Információk, érdekességek

Állandóan aggódik valamiért?

2007. május 26.

Íme néhány jó tanács, hogyan oldható a mindennapi feszültség... 1. rész 


Minden apróságból gondot csinál magának...? Hogy visszanyerje jó közérzetét, meg kellene szüntetnie folytonos szorongását! De hogyan, mikor egy adott helyzetben elképzeli az összes lehetséges (legrosszabb) változatot: "És ha a busz balesetet szenved az úton?" "És ha lezuhan a repülõgép?" Elõre és fölöslegesen aggódik! Mindezt persze megalapozhatják az általános jelenségek is: bûnözés, balesetek, munkanélküliség, betegségek, a válások növekvõ száma stb. De mit kell tenni a napi ügyek miatti belsõ szorongás megszüntetésére?


Nem csak a szex bánja

2007. május 12.

Ha valakinek merevedési gondjai vannak feltétlenül forduljon szakemberhez és ne vásároljon hamisítványt!

A merevedési zavar mintegy félmillió férfit érint hazánkban. Bár ez teljesen "normális" probléma, az érintettek jelentõs része szégyelli. Szégyellnek beszélni róla - és emiatt jóval kevesebben fordulnak orvoshoz, mint az szükséges volna. Sokan csendben abban reménykednek, hogy maguktól megjavulnak a gondok, mások meg saját maguk próbálják orvosolni a panaszt. Egyik nagyobb baj, mint a másik.


Szabadulj a narancsbõrtõl!

2007. május 11.

A narancsbõrben az a legjobb, hogy nem vagyunk vele egyedül. Persze, a sajátjával mindenkinek magának kell megküzdenie, de a statisztikák szerint a nõk 80-90%-a küzd a problémával kortól, súlytól, életmódtól függetlenül. Árnyalatok azért vannak: a fiatal lányok mintegy felénél alakul ki narancsbõr, viszont az 50 évesek körében csaknem mindenkinél jelentkezik.

 

A narancs héjához hasonlító, kidomborodásokkal halmozott bõrfelület jellemzõen a combon, a fenéken, a csípõn, sõt olykor a karon, hason mutatkozik, és a bõr alatti kötõszövet meglazulása, a benne lévõ zsírsejtek növekedése okozza. A narancsbõr (cellulitisz) lassan alakul ki, a zsírsejtek fokozatos hízásával. Sajnos nemcsak esztétikai probléma: súlyos esetben a megnagyobbodott zsírsejtek akadályozzák a salakanyagok kiválasztását, a bõr alatti szövetek vérellátását és a nyirokkeringést.


A férfi legyen izmos?

2007. május 09.

Hitek és tévhitek az Arnold Schwarzenegger - és a Woody Allen- testalkattípusról a férfiak körében. 

Napjainkban egyre több férfi elégedetlen önmagával. Sokan szeretnének például izmosabbak lenni és sportosabb testalkatot elérni. Lelkük mélyén azt szeretnék, ha a testépítõ szalonok reklámjain megjelenõ "izompacsirtákhoz" hasonlítanának. Meggyõzõdésük, hogy testi adottságaik döntõ mértékben közrejátszanak a nõknél elért sikereikben. Legalábbis ezt mutatja egy Franciaországban, az Egyesült Államokban és Ausztriában, a közelmúltban végzett kutatás eredménye. Az összegzõ, amerikai tanulmány azonban nem igazolja ezt a férfi-elképzelést, amely szerint a hölgyek nem lelkesednek a mesterségesen megnövelt izmokért...A szegény férfiak pedig egyre rosszabbul érzik magukat a testükben...


Magányra születtünk?

2007. május 09.

A társaságot kerülõk választása valószínûleg többnyire nem tudatos döntésen alapul, hanem genetikusan meghatározott, családban öröklõdõ személyiségjegy. 

"Áldott Magánosság, jövel! ragadj el
Álmodba most is engemet;
Ha mások elhagyának is, ne hagyj el,
Ringasd öledbe lelkemet!
[…] "

Csokonai Vitéz Mihály: A Magánossághoz


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...200201202...220