Információk, érdekességek

A nõi tabu

2006. szeptember 01.

A tapasztalat azt mutatja, hogy a nõk egy része még partnerével sem szívesen beszél a hüvelyszárazságról, pedig ez olyan probléma, amivel majdnem minden nõ - és így partnere is - találkozik életében. Szemérmességbõl, tapintatból, tájékozatlanságból vagy komolyabb betegségtõl tartva nem osztják meg kellemetlen érzéseiket, ami bizony megzavarhatja a jól mûködõ kapcsolatot is.
A hüvely bizonyos értelemben sohasem száraz, hiszen el nem szarusodó mirigyhám béleli. Szárazsága relatív. Hüvelyszárazságról akkor beszélünk, ha kevésbé nedves, mint kellene. A hüvely váladéktermelése a nõi élet során és a menstruációs ciklus idején is folyamatosan változik, de ha a hormonális rendszer a nõ korának megfelelõen mûködik, akkor még szárazsága is élettanilag normálisnak tekinthetõ, tehát nem kóros. Ilyen normális hüvelyszárazságról van szó a serdülõkor elõtt álló lányoknál és a változókorú nõknél.

Aromaterápia

2006. augusztus 22.

Már több ezer évvel ezelőtt, a szépségükről és sminktechnikájukról híres egyiptomi nők is ismerték és használták az aromaterápiát. Pacsulinak nevezték azt az erős illatú, kámfort tartalmazó kivonatot, mellyel illatosították magukat. Az elnevezést napjainkban is használjuk, jóllehet manapság már mást értünk alatta.


Az ókori rómaiak szantálfa és rózsa illatát használták afrodiziákumként, vagyis szexuális vágyaik fokozására. Az illatos növényi olajak keresett és drága portékának számítottak, olyannyira, hogy messzi országokba is exportálták őket.


A középkori kolostoroknak volt köszönhető az európai aromaterápia reneszánsza. Az apácák nagy súlyt fektettek a természetes gyógymódokra, gazdag tudásanyagot halmoztak fel, amelyet aztán tovább is adtak.


Természetes kozmetikumok

2006. augusztus 22.

Tengernyi pénzt költünk kozmetikumokra; sokszor úgy vásárolunk, hogy egyáltalán nem vagyunk biztosan abban, hogy az általunk megvásárolt termék megfelel majd bőrünk igényeink. Pedig gyakran a - konyhánkban (!) is fellelhető - természetes anyagok csodákra képesek. Ilyen például az olívaolaj, vagy a tengeri só...

A nyári fóbiák legyőzése 3. rész

2006. augusztus 14.

Amikor nagyon vágyunk a pihenésre, és végre két hetet tölthetünk kellemes vidéki környezetben, távol a várostól, egy szép kis magánházban vagy üdülőben - micsoda öröm!

 

De mi történik, ha az első éjszaka észrevesszük, hogy egy fekete színű "valami" négy pár lábacskán nagyon igyekszik keresztülvágni a matracunkat fedő, fehér lepedőn? 


Újabb remény a női vágyzavarok kezelésében

2006. augusztus 12.

A nők mintegy 40%-át érintő szexuális vágyzavarok gyógyításának lehetőségeit kereső angol-amerikai kutatók bíztató előrelépésről számoltak be. 
 
A nők közel felét érinti a szexuális funkciózavarok valamilyen formája. Ezek közül az egyik leggyakoribb a szexuális vágyzavar, amikor a nők nem kívánják a szexet, illetve, ha a nő nem képes élvezni a szexuális aktust.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...187188189...195