Információk, érdekességek

Ha újra itt a nyár, az ember strandra jár

2022. június 23.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Egész évben várjuk a nyara. Viszont nem mindegy, miket cipel magával (vagy épp mit felejt otthon) az ember lánya. Az alábbiakban összeállítottunk egy listát arról, hogy miket kell, vagy érdemes vinni magunkkal, ha strandra megyünk.  

Ha végre lehetőségünk van strandolni, a lehető legjobban szeretnénk tölteni az évnek eme várva várt szakaszát. Sok kellemetlenséget okozhat, ha egy fontos holmi otthon marad. Segítünk, hogy mit vigyél magaddal.

A lista:
(lehet persze tetszőlegesen bővíteni, illetve kurtítani)

- Pokróc, gyékény, törölköző, napozó szivacs, amire fekszünk

- Egy másik törülköző, természetesen törölközni, vagy egy csábos strand kendő

- Naptej, bőrtől függően, megfelelő faktorszámú, a káros sugarak ellen (ezen belül lehet még napozás utáni balzsam, bőrnyugtató, és napozás előtti kencefice, spray is)

Naptejjel általában napozás előtt legalább negyed órával érdemes bekenni a bőrt, hogy hasson is... Ezekben a bőrvédőkben bőséges a választék; vízlepergetős, testápolós, rengeteg faktorszámú és márkájú, csak válogatni kell igény (és pénztárca) szerint

- UV-szűrős napszemüveg.

- Kényelmes fürdőruha, vagy bikini, amiben jól is érezzük magunkat.
Nem az a lényeg, hogy lehetőleg minél több mindent "ki tegyünk" - hacsak nem elszántan ismerkedni akarunk a strandon - hanem, hogy ne érezzük magunkat kényelmetlenül a fürdőruhánkban
Érdemes otthon, vagy vásárlásnál tükör előtt megnézni, milyen fazon áll jól (és ne felejtsük el, ha mégsem tetszik a látvány, arról nem mindig a fürdőruha tehet - lehet pár kilót le kéne adni...) Megjegyzés: a fürdőruhát fel vehetjük a ruha alá is, így csak a ruhát kell le dobni, vagy a strandon öltözőben is fel lehet húzni.


Így szőrtelenítenek a nők világszerte

2022. június 22.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A legtöbb nő az utolsó percben szőrtelenít, és túl elfoglalt ahhoz, hogy szépségszalonba menjen gyantáztatni - derül ki a Braun globális felméréséből. A alkar szőrzete leginkább az orosz nőket zavarja, a legfegyelmezettebb szőrtelenítők pedig az ázsiai nők.  

Európai, amerikai és ázsiai nőket kérdezett a Braun egy nemrégi felmérésében arról, hogy milyen szépségápolási szokásaik vannak, például, hogy hogyan szőrtelenítenek. Egyértelmű, hogy a nők napi rutinjába világszerte beletartozik az arc hidratálása (78%), az otthoni szőrtelenítés (76%), a sminkelés (71%) és a test hidratálása (70%). Ha a szőrtelenítés kerül terítékre a nők elsősorban a lábaikat (96%) és a bikinivonalukat (93%) kezelik, ezzel szemben legkevésbé az arc (38%) és a kezek (43%) szőrszálaival foglalkoznak.

Érdekes, hogy Oroszországban majdnem minden nő (99%) szőrteleníti az alkarját, ameddig az osztrák, svájci és német nők kevesebb mint a nők fele (47%) tesz ezen testrész simaságáért. Azok a nők, akik otthon szőrtelenítenek legalább heti egyszer epilálnak, borotválkoznak (61%), míg a nők 41 százaléka havi egyszer jár szépségszalonba, hogy gyantáztasson.

A felmérésben megkérdezett nők világszerte egyetértenek abban, hogy a hosszan tartó hatás (84%), a kényelem (83%), és az állandó hozzáférhetőség (83%) a legfontosabbak a számukra, ha szőrtelenítésről van szó. A nők majdnem háromnegyedének fontos a fájdalommentesség is (73%), de az ázsiai országokban élő nőknek a legmagasabbak az elvárásai: 89 százalékuk szeretne hosszan tartó hatást és fájdalommentességet is.

A legtöbb nő az utolsó percben szőrtelenít, 93 százalékuk bevallotta, hogy rendszeresen előfordul vele, hogy az utolsó pillanatra hagyja a kezelést. Leginkább az orosz nők várnak az utolsó pillanatig a felmérés szerint, a legfegyelmezettebb szőrtelenítők a brit és az ázsiai nők, ők hagyják legkevésbé az utolsó pillanatra az epilálást, vagy a borotválkozást.


Cukor a bőrápoló termékekben: milyen előnyökkel jár?

2022. június 18.

A túlzott cukorfogyasztás egészségünkre, testsúlyunkra gyakorolt negatív hatásairól a legtöbben valószínűleg sokat tudunk. De arról bizonyára kevesebbet hallottunk, hogy a cukor összetevőnek számos erénye van, ha bőrápoló termékekben használjuk. Íme a magyarázat egyes cukortartalmú kozmetikumok bőrünkre gyakorolt pozitív hatásaira.

Fotó: pixabay.comTáplálkozásunkkal több-kevesebb cukrot juttatunk a szervezetünkbe. Az étkezési cukor vagy szacharóz a gyümölcsökben és a zöldségekben található szénhidrát. A süteményekhez és más hasonló készítményekhez használt cukor a legtöbbször cukorrépából vagy cukornádból származik. 

A kozmetikában alkalmazott cukor-összetevők is növényi eredetűek, és az INCI listában (INCI International Nomenclature of Cosmetic Ingredients – kozmetikai összetevők nemzetközi elnevezési rendszere) azonosíthatók, mivel nevükben -óz (pl. szacharóz, glükóz vagy –ol (pl. szorbitol, xilitol) végződést találunk. A bőrápoló termékekben ezek a cukrok azért használatosak, hogy hidratálják és simává tegyék a bőrt,  eltávolítsák az elhalt hámsejteket…

Cukorfajták a bőrápolásban

A nemzetközi lista szerinti elnevezések alapján tehát olyan különböző cukrokat alkalmaznak a kozmetikában, mint pl. a (gyakran faforgácsból származó) xilitol. Ez szuper nedvesítő erényekkel rendelkező természetes cukor, amely vízmegkötő, bőrjavító tulajdonságú. Ennélfogva növeli a különféle nappali krémek hidratáló erejét is. A ribóz pedig, amely többek között kukoricából származik, energiacukor. Ugyanis energiát visz a sejtekbe, serkenti az anyagcserét, és lassítja a bőröregedést. Ezen monoszacharidokkal szemben a bőrápolásban használt poliszacharidok (összetett cukrok) főként zabból származnak. Az ilyen tartalmú kozmetikai készítmények természetes hidratáló hatásúak, megszabadítanak az epidermisz legkülső rétegét képező, elhalt hámsejtektől, feszesebbé teszik a bőrt.

A hámlasztó tulajdonságokkal rendelkező cukor összetevő

A cukor gyakran megtalálható a testradírokban, mert dörzsölő szemcséi gyengéden hámlasztják a bőrt. Ezek a cukrok különböző (finom vagy durva) szemcseméreteik köevtjeztében kisebb-nagyobb intenzitású hámlasztást tesznek lehetővé.

Más növényi részecskékkel szemben (mint pl. az apróra vágott/zúzott sárgabarack vagy olívamag, melyekből otthon is készíthető bőrradír) a cukor előnye, hogy vízben oldódik, Így a hámlasztó készítmény leöblítéskor teljesen feloldódva nem hagy maradékot a zuhanytálban vagy a fürdőkádban. Emiatt a cukor környezetbarát összetevőnek tartandó. Megtalálható a kész bőrradírokban, de a bőrápoló házi receptek is egyszerűen elkészíthetők növényi olajjal (pl. kókuszolajjal) és 2-3 evőkanál cukorral.

Cukor az epiláláshoz szükséges masszában

A cukor, az egykori recept mintájára, az ún „keleti viasz” elkészítésének alapanyaga is. Az ősi, Közel-Keletől származó epilációs módszerhez a cukrot felmelegítve, vízzel, mézzel és citrommal keverve, karamellszerű masszát kapunk. Ez a keverék gyengéden szőrtelenít, finoman távolítja el a nem kívánatos szőrszálakat, anélkül, hogy agresszív hatást gyakorolna a bőrre. Természetes megoldás a vegyszerek és elektromos eszközök nélküli epiláláshoz.


A sikeres nő nyári ruhatára

2022. június 14.

Az üzleti világ öltözködési stílusa nagyon uniformizált, eléggé szigorú szabályoknak kell megfelelnie annak, aki sikert akar elérni. Ugyanakkor öltözködésével mindenki szeretné kifejezni az egyéniségét, szeretne eredeti, naprakész lenni, és lehetőleg olyan ruhákat birtokolni, amilyen egyetlen más nőnek sincs. Ugyanis nincs annál rémesebb, mint ugyanabban az "alkalmi vétel" kiskosztümben lenni, ami már hatodszor jön velünk szemben az utcán.  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Protokoll cuccok a szekrényben

Mint mindenben, itt is meg kell találni a helyes arányt, a középutat a normák, a "protokoll" betartása, és a merészség, eredetiség, az újítókedv között. Hiszen aki kreatív, kezdeményező az öltözködésben, arról feltételezik, hogy ilyen a munkájában is. Aki az üzleti életben dolgozik, legjobb, ha a bevált recept szerint beszerez magának egy időtálló, nagyon jó minőségű alap ruhatárat, és azt variálja divatos, merészebb kiegészítőkkel.

A legfontosabb darab egy jó szabású nadrágkosztüm, amihez egy ugyanabból az anyagból készült szoknya is tartozhat. Fontos, hogy jó minőségű, természetes összetételű alapanyagot válasszunk, érdemes erre lehetőség szerint több pénzt áldozni, hiszen az igényes anyag a jólét, a jólszituáltság benyomását kelti.(Ez azoknál különösen fontos, akik munkájukban nyugati partnerekkel érintkeznek, hiszen ők nagy súlyt helyeznek öltözködésükben a minőségi anyagokra.) Arról se feledkezzünk el, hogy ennek a ruhadarabnak a kényelmünket kell szolgálnia, egész nap kellemes viseletnek kell lennie.

Nadrágkosztüm az alap!

A nadrágkosztüm előnye, hogy kényelmes, teljes mozgásszabadságot biztosít, viselője lendületes, dinamikus benyomást kelt, kevésbé merev, mint a hagyományos kosztüm. Aki a fiatalos stílust kedveli, a szabásvonalban nyugodtan lehet egy kicsit merészebb, és választhatja a most divatos blézert, és az enyhén trapézvonalú nadrágot, öltözete biztos, hogy üdítően fog hatni a sok egyen kosztüm között, és ez a vonalvezetés később könnyen átalakíttatható klasszikus fazonúvá, ha viselője esetleg ráunna, vagy kimenne a divatból.

A szoknya hossza

A szoknya hossza sokféle lehet a hosszabbtól a térd körül érőig, az előbbiből válasszunk olyan szabásút, ami elől sliccelt vagy áthatott, és szétnyílik a térdnél.
A legmegfelelőbb színválasztás a szürke, illetve akiknek a barnás tónusok állnak jól, hordhatnak drapp, beige, vagy semleges, világosabb barna árnyalatú kosztümöt. Ezeket a semleges tónusokat ellensúlyozzuk élénk, színes blúzokkal és kiegészítőkkel, hiszen nyáron mindenki vágyik a vidám, életteli színek látványára.(Ez alól persze kivétel egy állásinterjú, itt maradjunk meg a visszafogott színeknél.)

Pinkek és lazacok

Idén még mindig divatosak a rózsaszín különböző árnyalatai a pasztelltől a pinkig, valamint az orgonalila és a türkizkék. Választhatunk belőlük felsőket, vékony kardigánokat, esetleg egy-egy színes szoknya vagy nadrág is élénkítheti a ruhatárunkat. Ha sikerül szert tennünk egy tisztaselyem blúzra, akkor egy hosszútávra szóló, értékes darab birtokába jutunk, ami nemcsak nagyon szép és elegáns, hanem felejthetetlenül kellemes érzés is viselni.


5 lépés az otthoni wellness-élmény megteremtéséhez

2022. június 01.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A pihenés rendkívüli módon háttérbe szorul az életünkben: reggel elmegyünk dolgozni, utazunk, edzünk, hazaérünk, főzünk, tanulunk a gyerekekkel, ágyba tesszük őket, és mindeközben nincs időnk saját magunkra. Emiatt is nagyon fontos, hogy hagyjuk saját magunkat is feltöltődni egy olyan program során, amikor nem csinálunk különösebben semmit és nem gondolunk semmire. De hogy kell ,,csak úgy lenni"? Hogyan élhetjük át a wellness-élményt saját otthonunkban?  

Wellness otthon – Miért is?

Az otthoni wellnesshez nem kell különösebb apropó: ha fáradtak vagyunk, vagy kikapcsolódnánk, bátran élvezhetjük otthonunkban a wellness nyújtotta kényelmet és luxust. Ehhez első lépésként találjunk magunkra két-három órát, amikor semmi mással nem vagyunk elfoglalva, csakis saját magunkkal! A választott időtöltés rajtunk áll: ha egy fürdő az, ami igazán pihentet, válasszuk azt, de ha két-három óra folyamatos olvasásra vágyunk, netán egy borkóstolót szerveznénk magunknak és párunknak, erre találjuk meg az időt és a helyet. A lényeg az, hogy ez a pár óra örömteli legyen, és töltsön fel!

5 tipp a tökéletes otthoni wellness-élményhez

A kérdés valójában az, hogy nekünk mit jelent a wellness, és hogy ebből otthoni körülmények közt mit tudunk megvalósítani. De természetesen vannak alapfelszerelések, amelyek nélkül nem wellness a wellness!

Gyertyafénnyel a romantikáért

A gyertyafény végigkíséri az életünket: ott van a templomokban a keresztelőkön, az esküvőkön és a születésnapi tortákon is. Miért pont a szabadidőnkben ne gyújtanánk gyertyákat? A lámpa erős, rideg fénye megnehezíti az elalvást, de ha gyertyát gyújtunk, nemcsak a pihenést segíthetjük elő, hanem a könnyebb alvást is. Meggyújthatjuk az ágy körül, vagy a kádban, ahol éppen vagyunk, a lényeg csak annyi, hogy ne aludjunk el úgy, hogy égve hagyjuk fényes barátainkat. Kiváló páros program: a gyertyafényben való beszélgetés legyen az kádban, vagy a lakás bármely pontján, rendkívül mély tud lenni, amire ritkán van idő a mindennapokban.

Jóleső masszázs

A masszázs éltető hatásai jól ismertek: azon túl, hogy rendbe teszi hátunkat vagy akár az egész testünket, lelkünknek is fontos táplálék. Végre valaki velünk foglalkozik, és nincs más dolgunk, csak feküdni, és élvezni, ahogy letapadt izmaink újra életre kelnek! Sokszor nem is a profi masszázs a lényeg, hanem a törődés, így ha párunkkal töltjük a masszázsra szánt időt, lélekben is feltöltődhetünk. De ez azért egyedül sem lehetetlen! Ebben az esetben házhoz hívhatjuk a szakembert, így még az sem töri meg a wellness-idillt, hogy el kellett mennünk otthonról.

Illatgyertyákkal a kikapcsolódásért

Az illatgyertya legyen szó akár olvasásról, akár kádban való lazításról, segíti az ellazulást és akár az elalvást is. Ha minden egyes nap kádban fürdünk, egy wellness-napon akkor is hasznos lehet az illatgyertya, mert általa teljesen máshol érezhetjük magunkat. Nem gondolná az ember, hogy mennyit számít egy másik illat, de egy szimpatikus aromával mindenképpen érdemes tenni egy próbát!

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...95