Információk, érdekességek

Tél végére kritikus a magyarok D-vitamin szintje

2013. február 07.

D-vitaminAz orvosok egészségügyi vészhelyzetnek tartják, hogy tél végére kritikus szintre csökken a lakosság D-vitamin szintje. Pedig a D-vitaminra sok szervünknek szüksége van, s hiánya megkönnyíti például az influenza megtelepedését és a depresszió kialakulását is elősegítheti. 

A tél utolsó hónapjára a magyarok legalább kétharmada szenved D-vitamin-hiányban, amely vitamin a legújabb kutatások szerint az egyik legtöbb szervre ható építőköve az emberi szervezetnek: szerepe van a csontok és az immunrendszer fejlődésében, valamint a fertőző betegségek elleni védekezésben, sőt, számtalan súlyos betegség kialakulásában is, mint a rák vagy a gyerekkorban kialakuló cukorbetegség. A „napfényvitamin” hiánya hozzájárul az influenzaterjedéséhez, de még a téli depressziónkhoz is. A D-vitamin-hiány az egyik legkomolyabb népegészségügyi probléma ma Magyarországon, ezért orvosok indítanak kampányt a lakosság felvilágosításáért.


Amerikából jelentem: az american lifestyle

2013. január 25.

Szőke Marianna, Amerikában élő fitness tanácsadónk új rovatában bemutatja az egészséges életmód legfrissebb trendjeit - bátran tegyétek fel neki az egészséges táplálkozással, mozgással, életmóddal kapcsolatos kérdéseiteket! Első cikkében rögtön érdekes témát boncolgat: vajon tényleg minden részletében követendő-e az amerikai életstílus?

„Minden alkalommal, amikor megemlítem az amerikaiaknak, hogy én Európából származom, óriási mosollyal és lelkesedéssel tekintenek rám. Ezzel az egy mondatommal ki tudom váltani belőlük a „WOW-effektust”, hiszen nekik Európa egyfajta misztikus és csodálatra méltó életstílust képvisel. Kezdetben nem értettem őket, ma már tudom, mire gondolnak, amikor rám csodálkoznak. – mondja Szőke Marianna, a Harmonet új tanácsadója az amerikai és az európai élet különbségeiről. Marianna fitness tanácsadóként segít Nektek eligazodni az egészséges életmód irányzatai között – kérdezzétek bátran e-mailben vagy hozzászólásban!


A „második bőr” hatás - Milyen a jó alapozó?

2013. január 16.

második bőrNapjaink „sztárjai” a bőrhatású alapozók, melyek szinte egybeolvadnak a bőrrel, természetes benyomást keltenek, mintha a „második bőrünket” alkotnák… A bennük lévő pigmentek kiegyenlítik az arcszínt, ahhoz teljes mértékben alkalmazkodnak, továbbá arra hivatottak, hogy eltüntessék a bőrfelület egyenetlenségeit, üdeséget kölcsönözzenek neki, a fáradtságtól szürke, sápadt arcszín felélénkítésével. De mi is a titkuk? Az alábbiakban 7 pontban összefoglaltuk: mi az, amit napjainkban a jó alapozónak többek közt tartalmaznia kell.


A kemény vagy a puha fogkefe a jó?

2012. december 15.

fogkefe Hazánkban még mindig tartja magát az elképzelés, miszerint „minél erősebben sikálom a fogaimat, annál tisztábbak lesznek”. Ezt a tévhit sok fogászati problémáért felelős.

A túl erős és helytelen technikával kivitelezett fogmosás hatására az íny visszahúzódhat, ami szabaddá teszi a rendkívül érzékeny és védtelen fognyakat. Ez a folyamat ráadásulvisszafordíthatatlan, így mindenképpen érdemes megelőzni!

Fogmosás közben a fogak és íny találkozását (tehát az ínyszéli barázdákat), illetve a fogközöket kell különösen megtisztítani, mert elsősorban ezeken a helyen halmozódik fel a fogszuvasodásért és ínygyulladásért felelős plakkréteg, azaz lepedék.


Együtt, egészségben ünnepidőben

2012. december 15.


A december-januári ünnepsorozat nem csak az elcsendesedésről, együttlétről szól. Az év végéig mindennek a helyére kell kerülnie, úgy a munkában, ahogy a magánéletben, hogy a következő évet tiszta lappal, új erővel, egészséggel indíthassuk útjára. Fontos, hogy ebben az időben se hanyagoljuk el önmagunk, sem családunk egészségét.


Szedjünk vitaminokat, fogyasszunk sok gyümölcsöt, élvezzük a szabadban a hóesést, öltözzünk melegen, vegyünk forró fürdőt, szaunázzunk. Ha mégis bajt észlelünk, időben forduljunk háziorvosunkhoz, hogy az ünnepeket egészségben és együtt tölthessük. Legnagyobb ajándék az egészségünk.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...969798...151