Információk, érdekességek

Így mentette meg gazdája életét ez a kismalac

2017. december 17.

Rupert, a hős kismalac, aki megmentette gazdája életét a néma gyilkostól tovább harcol a szén-monoxid ellen, ugyanis egy nyereményjáték kampány keretében hívja fel a figyelmet a szén-monoxid veszélyére. A „Nem lehet mindenkinek malaca!” nevű pár hetes kampányban azt szeretnénk bemutatni, hogy milyen eszközök révén tudunk védekezni a színtelen, szagtalan gáz ellen.

Október végén vált hőssé Rupert Malac, aki megmentette gazdája életét a szén-monoxid-mérgezéstől. A hős kismalac, gazdájánál korábban érezte meg a lakásba szivárgó, néma gyilkosnak is nevezett halálos gáz által okozott tüneteket.

Bence, a malac tulajdonosa már kezdte elveszíteni az eszméletét a színtelen, szagtalan mérgező gáz miatt, amikor Rupert erőt vett magán és beleharapott gazdája kezébe, így figyelmeztetve az életveszélyre.

De Rupert Malac hőstette nem múlik el nyomtalanul, ugyanis most egy webshop kezdeményezésére tovább küzd a halálos gáz ellen, és a Facebook oldalán hívja fel a figyelmet arra, hogyan tudjuk megelőzni a bajt.

A szén-monoxid a nyitott égésterű gázkazánokban, vízmelegítőkben, gáztűzhelyekben keletkezik, lakótérbe jutását a nem megfelelő légellátás, vagy a nem rendszeresen tisztított kémény is okozhatja.


Az imáról és a meditációról

2017. december 15.

És egyéb gondolati-érzelmi tisztító-teremtő technikákról a traumatérkép szemszögéből. A gondolati és érzelmi tisztító/teremtő technikák, mint például az ima vagy a meditáció, azért annyira fontosak az egyén és a közösségek életében, az egyén vagy az egyének közössége szerves része a különböző rendszerek nagy egységének.  

 

Mivel tudjuk, hogy szerves és folytonos kölcsönhatásban élünk a minket körülvevő összes létezővel, ezért egyrészt határtalanok a lehetőségeink, másrészt viszont határtalan a korlátaink száma is mind egyéni mind közösségi szinten, hála az égnek!

Ezen rendszerekbe való ki és belépéshez, átjáráshoz nyújtanak komoly segítséget az olyan tisztító-teremtő technikák, mint az ima, a meditáció, a testedzés (aminek meditatív formája a jóga), vagy a főleg a természetben végzett fizikai munka.

Miért is kerülnek ide a testtel kapcsolatos technikák?
Egyértelműen azért, mert a sejtjeinkben (testünkben) végtelen mennyiségű (mindannyiunknál sajátosan az egyénre jellemző) őseinktől öröklött és szerzett információ van tárolva, és azokat különböző hatások (külső és belső) állandóan aktiválják.


Önbizalom hiány és figyelemzavar homeopátiával

2017. december 10.

Miki 9 éves és utálja az iskolát. Nehezen tud koncentrálni az órákon és nehézkes neki az írás is. Miki nagyon gyakran felcseréli a betűket és több betűt is hibásan ír. Leggyakrabban a “b" betű helyett “d" betűt ír. Ugyancsak nehezére esik a betűk helyes kimondása és azok artikulálása. A sok nehézséghez még az is hozzájárul, hogy Miki nagyon hamar elfárad, és amikor már a szeme nem tudja követni az olvasott szöveget,a saját kis világába vonul vissza. Egy külső személy számára ez olyan, mintha nem adna tiszteletet a tanárnak és mintha direkt kivonná magát az órai munkából. Mikinek nehezére esik lépést tartani az osztálytársaival, ezért ezt egy küzdésnek éli meg.  

 

Mikire jellemző a napközbeni fáradékonyság is. Az iskolából azt írta róla a tanár bácsija, hogy Miki legszívesebben és nagyon gyakran rá is fekszik a padjára mintsem, hogy a székén üljön. A foci edzéseken is csak a fele időt bírja végigcsinálni, utána a pálya szélén lefekszik és el is bóbiskol.
 
Miki szülei nagyon aggódnak a gyerekükért. Már több helyre is elvitték a kisfiút, hogy nézzék meg mi baja lehet, de senki sem talált semmi különöset. Később a nevelési tanácsadó adott ki egy papírt a szülőknek, hogy Miki enyhe diszlexiában szenved, de ezt az iskola támogatni tudja és meg vannak az eszközei a fejlesztésre. De Miki állapota nem javult.
 
Miki egyre jobba bezárkózott a saját kis világába, már utál emberek előtt mutatkozni, mert azt hiszi, hogy mindenki azt gondolja róla, hogy “buta” és egy “reménytelen” eset. Gyakran sír, mert szégyelli saját magát és ettől az érzéstől zavarban is van és teljesen elszállt a maradék önbizalma is.

El tudod hinni, hogy boldog vagy?

2017. december 05.

Lassan egy évtizede már, hogy robbanásszerűen megindult a "tudatosodás" folyamata. Agykontroll, Vonzás Törvénye, tudatos életmód tanfolyamok, pozitív gondolkodás tanfolyamok, meditáció, elvonulások… Mi az oka annak, hogy bár becsülettel munkát fektetünk (akár éveken át) egy-egy módszerbe, mégis az egyszeri sikerélményeken túl időnként kártyavárként képes összeomlani az életünk?  

 

Tanulunk, gyakorlunk, meditálunk

Azok, akiknél már megindult az ébredés folyamata (vagyis túl akarnak látni azon az illuzórikus világon, melyet a jógában csak mayának nevezünk), rendszerint életük egy pontján találkoztak már egy olyan könyvvel, filmmel, guruval, előadással, mely megérintette őket. Kezdeti lépéseiket ezen út szerint tették meg, foglalkoznak a kimondott szavak erejével, átalakították a gondolkodásmódjukat, bevételt, egészséget, harmonikus párkapcsolatot teremtettek az életükben. Az erőfeszítéseiket tehát siker koronázta, ami újabb megerősítést jelentett számukra. Hogy ők maguk is képesek teremteni – különleges, „guru-képességek” nélkül.


Egyszülős családokat támogató központ nyílik

2017. december 03.

Egyszülős családokat támogató központ nyílik várhatóan februárban Budapesten, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítvány hétfőn vette birtokba és mutatta be az erre szolgáló egykori üzlethelyiséget a Mária utca és Üllői út sarkán.

Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár a bemutatón kiemelte, hogy a Magyarországon egyedülálló, de nemzetközileg is újdonságnak számító központban elsősorban az egyszülős családokat érintő problémákra segítenek majd megoldást találni. Kiemelte: a kormány az alapítványt a helyiség megvásárlásában félmilliárd forinttal támogatta.

MTI fotó: Kovács Tamás

Az államtitkár felhívta a figyelmet arra, hogy ma Magyarországon több mint háromszázezer egyszülős család van, így mintegy félmillió gyerek nevelkedik egyik vagy másik szülőjével.

Nagy Anna, az Egyedülálló Szülők Klubja Alapítványának elnöke elmondta, hogy a helyiség felújítása a tervek szerint január végére fejeződik be, így február elején nyitna meg az intézmény, amelyben egyebek között játszóház, több közösségi iroda, konzultációs szoba és egy kávéház is helyet kap majd.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...343