Információk, érdekességek

Emésztő gondok

2006. február 20.

Ha alkalmanként két-három napig elmarad a széklet, aggodalomra még nincsen ok. Orvosi értelemben csak akkor beszélhetünk székrekedésről, ha valaki hosszabb időszakon keresztül hetente csak egyszer, vagy kétszer tud székletet produkálni, amely nagyon kemény, illetve gyakran kellemeten telítettség érzetet ad.
A székrekedésnek sok oka lehet. Ez a panasz a legtöbb esetben a helytelen táplálkozásra, a kevés mozgásra és olyan pszichés hatásokra, mint pl. a stressz és a rohanó életmód vezethető vissza.

Amikor támad az influenza

2006. február 13.

Hûvös esték búcsúztatják a langymeleg októberi délutánokat. Ki gondol ilyenkor a távolinak tûnő influenzajárványra? Pedig a vírusok támadására már most meg kell kezdeni a felkészülést. Eljött a megelőző oltások ideje, de még nem késő felkészíteni, erősíteni az immunrendszert sem.


Bedugult orr, láztól csillogó szemek, s a gyógyulás akár egy hétig is elhúzódhat. Nem mindegy persze, hogy megfázás vagy nátha dönti le lábáról a betegeket.


Trükkök és tanácsok az ápolt fogakért

2006. február 13.

A fogmosást a számtalan ismétlés miatt szinte lehetetlen nem rutinnak tekinteni. A jól és rosszul rögzült technika között azonban hatalmas különbség van: legalább akkora, mint egy jóízű, ragyogó mosoly és egy fogatlan száj között. Ezért érdemes nemcsak a reklámban látható legújabb fogápolási termékekre, hanem azok helyes használatának megismerésére is időt fordítani.

Ha hívják, menjen el!

2006. február 05.

A rák legyőzése nem csak orvosi feladat! Fel kell ismernünk saját felelősségünket egészségünk megőrzésében és a rákos betegségek megelőzésében! 

 

Mit tehet ennek érdekében?

 

  • Ne dohányozzon!
  • Indokolatlanul ne szedjen gyógyszert!
  • Kerülje a mértéktelen italozást!
  • Táplálkozzon egészségesen!
  • Mozogjon és pihenjen, aludjon eleget!
  • Teremtse meg a testi és lelki harmóniát!
  • Ismerje meg testét! Havonta végezze el az emlő/here és a bőr önvizsgálatát!
  • Ha lakossági szűrésre hívják, menjen el!


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...142...143