Információk, érdekességek

Uborka, jeges kanál, masszázs - mindent a szemnek?

2013. március 28.

Egész éjszaka csak forgolódsz, későn kerülsz ágyba, vagy sokat dolgozol a monitor előtt ülve? Nem meglepő, ha másnap reggel karikás, puffadt szemek néznek vissza a tükörből. Kozmetikus szakértőnk segítségével akár percek alatt, bárki kipihent tekintetet varázsolhat magának.

Ha csak 10 percünk van
Későn kerültünk ágyba és reggel el is aludtunk, így alig marad idő a szépítkezésre. Duzzadt szemek ellen ilyenkor a legegyszerűbb, amit tehetünk, az enyhén hideg vizes arcmosás, különös tekintettel a szemek területére – javasolja Peterman Kisztina szépség-terapeuta, a Dermatica kozmetikusa. A módszer lehetséges alternatívája, ha készülődés közben szemmaszkot helyezünk fel. Sokan hideg kanalat használnak erre a célra, de ez valójában nem a megfelelő választás, sőt akár kötőhártya-gyulladást is okozhatunk vele. Helyette válasszuk inkább a gyógyszertárakból is beszerezhető hőálló műanyag bevonattal ellátott zselé maszkot. Érdemes ezt a hűtőszekrényben tárolni, így reggel mindig kéznél lesz. Az uborka jól bevált megoldás a puffadt, karikás szemre, a hatóanyagok megfelelő bejutását azonban akkor érjük el, ha a zöldséget lereszeljük és pici tejszínt hozzá keverve visszük fel a szemkörnyékre.


SOS lábápolás tavasszal!

2013. március 25.

lábápolásElőbújtak a felhők mögül az első tavaszi napsugarak – és egykettőre itt a nyár! Mielőtt elővennénk vékony anyagból készült ruháinkat, szoknyáinkat, mindenképp gondolnunk kell arra, hogyan festünk „sápadt” lábbal, harisnya nélkül az utcán. Ha úgy véljük, hogy nem éppen tökéletesen, minél előbb kezdjük el a tavaszi lábápolást. Megtehetjük ezt otthon is – íme 4 fő cél, és elérésükhöz jó tanácsok, hogy azután minden komplexus nélkül tegyük félre a nadrágot, harisnyát...

A szőrtelenítés

A lábakon továbbra is a gyanta (meleg viasz) a legjobb megoldás a szőrszálak eltávolítására hosszabb távon. Ugyanis ezzel a módszerrel gyökerestől tépjük ki a szőrszálakat, és előnye, hogy a művelet elvégzéséhez nem feltétlenül kell szakemberhez fordulnunk.

  • Előkészítés bőrradírozás útján

A szőrtelenítést megelőző napon kivételesen alkalmazzunk bőrradírt, aminek nagy előnye, hogy eltávolítjuk vele az elhalt hámsejteket a lábszár bőrén. Ily módon előkészítjük a bőrt a hosszú ideig eredményes szőrtelenítésre. Száraz bőrre az olaj alapú testradír ajánlott, míg zsíros vagy normál bőrre javaslunk egy egyszerű módszert: a tusfürdőbe keverjünk finom barna cukrot vagy tengeri sót, és ezt a keveréket kenjük a lábunkra. Amikor befejeztük a műveletet, hidratáljuk a bőrünket.


Mudrák: gyógyító kéztartások

2013. március 23.

A kéz a teremtés és a gyógyítás, öngyógyítás egyedülálló eszköze már az idők kezdete óta. Sorozatunk harmadik részében terítéken a mudrák, a gyógyító kéztartások gyakorlati haszna.

A mudrák csodálatos változást és javulást tudnak előidézni testünkben. A mudrák ereje tisztítja a finom csatornákat és pszichés központokat az éterikus testben, és elősegíti az életenergia akadálytalan folyását a különböző szervekhez. A kéztartások felszámolják a nadik (étertest energiavezetékei) tisztátalanságokból, pszichés méreganyagokból képződött torlaszait.

A mudrák csodálatos orvosságok, sok betegségben azonnali megkönnyebbülést vagy végleges gyógyulást hoznak.


Az orr védő szerepe

2013. március 22.

Az orr védő szerepeAz orrunk védőőrként tekinthető a felső légúti megbetegedések kivédésében. 

Egészséges ember szájüregében és garatnyálkahártyáin állandóan jelen vannak a legkülönbözőbb baktériumok, vírusok és gombák. Ezek nagyobb része ártalmatlan, sőt ún. jó baktériumok, melyek erős immunrendszer esetében kordában tartják az ártalmasok szaporodását. Ha az immunrendszer gyengül és főleg annak a helyi védekezést biztosító rendszere sérül, vagy masszív fertőzés éri a légzőszerveket, akkor az egyensúly felbomlik és az ártó kórokozók elszaporodva betegséget okoznak.


D-vitamin: a csontok és az immunrendszer egészségéért

2013. március 11.

A szervezet egészséges működéséhez számos vitaminra, nyomelemre van szükség. Az utóbbi években fokozott figyelmet kapott a D-vitamin szerepe, mivel felismerésre került, hogy a D-vitamin hatása nem korlátozódik a csontanyagcserére, hanem az immunrendszert befolyásolva a szervezet működésének egészét érinti.

Napfény és étkezés

D-vitamin zsírban oldódó vitamin, mely a szervezetben raktározódik. D1, D2 és D3 vitaminok tartoznak a D-vitamin gyűjtőnév alá – magyarázza Dr. Polgár Mariannegyermekorvos-gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa. A D-vitaminnak a szervezet számára legjobban felhasználható formája a D3-vitamin. Provitaminja a 7-dehidro-kolekalciferol, melyből a napfény UVB sugarának hatására a bőrben képződött D3-vitamin jut a szervezetbe. Azonban nem a napfény az egyetlen lehetőség a D-vitamin felvételére. A tápanyagokkal is magunkhoz veszünk D3-vitamint, ilyen D-vitamin források: a tejtermékek, a tojás, a tőkehal és a tőkehal májának az olaja.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...959697...152