Információk, érdekességek

Tavasszal elõtérbe kerül a szép haj, a szép köröm és a szép bõr

2008. április 10.

Általános igazság: a szép, dús, csillogó haj és a gondozott köröm jólétrõl és egészségrõl árulkodik.

 

 A tavasz beköszöntével azonban egyre többen keresik fel a bõrgyógyász szakorvost egy igen gyakori panasszal: hajhullással, körömtöredezéssel. Vajon mi állhat a háttérben? Erre keressük a választ a továbbiakban…


Törõdjön magával!

2008. március 31.

Fiatalító egészségtippek


Idõt és energiát kell szentelnünk magunkra, hiszen a befektetett energia idõvel sokszorosan megtérül. Az ember olyan, akár a gyümölcsfa. Ha nem ápolják, elmarad a fejlõdésben, termése kevés lesz. Akinek önmagára nem jut ideje, annak munkájában és társas kapcsolatain is érezhetõ e hiányosság.


A legtöbb nõ mindent megadna azért, hogy ismét olyan üde, szép lehessen, mint húszas évei elején. Bár az idõ kerekét visszaforgatni nem lehet, de annak haladását lassítani igen.


Nyugdíjasan is boldogan

2008. március 31.

Hogyan alkalmazkodjunk a megváltozott élethelyzethez?


A változás mindig változtatást, alkalmazkodást igényel. Adaptálódnunk kell az új viszonyokhoz, hiszen az élet nem áll meg, nem szabad ottragadnunk a múltban, és bizalommal kell szemlélnünk a jövõt. Meg kell találnunk elõsorban a belsõ biztos pontokat, amelyekre támaszkodva sikerrel vehetjük az akadályokat.


Sokak életében váratlanul következik be a nyugdíjazás: ekkor az illetõ egyáltalán nem tûnõdött korábban azon, hogy vajon mit fog csinálni a rengeteg szabadidejével. Egyszerûen "nem ért rá" felkészülni a megváltozott élethelyzetre, hiszen ha valamitõl tartunk, hajlamosak vagyunk elhessegetni azzal kapcsolatos gondolatainkat.


A fáradtság csökkenti a munkahelyi teljesítõképességet és a szexuális vágyat is

2008. március 29.

Az alváshiány negatívan befolyásolja a munkahelyi teljesítõképességet, és a volán mögött is számos problémát okozhat, sõt. Akár válóok is lehet: a megkérdezett párok több mint fele gyakran túl fáradt a szexhez.


Ha túl fáradt...


a szexhez


Eddig nem is gyanítottuk volna, ám valójában a fáradtság az eddigi egyik legfontosabb tényezõ a szakításban. Az Egyesült Államokbeli párok 58 százaléka ugyanis túl fáradt a szexhez. A National Sleep Foundation (NSF) aktuális tanulmánya szerint az alváshiány miatt kialakuló kimerültség igen jelentõs tényezõ a házassági problémák kialakulásában és a házastársi kötelezettségek elhanyagolásában.


Nem a szíve szúr - a lelke fáj

2008. március 27.

Mint egy kétszereplõs kamaradarab: a 39 éves tragika drámai szavakkal ecseteli szenvedéseit, a szenvtelen statiszta pedig már-már kegyetlen tárgyilagossággal hallgatja végig a hosszú monológot. Nem dráma ez - sima orvosi rendelés: az orvos hallgatja egy asszony panaszát, és nem hajlandó kétségbe esni tõle. Ugyanis tudja: nem igazi szívpanaszokról - inkább pszichoszomatikus tünetekrõl van szó.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...188189190...220