Információk, érdekességek

1 perces időgazdálkodási tréning - tervezd, hogy jusson időd mindenre!

2022. június 26.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Tudod, hogy mi az, amiben Soros György, Orbán Viktor, Gáspár Győzike, Havas Henrik, Bye Alex, Müller Péter, Pál Feri atya, és Te, kedves olvasó, tökéletesen mindig és minden körülmények között egyenlők vagyunk, amíg élünk? Ezen a tényen soha nem lehet változtatni! Mindannyiunknak kizárólag 24 óra áll rendelkezésünkre. Pontosan 24x60, vagyis 1440 perc!  

Tudod, hogy mi az, amitől a fenti nevek viselőiről, ha Magyarországon élsz jelenleg, akkor szinte bizonyosan tudod, hogy kicsodák? Mert ők eddig úgy használták ki ezt a rendelkezésükre álló időt, hogy megismerd a nevüket, cselekedeteiket. Ha Te eddig nem úgy használtad az idődet, akkor bizony itt a lehetőség, hogy tegyél ellene!

Nyilván azért kattintottál ide, mert kevés az időd – vagy legalább is úgy érzed – és szeretnél hatékonyabban gazdálkodni vele! Állíts magad elé egy órát, amin van másodperc mutató. Fogj egy papírt és egy tollat! (Ne számítógéppel, hanem mindenképp kézzel írj!) 4 kérdést fogsz kapni, mindegyik megválaszolására összesen 15 másodperc áll rendelkezésedre. Ne olvasd el előre a kérdéseket, ne gondolkodj rajtuk, azonnal kezdj neki a feladatnak. Tarts az időket!


Ezt árulja el rólad az orrod formája! 7 orrtípus 7 személyiség

2022. június 26.

Pasizás? Csajozás? Üzletkötés? Emberismeret! Minden helyzetben segít, ha ismered az orrformákat! Ránézel, és azonnal tudod, hogy kivel is állsz szemben! Sőt, ha a tükörbe nézel, akkor is kiderülhet rólad, hogy milyen személyiségjegyek uralják az arcodat! Az orrod ugyanis az arcod ura! Az arcdiagnosztika ősi tudománya segítségedre lesz, ha ezt az egyszerű 7 jelet megjegyzed. Vajon az orrplasztika személyiség változással is jár? A kérdésre választ találsz a cikkben!  

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Az orrformákat csak 10 év feletti gyermekeknél érdemes nézni, ugyanis az orrunk alakja még eddig az életkorig változhat.

Hegyes orr vagy tömpe orr?

Az orr nem más, mint az „arc uralkodója” – ez a szerv ugrik előre legjobban az arcból. Hegyessége elárulja, hogy viselője, mennyire kíváncsi, vagy éppen mennyire fontos neki mások magánélete, intim szférája. Minél hegyesebb, annál kíváncsibb a viselője, annál jobb analitikus képességekkel és tanulás iránti nyitottsággal bír. A tömpe orrvég azt jelzi inkább, hogy viselője jobban tűri a monotóniát, kitartóbb egy dologban, mint a kíváncsi orrhegyű.

Akkora volt az orra, mint egy érett uborka!

Az orr archoz viszonyított nagysága az életerőt jelképezi. Minél nagyobb valakinek az orra, annál nagyobb az életereje. Minél nagyobb az orra, annál erősebb az önérvényesítő képessége, minél kisebb, annál kevesebb az önbizalma – amit bizonyos esetekben erőszakossággal kompenzálhat.

Nézzük, hogy a hét orrtípus mit jelent – hogyan tárgyaljunk vele, hogyan tegyünk kedvére!

Ha ezeket megjegyzed, akkor minden kommunikációd sokkal könnyebbé válik! Nézd meg a képet, vizsgáld meg a profilodat és megtudod, melyik van a te arcod közepén.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

A boldog élet 7 titka

2022. június 24.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.A hívő, vagy konkrét életcéllal rendelkező embereknek, hatalmas erőforrás a hit, a cél, mert az mindig és mindenkor segít. Azoknak, akik nem merik tapasztalni, hogy un. "természetfeletti erő" létezik a világon, a lelki egyensúly valamelyest nehezebben elérhető, és elérhető.  

Az ember belső, "lelki" egyensúlya kevésbé megfogható jelenség, mint a testi egészség. Ebből kifolyólag sokkal kevesebbet is foglalkozunk vele. Pedig a rossz kedélyállapot, a céltalanság és a remény elvesztése legalább olyan veszélyes, mint egy halálossá is válható ragályos betegség.
A hívő, vagy konkrét életcéllal rendelkező embereknek, hatalmas erőforrás a hit, a cél, mert az mindig és mindenkor segít. Azoknak, akik nem hiszik, hogy un. „természetfeletti erő” létezik a világon, a lelki egyensúly valamelyest nehezebben elérhető, és elérhető.

7 fontos alapelv:

1. Ép testben ép lélek

Tehát egy beteg, elhanyagolt szervezetű ember nagyon ritkán büszkélkedhet harmonikus lelkülettel. Ezért törekedni kell a higiénikus (tiszta) megjelenésre, és a testi egészségre is. A tisztálkodás, a rendszeres, normális testápolás és mozgás, a megfelelő táplálkozás, egyszóval az életmód önmagában harmonikussá tesz. Lakókörnyezetünk, természeti környezetünk megválasztása is hat testünkre, lelkünkre.

2. Kerüljük a stresszhelyzeteket

A stressz a szervezet természetes reakciója a külső behatásokra. Életünk minden mozzanata bizonyos mértékű stresszt okoz (pl. egy kedves simogatás kisebbet, egy váratlan pofon pedig sokkal nagyobbat). Tehát nem az összes ilyen hatást kell elkerülnünk, hanem csak azokat, amelyek olyan nagy mértékűek, hogy a szervezetben kárt okoznak. Így nem lehet célunk egy teljesen stresszmentes élet kialakítása, mert ezzel egy napi 24 órát alvó ember sivár életét vállalnánk fel.

A túlhajszoltság, a kevés pihenés, és a türelmetlen indulatok azok a nagy stresszkiváltó hatások napjainkban, amelyekre nagyon oda kell figyelnünk. A szervezet egy darabig tudja ellensúlyozni a kizsákmányoló életmódot, de egy idő után maradandó káros hatások is jelentkeznek. Fontos ezért, hogy rendszeres alvással, pihenéssel és nyaralással alkalmat adjunk a szervezetnek a regenerálódásra (feltöltődésre). Érdemes átértékelni ezek alapján értékszemléletünket, mert a korai elöregedés és halál, és sok-sok betegség kiindulópontja a nagy mértékű és folyamatos stresszes állapot.


A zöld otthon csak egy újabb hóbort, vagy valóban hasznos váltanunk?

2022. június 19.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.Manapság egyre több figyelmet kap a zöld életvitel. Mindennapi döntéseinkben is meghatároz minket: azt, hogy mit vásárolunk, mit használunk, hogy ezek zöldek, illetve fenntarthatóak-e. A természet kizsákmányolása olyan méreteket öltött, hogy csak tudatos életmóddal tudjuk fenntartani az erőforrásainkat és biztosítani a jövőt a felnövekvő generációk számára.  

A zöld életmód kialakításának szerves része otthonaink átalakítása is. Ennek azonban nemcsak a természet számára lehetnek előnyei, hanem a rezsiköltségeket is csökkenthetjük vele.

Mit jelent, hogy egy otthon zöld? 

Akár új házat építünk, akár meglévő házunkat vagy lakásunkat tennénk fenntarthatóbbá, nagyon sokféle háztípussal és megoldással találkozhatunk. A zöld otthonoknál elsődleges szempont a fenntarthatóság és a környezetvédelem.

Készházak

Ha környezettudatos döntést szeretnénk hozni, amikor új házat építünk, akkor remek választás a készház. A készházakat nem a helyszínen építik fel, hanem előregyártott modulokból állítják össze őket. A legtöbb esetben személyre tudjuk szabni a részleteket, különböző stílusokban. A készház előállítása során nem keletkezik annyi hulladék, olcsóbbak és rövid idő alatt elkészülnek.

Napelemes házak

A napelemes rendszerrel kialakított házak tetőre vagy földre szerelt napelemek használatával termelnek energiát. Ezek a rendszerek a napelemek segítségével termelnek elektromos energiát, és ebből az áramból működik az épület hálózata. Ebben az esetben a ház teljesen le tud csatlakozni a közmű áramszolgáltatásáról. Vannak olyan hibrid megoldások is, ahol vegyesen használja az épület a napelemek energiáit és a közművek elektromos hálózatát. Hosszú távon nagyon sok megtakarítást hozhat mindkét megoldás.

Biofil házak

Ezek az otthonok nem a technológiai fejlesztésre helyezik a hangsúlyt, hanem a természetes környezettel kialakított kapcsolatra, harmóniára. Olyan megoldásokra gondolhatunk itt, mint a természetes fény használata az épületen belül, az épület közelsége vízforráshoz, beltérben nagy mennyiségű növényzet telepítése, illetve a természetes szellőzés kialakítása.

Passzívházak

A passzívházak modern technológiákkal, minimális energiafelhasználással, megújuló energiaforrások használatával elkészülő épületek. A nettó nulla kibocsátással működő épületek professzionális szigetelési rendszerre, nyílászárókra, fűtési és légkondicionáló rendszerekre támaszkodva érik el céljukat.

Útmutató férfiaknak parfümválasztáshoz

2022. június 18.

Képforrás: Canva Pro adatbázis.

Egy jó illat ugyanúgy a megjelenés fontos eleme, mint például a ruházat vagy az ahhoz választott kiegészítők. Ezt nemcsak a hölgyek, hanem a férfiak is pontosan tudják, így ők is gondosan választják ki az általuk hordott illatokat.  

A kérdés legfeljebb az, hogy a tökéletes férfi parfüm hogyan kerülhet a birtokukba? Elvégre olyan sokféle különböző illat közül lehet választani. Milyen szempontok szerint érdemes eldönteni, hogy végül melyik mellett tegye le a voksát?

Tény, hogy a döntés nem mindig egyszerű. Egyrészt a széles választék miatt, ami persze nyilvánvalóan előny, de a bőség zavara bizony nagyon is képes elbizonytalanítan. Másrészt pedig azért sem könnyű a parfümválasztás, mert nem biztos, hogy mindenki tisztában van az “illatízlésével”. 
 
Ezt a cikkünket azért készítettük, hogy a gyakorlatban is jól alkalmazható útmutatót adjunk a férfi parfümök kiválasztásához.

Hol érdemes keresni a férfi parfümöket? 

Parfümöt rengeteg helyen lehet venni, például a drogériákban, de a parfüm webshopokban is megtalálhatók a megfelelő illatok. Ugyanakkor tudni kell, hogy egyáltalán nem mindegy hol keresgél. Kizárólag olyan üzletekben érdemes nézelődni, ahol minőségi termékeket kínálnak. A minőség mellett pedig, az is rengeteget számít, hogy mekkora választékból és milyen árakon lehet vásárolni. Ez utóbbi tekintetében oda kell figyelni rá, hogy a kiválasztott parfüm eredeti vagy pedig utánzat. Egy eredeti illatnak ugyanis mindig drágább az ára, ami persze nem feltétlenül jelenti azt, hogy az utánzattal nem lehet elégedett. Ez a saját igényektől, elvárásoktól függ.

Milyen stílusú illatok közül lehet választani?

Ami az illat típusokat illeti, sokféle kategóriába sorolhatjuk a parfümöket. A virágos, citrusos, florientális, orientális és gyümölcsös illatok is rendelkezésre állnak. Ez egy általános csoportosítás, ami azt jelenti, hogy a férfi-női illatokat is be tudjuk sorolni valamelyik kategóriába. Érdemes mindegyikből kipróbálni egyet, hogy el tudja dönteni melyik csoportba tartozó parfümök tetszenek a leginkább. Ajánlott azonban azt is figyelembe venni, hogy az illatok bőrre fújva és ott szagolva megváltozhatnak. Így a tesztelést ne papírcsíkon, hanem a csuklóján végezze el!

További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...414