Információk, érdekességek

Izmaink bioritmusa

2008. május 22.

Hiába próbálkozik, nem képes magát rávenni a kora reggeli edzésre? Vagy nem tudja, mely sportok igazán hatásosak a félálomban kezdõdõ edzések során? Ha ismeri testének, izmainak napi ritmusát, hatékonyabb és biztonságosabb lehet a testmozgás.


Az édesszájúság génje

2008. május 21.

Speciális génmutációtól függ, hogy valaki több vagy kevesebb édességet fogyaszt - derült ki egy kanadai kutatás révén.

 

A táplálkozási szokásokat egyaránt befolyásolja a társadalmi környezet és genetikai tényezõk. Az édesség iránti vonzódás egyénenként változó, ám ennek okai mostanáig tisztázatlanok voltak - olvasható a ScienceDaily címû angol nyelvû tudományos hírportálon.


Jó hatású a bohócdoktorok jelenléte a gyerekkórházakban

2008. május 21.

A szívkatéterezõ orvosnak könnyebb a beavatkozást elvégezni, ha ott lehet a pácienssel a bohócdoktor is.

 

Kanadai kutatók több tanulmányban összegezték a nemzetközi bohócdoktor mozgalomnak a gyerekbetegek szenvedését csökkentõ eredményeit.


Ha nem jön álom a szemére...

2008. május 20.

Mit tehetünk az alvásproblémák elkerülése érdekében?

 

Milyen természetes módszerekkel segíthetõ elõ az, hogy édes álmai legyenek álmatlan éjszakák helyett?

Fontos tudnia, hogy ön hány óra alvást igényel. A naponta szükséges alvásra fordított idõ egyénenként különbözik. A felnõtt szervezetnek általában napi hét vagy nyolc óra alvás szükséges ahhoz, hogy kipihentnek érezze magát. 60 éves kor felett azonban már napi öt vagy hat óra is elég lehet. Mindenkinek saját magának kell eldöntenie a szükséges idõt ahhoz, hogy közérzete és teljesítménye a lehetõ legjobb legyen. Ha voltak álmatlan éjszakái, akkor bizonyára tudja, hogy mennyire fáradtnak, ingerlékenynek érzi magát másnap, és koncentrálóképessége is jelentõsen csökken.


Magas vércukorszint terhesség alatt: kockázat a babának

2008. május 20.

Gyakoribb ilyen esetekben a császármetszéssel való születés és az újszülött nagy testtömeggel való világrajövetele is.

 

Ha egy terhes nõ vércukorszintje a normális határon belül, de a felsõ tartományban van, kisbabája nagyobb valószínûséggel jön a világra valamilyen születési rendellenességgel.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...393394395...450