Információk, érdekességek

Amikor meghallom a fiam szívhangját, a könnyeimmel küszködök

2018. augusztus 11.

Alig győzzük kapkodni a fejünket mostanában, elképesztő, micsoda bébiboom van a hazai sztárvilágban. Lassan Kulcsár Edináékhoz is megérkezik a gólya, és megszületik a csinos műsorvezető kisfia. Edina nagyon szerencsésnek tartja magát, mert már most egészen biztos benne, nagymamák egész serege áll majd csatasorba, hogy vigyázhassanak Medoxra.

Kulcsár Edina boldogabb mint valaha. Amióta megtudta, hogy kisbabát vár, 2 centivel a föld fölött jár. Szerencsére a terhességével minden a legnagyobb rendben van – sőt, energikusabb mint eddig bármikor.

Ahogy ő fogalmaz, 0-24-ben pörög, mert szeretné, hogy mire megérkezik a kicsi, minden jól működjön.
„Úgy próbálok most mindent felépíteni, hogy ha itt lesz velünk a baba, minden a helyén legyen.  Mázlista vagyok,  mert nagyon sok segítségem van. Csuti a munka terén is mindenben mellettem áll, számíthatok rá. Nem tudom mennyit fogok otthon maradni, ha Medox megszületik, de a munkám nagy részét biztosan otthonról is fogom tudni végezni” – kezdte Edina.


Nyáron is van élet a munkaerő piacon

2018. augusztus 03.

Közkeletű tévedés, hogy nyáron nem érdemes állást keresni. Az igaz, hogy a vezetők, fejvadászok elmennek szabadságra, de ugyanúgy mint te, nem nagyon engedhetnek meg 2 hétnél többet. Ami azt jelenti, hogy a vállalatoknál nem áll meg az élet. Majdnem annyi álláshirdetés van ilyenkor, mint az év többi szakaszában.  

Viszont sokkal kevesebb jelentkező.
Saját tapasztalatom, hogy most, amikor eladókat keresek, sokkal kevesebb jelöltet találtam, mint két hónappal ezelőtt.
Ne hagyd ki a lehetőséget, hogy te kerülj előnybe! Ilyenkor vegyél egy nagy levegőt és újult erővel, intenzíven keress állást!
Ebben a hónapban már három kliensem találta meg nagyon gyorsan az álom állást és többen járnak interjúkra.

Nyáron is igaz, hogy nem mindegy,  hova és hogyan jelentkezel.

Két feladat vár rád első körben.
 
A legfontosabb, hogy készíts megalapozott terveket. Ennek első lépése, hogy kiderítsd magadról, mik az erősségeid, miben vagy a legjobb. A magyar kultúrában sajnos nem divat saját magunk dicsérete. Inkább azt vesszük észre mik a hibáink, hiányosságaink.
 
Ismerd meg önmagad. Vedd számba mik az erősségeid. Miben értél el sikereket. Mi az, amiért megdicsértek. De még fontosabb, hogy milyen feladatok, állások voltak, ahol jól és eredményesnek érezted magad.

Divat és bizalom: amikor nincs tükör, csak a visszaigazolás - Három látássérült és vak hölgy kalandozása a divat útvesztőjében

2018. július 26.

Lehet egy születése óta vak embernek kedvenc színe? Megbirkózik egy látássérült a sminkeléssel? Vajon hogyan és mi alapján választ magának divatos ruhát az, aki csak hall a trendekről, de nem látja a fazonok és minták közötti különbségeket? Sokan nem is gondolnák, hogy a látássérültek számára is fontos a divat és a csinos megjelenés, így akár egy ruhabolti eladó, sminkes vagy fodrász is hétköznapi hős lehet számukra. Az Arany Bot Díj rájuk is felhívja a figyelmet. Három olyan látássérült és vak nővel beszélgettünk, akinek a divat fontos szerepet játszik a mindennapjaiban.  

„Egy- és hatéves korom között többször műtötték a sérült szivárványhártyámat, ezeknek a beavatkozásoknak köszönhetően tudom érzékelni a színeket” – meséli a látássérült Pfeiffer Zsuzsa, aki tapintással ismeri fel a tárgyakat, de az arcokat nem tudja megkülönböztetni. „Amikor kicsi voltam, mindig más kinőtt ruháját adták rám. Elhatároztam, ha felnövök, igyekszem biztosítani magamnak saját ruhatárat. Nagyon kedvelem a divatot, van butikos ismerősöm, aki mesél az új trendekről, és segít kiválasztani, hogy mi áll jól nekem. A cikláment és a kék különböző fajtáit nagyon szeretem, mostanában citromsárgával ötvözöm, a feketéhez világos kiegészítőket választok. Nagy kedvencem a farmer, csinos sportruhában pilatesezem, és amióta azt mondják, hogy a mozgásnak köszönhetően szép lett a lábam, már térdig érő szoknyát is merek hordani.”


TE mit tettél eddig környezetedért?

2018. július 23.

“Gondolkodj globálisan, cselekedj lokálisan" szól a jelmondat. Rengeteg eszmére ráhúzták már ezt a szlogent, de szerintem a környezettudatosság terén érvényesítheti leginkább jótékony hatását. Ha mindenki kiveszi a részét belőle, akkor jó irányba tudunk majd továbblépni.  

A Mittettel.hu a hétköznapok környezettudatosságával foglalkozik. A látogatók leírhatják, hogy mit tettek eddig a környezetért és ezt a feljegyzést egy év elmúltával visszakapják. Így láthatják, hogy mennyit fejlődtek zöld gondolkodás terén. Az inspiráló írások meg is jelennek az oldalon, így könnyen juthatunk ötletekhez is.


Az oldal ötlete onnan eredezik, hogy próbáltam megfejteni a csomagolásokon lévő kis ábrákat, hogy vajon amit a kezemben tartok, az szelektív-e. Aztán ahogy elmélyedtem a témában, rájöttem, hogy magánemberként magunkra vagyunk hagyva ebben a témában. Nincsenek „példaképeink” akiket lekövetve tanulhatunk. Sok alulról szerveződő, nagyon erős közösséget találtam, akik hulladékmentes élettel, fenntartható, minimalista, vagy slow életmóddal foglalkoznak, de azt láttam, hogy az ilyen közösségekben a kezdők ritkán mernek aktívan kezdeményezni. Szóval a meglévő fórumok inkább a tudatos emberek továbbfejlődését segítik, de az olyan zöldfülűek, mint például én is, nagyon nehezen találják meg a megfelelő információforrást. Ráadásul sem az állami, sem a gyártói/forgalmazói oldalról nem találtam olyan információforrást, ami könnyen kereshető és hosszútávon folyamatosan frissül.


Kapócs Zsóka: „Egy kicsit már untam magammal foglalkozni”

2018. július 11.

Kapócs Zsóka anyaságról, boldogságról, és természetesen nemrég született kisfiáról, Boriszról mesél…

Amikor egy kisbaba megszületik, mindent megváltoztat – onnantól kezdve körülötte forog a világ, a szerepek felcserélődnek, ő lesz a főnök számtalan dologban. Épp ez a helyzet Kapócs Zsókáéknál is, akinek kisfia alig múlt 2 hónapos, de máris ő dirigál. Ám Zsóka ezt cseppet sem bánja, mindennél jobban vágyott arra, hogy gyermeke szülessen, még ha ez sokszor azzal is jár, hogy bizonyos helyzetekben ő maga háttérbe szorul.
Ahogy minden szülőnek, természetesen Kapócs Zsókának is saját kisfia a legjobb és legszebb gyerek a világon. De a magától értetődő dolgokat félretéve, Borisz alapvetően tényleg nagyon jó baba, aki csak akkor nyűgös, ha éhes vagy fáj valamije.

„Remélni sem mertem volna, hogy Borisz ilyen jó baba lesz, aki tényleg csak akkor sír, ha valami baja van. Azzal viszont tisztában voltam, ha megérkezik teljesen felülír majd mindent az életemben. Tudtam, hogy magamnak már nem leszek annyira fontos. Lecsúsztam az első helyről, de ez így van jól” – kezdte Kapócs Zsóka.
„Most, hogy minden Borisz körül forog, sokszor kapom azon magam, hogy kicsit túlaggódom a vele kapcsolatos dolgokat, de igyekszem ezt is megfelelő mederben tartani. Szerencsére makkegészséges, és erős gyermek, de attól még természetesen azokat a vizsgálatokat, amelyek a korának megfelelően éppen aktuálisak és javasoltak, nem hagyjuk ki. Ilyen volt például a három testtájas ultrahang is, amellyel a csípőjét, koponyáját és a hasát vizsgálták meg nemrégiben a Czeizel Intézetben” – folytatta a színésznő.  
Kapócs Zsóka számára párja is hatalmas segítség, akire a kisfiuk körüli teendőkben is bármikor számíthat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...148