Információk, érdekességek

A szexi nők negatívan befolyásolják a férfiak döntésképességét

2006. április 22.

Egy csinos nő látványa elég ahhoz, hogy teljesen összezavarja a férfiak döntéshozatali képességét - állítják belga kutatók.

 

Ráadásul minél magasabb egy férfi tesztoszteron szintje, annál erősebb a hatás.


Az Otthonszülés Napja

2006. április 11.

 Az Otthonszülés Napjának Szervező Bizottsága országos – az ország kilenc nagyvárosában azonos időben zajló – megmozdulást szervezett. A demonstráció célja, hogy hazánkban is megszűnjön az otthonszülést választó családok és a szülést segítők hátrányos megkülönböztetése. A megmozduláson részt vevők fel szeretnék hívni a társadalom figyelmét a gyermekek világrajövetelének körülményeire, amelynek középpontjában a háborítatlan szülés áll.


SEGÍTSÉG – Országos road show a dohányzás ellen

2006. április 11.

Az Európai Bizottság „SEGÍTSÉG – A dohányfüstmentes életért” címet viselő kommunikációs kampányának részeként árpilis 24. és 29. között országos egyetemi road show zajlik Magyarországon.


Fogamzásgátló miatt aggódnak a férfiak

2006. április 07.

A férfiak több mint fele aggódik, hogy partnere elfelejti bevenni fogamzásgátló tablettáját. Hasonló arányban jegyzik meg, hogy ők emlékeztetik partnerüket a fogamzásgátló tabletta bevételére - derül ki egy több mint 4000 férfival folytatott új nemzetközi felmérésből. A kutatás szerint a spanyol férfiak aggódnak a leginkább (80%), őket követik a franciák, a németek és a svájciak; a megkérdezett magyar férfiak 48%-a fogalmazott meg aggodalmat az elfelejtett tablettával kapcsolatban, míg a svédek és a dánok aggódnak a legkevésbé (36%).


Sírás

2006. április 05.

Az ember számára a gyermeksírás az egyik legelviselhetetlenebb "zaj". Kutatók megállapították, hogy a sírás hangszíne, magassága, szaggatottsága, erőssége rendkívüli mértékben zavarja az embert.
A sírásnak éppen az a feladata, hogy riassza a baba környezetét, az édesanyát: valami baj van, fáj a hasam, éhes vagyok! Egy riasztónak pedig kellemetlen, nehezen elviselhető hangúnak kell lennie. Gondoljunk csak bele, milyen tolakodó hangúak a gépkocsiriasztók! Ha andalító zenét játszanának, senki sem venné észre őket, amikor szükség van rájuk...
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...394395396...398