalmasságának megőrzését”- tanácsolja Borbély-Szoják Zsanett szépségápolási szakértő.


Mutasd az arcod és megmondom ki vagy!

2014. április 01.

Mindannyian ismerjük az "első benyomás" erejét! Az arc a világ felé mutatott névjegykártyánk, egyediségünk kifejezője. Akkor is beszél, ha hallgatunk. Nancy Etcoff, a Harvard Egyetem pszichológusa szerint semmi sem ragadja meg jobban a figyelmünket, mint az emberi arc és kommunikációs szempontból semmi sem mérhető hozzá.

Hetven százalékban arcunk határozza meg, hogy milyen véleményt alkotnak rólunk. Egyes kutatások szerint a szépség iránti fogékonyságunk genetikailag kódolt és független a kultúrától. Ha szép embereket nézünk, pozitív érzésekre asszociálunk. Az emberi arcnak tehát nagy hatalma van fölöttünk. De vajon tisztában vagyunk-e arcunk kisugárzásának társas kapcsolatainkra tett hatásával? Vagy, hogy hogyan javíthatnánk rajta?


12 tipp pattanások ellen

2014. március 26.

Mielőtt bárki bagatellizálná a pattanásosság jelentőségét, érdemes figyelmet fordítani azokra a tanulmányokra, amelyek szerint a gyakori és zavaró pattanások akár a depresszió kialakulásához is hozzájárulhatnak. Ez teljesen érthető is, különösen, ha a szépséghibák éppen az arcot érintik.

Súlyos hangulatzavarok szépséghibák miatt
A pattanások, aknék rengeteg fiatal, sőt felnőtt önértékelését ássák alá. Mielőtt azonban otthoni „nyomkodásba” kezdenénk, amivel csak rontunk a helyzeten, érdemes megismerni dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyászának tanácsait.

1. Étrend
Amerikai kutatások szerint a tejtermékekben és a magas glikémiás indexű élelmiszerekben gazdag étrend növeli a pattanások kialakulásának esélyét. Fogyasszunk minél kevesebb cukrot, együnk sok friss gyümölcsöt és zöldséget!


Tusolózselék, krémtusfürdők... Melyik jó a bőrömre? - 2. rész

2014. március 24.

Tusolózselék, krémtusfürdőkTovább folytatjuk tusfürdő 1x1-ünket, ráadásul egy remek saját kezűleg elkészíthető tusolózselé receptjével is megajándékozzuk! 

8. Amikor nagyon habzik, szárítja a bőrt.

  • IGAZ

Minél habzóbb egy termék, annál nagyobb a tisztító hatás. Hosszú távon azonban nem, tanácsos használni az ilyen készítményeket, mert a bőr gyorsan kiszáradhat tőle. Amennyiben mégis kedveljük a nagyon habzó tusolószereket, zuhanyozás után feltétlenül hidratáljuk újra a bőrt testtejjel vagy -krémmel. 


Tusolózselék, krémtusfürdők... Melyik jó a bőrömre? - 1.rész

2014. március 23.

A bőr szépsége a mosakodásnál kezdődik, és nagyban függ a hozzá használt készítmények helyes megválasztásától. A mindennapi zuhanyozáshoz szükséges, újabb fejlesztésű tusolózselék, krémtusfürdők lágyabban tisztítják, ugyanakkor hidratálják és védik a bőrt. Nagy a választék, és mi sokféle véleményt hallunk róluk. Így hasznos lehet, ha tisztázunk néhány igaz/hamis állítást a bőrtípusunknak megfelelő tusgél kiválasztása kapcsán. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...858687...110