Információk, érdekességek

A migrén csökkenti a mellrák kockázatát

2008. november 09.

A sors furcsa fintora, hogy a migréntõl szenvedõ nõknek jelentõsen kisebb a kockázata arra, hogy életük során emlõrák alakul ki náluk.

 

 

A tanulmányt közlõ amerikai kutatók a hormonszintek ingadozásában látják az okot.


Hangulatjavító praktikák 2.rész

2008. november 07.

Jó tanácsok a rosszkedv elmulasztására és az energiatartalékok feltöltésére.

 

 

Õsszel, amint az elsõ sárga levelek lehullanak, sokunk jókedve egyszerre elmúlik, a napfényes évszakban felhalmozott energiatartalékok rohamosan apadni kezdenek. Állandóan fáradtak, melankolikusak vagyunk és nehezünkre esik reggelente felkelni...


Hangulatjavító praktikák 1.rész

2008. november 04.

...amelyekkel az õszi-téli idõszakot energikusan, pozitív gondolatokkal telve élhetjük át!

 

Az esõs, sötét õszi napok beköszöntével, késõbb a komor tél közeledtével apránként felemésztjük energia-tartalékainkat, és az állandósulni látszó, nyomasztó hangulat réme leselkedik ránk. Íme néhány hasznos tanács, amelyekkel legyõzhetjük a tartós rosszkedvet és javíthatunk kedélyállapotunkon.


"Nincs önbizalmam..."

2008. november 03.

Íme néhány jó tanács az önbizalom növelésére!

 

 

Sokan szenvedünk önbizalomhiányban. Mindenki másképp próbálja leküzdeni – több-kevesebb sikerrel. Ahhoz, hogy valóban eredményt érjünk el e téren, tanácsos megfogadnunk néhány jó tanácsot.


Lázzal üzenõ lélek

2008. október 24.

A pszicho-neuroimmunológia bebizonyította azt a – egyébként már régen ismert – tényt, hogy érzelmeink befolyásolják immunrendszerünk mûködését. A stressz, szorongás, bánat gyengítve az immunrendszert, elõsegíti a kórokozók szervezetbe jutását.

 

 

A lázat leggyakrabban fertõzés, azt pedig kórokozók - baktériumok, vírusok - okozzák. Az viszont, hogy valaki megkap-e egy fertõzést, nagymértékben függ immunrendszerének aktuális védekezõképességétõl, ami viszont jellemzõen lelkiállapot függõ.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...186187188...220