Információk, érdekességek

Megterhelő változékonyság

2006. július 16.

A meteorológusok szerint nem meglepő változékony időjárás nemcsak a meghiúsult hosszú hétvégék miatt jelent kellemetlenséget, hanem a szervezetet is megterheli. A test nehezen alkalmazkodik a hirtelen változásokhoz, az egymást gyorsan követő frontokhoz. Ajánlott ezért figyelemmel követni az orvosmeteorológiai előrejelzéseket, különösen azoknak, akik vérnyomásproblémákkal küszködnek.

Hangmasszázs

2006. július 09.

A hangok hatása az emberi lélekre évezredek óta közismert, és azt is régóta elismerik orvosok, természetgyógyászok, laikusok egyaránt, hogy a tudat és a lelkiállapot közrejátszik az egészség megőrzésében, illetve a betegség leküzdésében. Még ha személyesen nem is ismerkedett meg valaki a zene gyógyító erejével, az összefüggés tagadhatatlan: a hangok, a zenei harmóniák képesek a szervezet segítésére a betegségek, a kórokozók vagy a lelki problémák leküzdésében.

Meddőség ellen a lelket kell kezelni

2006. július 08.

A legújabb kutatások szerint lelki problémáknak, a stressznek köszönhető, hogy egyre több az olyan fiatal nő, aki teljesen egészséges, mégsem tud teherbe esni.

A depresszió alaptünetei

2006. július 06.

A depresszió kifejezés, bár a köznyelvben egyre inkább a múló rosszkedv megjelölésére szolgál, komoly, kezelést igénylő hangulatbetegség. A jelenleg használatos szakorvosi klasszifikációs rendszerek a lehangoltságot, az örömképesség elvesztését, valamint az aktivitás csökkenését tekintik a depresszió alaptüneteinek. A diagnózis felállításának feltétele legalább két alaptünet megléte, legalább két héten keresztül, folyamatosan.

30 olcsó szépségápolási ötlet

2006. június 28.

1. Citromlé a szép körmökért
A félbevágott citrom kiválóan alkalmas arra, hogy körmeit masszírozza velük. A citromlé kifehéríti az elszíneződött körmöket, a körömágyat pedig szépen puhítja.

 

2. Nyomás a feszes keblekért
Nagyon jó gyakorlat, ha tenyereit mellkasa előtt jól összenyomja, öt másodpercig úgy tartja, azután megint ellazítja. Minden nap többször ismételje meg a gyakorlatot.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...200201202...204