Információk, érdekességek

Kétmilliónál több amerikai kamasz depressziós

2008. május 18.

A 12 és 17 év közötti kamaszok átlagosan 8,5 százaléka élt át súlyos depressziós epizódot tavaly.

 

Több mint kétmillió tizenéves élt át súlyos depressziós életszakaszt az elmúlt évben az Egyesült Államokban, a lányok közel 13 százalékát érintette a probléma - áll a szövetségi kormányzat által kedden kibocsátott közleményben.


Potencianövelõ segítheti az izomsorvadásosok szívét

2008. május 17.

Az impotencia elleni szerek védhetik az izomsorvadás egyik gyakori formájában szenvedõk szívét, állapították meg egérkísérletekben kanadai kutatók.

 

Az úgynevezett Duchenne-féle izomsorvadás állati változatát idézték elõ a kísérleti egereknél montreali kutatók, majd a Viagra aktív összetevõjét, a szildenafil hatóanyagot adták nekik. Úgy találták, hogy a szer javította szívük teljesítményét.


Tegyen a csontritkulás ellen!

2008. május 16.

Közhelyszámba megy, hogy az egészséget százszor könnyebb elveszíteni, mint visszaszerezni. Különösen hangsúlyozandó ez a csontritkulás, az oszteoporózis vonatkozásában, hiszen a már kialakult betegség esetén a csont tömegének növelése igen nehéz, ha ugyan nem lehetetlen.

Mentõre vár? Legnagyobb eséllyel Bács-Kiskunban fog késni

2008. május 15.

Az a cél , hogy a lakosság 90 százaléka elérhetõ legyen 15 percen belül, egyelõre még nem mindenhol teljesül.

 

Tavaly Budapesten, Bács-Kiskun megyében és Jász-Nagykun-Szolnok megyében fordult elõ legtöbbször, hogy fél óránál is többet kellett várnia a betegnek a mentõre. Az Egészségbiztosítási Felügyelet (EbF) a 2007. április és szeptember közötti idõszakot hasonlította össze az elõzõ év adataival. A Felügyelet munkatársai az Országos Mentõszolgálat (OMSZ) adatai alapján a kiérkezési idõt, a veszteglést és a késések arányát vizsgálták.


A kalóriaszegény üdítõ is hízlal?

2008. május 15.

A kalóriaszegény üdítõket kedvelõk gyakrabban elhíznak, mint azok, akik soha nem fogyasztanak ilyen italokat.

 

A szívgyógyászat vezetõ folyóirata, a Circulation által közölt tudományos cikk azonnal kiváltotta az üdítõital-gyártó világcégek viharos tiltakozását.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...394395396...450