Információk, érdekességek

Ön miért dohányzik?

2006. május 27.

A dohányzás következtében Magyarországon mintegy harmincezer ember hal meg évente. Egy, a hazánkban készült tanulmány adatai szerint a férfiak 34,9%-a, a nők 22,8 %-a dohányzik. Ez az arány korcsoportok szerinti bontásban még szomorúbb képet mutat: a 18-44 életév közötti férfiak közel 40%-a, míg a nők 30%-a hódol ezen káros szenvedélynek.

A hármas terápia

2006. május 25.

A csontritkulás kezelésénél az aktív hatóanyag mellett kulcsfontosságú szerepe van a megfelelő Ca- és D-vitamin-pótlásnak is. Csak kevesen tudják, hogy az elégtelen kalcium- és D-vitamin-bevitel alááshatja a csontritkulásos betegek kezelésének hatékonyságát.


A csontritkulás, amely a csonttörések leggyakoribb oka, több mint egymillió embert érint ma Magyarországon. Különösen az időskorúak veszélyeztetettek, európai átlagban a 65 évnél idősebbek megközelítőleg tíz százaléka szorul krónikus ellátásra vagy rendszeres segítségre. Elsősorban a csigolya- és combnyaktörések okozhatnak komoly problémát az időseknek, hiszen rokkantsághoz, kiszolgáltatottsághoz vezethetnek. Az életben maradottak kb. egynegyede ugyanis képtelen az önellátásra, családja vagy a társadalom segítségére szorul.


Jobb lefogyni a második gyerek előtt

2006. május 23.

Jobb, ha a második szülés előtt lefogynak azok a nők, akik az első terhességük alatt, valamint a szülés utáni időszakban túlságosan meghíztak - vélik amerikai orvosok.

 

Ha ez megtörténik, akkor a második gyerek súlya nagyobb lehet a szabályosnál.


Egészségesebben az egészségeseknél

2006. május 18.

A vércukorszint mellett döntő a HbA1c szint szerepe.

 
Meglepő és olykor megdöbbentő eredményt hozott a Szonda Ipsos felmérése, melyet dr. Vándorfi Győző, a Magyar Diabetes Társaság vezetőségének tagja ismertetett a ma megrendezett sajtótájékoztatón. A diabétesz az egyik legtöbbet publikált téma, mégis vannak olyan területek, ahol a betegek ismerethiánya állapotuk romlását okozhatja. A cukorbeteg társadalom tájékoztatása érdekében országos mozgalom indul, amelynek célkitűzése, a HbA1c szint fogalmának megismertetése és az ideális 7% alatti érték elérése.


Tizenöt jótanács fogyókúrázóknak

2006. május 15.

A nyugodt körülmények között, terített asztalról elfogyasztott étek kétszer annyit ér, mind a dupla mennyiségű, kutyafuttában befalt szendvics. 
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...979899...103