Információk, érdekességek

Barbie baba vs. igazi NŐ!

2018. november 07.

A nőiesség is olyan volna, mint a divat? A divat határozza meg, hogy milyen legyen egy nő? A nők önbizalmát igencsak befolyásolják a külsőségek, a divatos megjelenés. Ez azonban nagyon kockázatos is lehet, és ezalatt nem a divatos ruhákat értem, hanem a plasztikai műtétek sorozatát, aminek természetesen súlyos mellékhatásai is lehetnek!  

Nincs szükség semmi külcsínre, semmi külső beavatkozásra, ahhoz, hogy egy nő igazi nő legyen!

Nincs csúnya nő, minden nőben van valami szépség, egy kisugárzás! Csak a média és a divat könnyen befolyásolhatóvá teszi az emberek személyiségét, s persze a plasztikai sebészek pénztárcája vastagszik, de a nők önbizalma egy cseppnyivel sem nő. Sőt, ha egyszer már sor került egy szépészeti műtétre, akkor nagyon nehéz abbahagyni, jön a következő, persze, ameddig a lehetőségek engedik, mert ezeket az önbizalom hiányos nőket sajnos csak az anyagi korlátok fogják vissza attól, hogy teljesen műanyag barbie baba robottá változzanak!

Egy igazi nő szeresse magát és ne akarjon feltétlenül másoknak megfelelni, és amikor belenéz a tükörbe, szépnek lássa magát, de ne azért, mert most kent fel magára egy kiló sminket, hanem mert természetes szépség.

Őszintén szólva azt látom, hogy tele van műnőkkel a világ, mindenki nagyobb ciciket csináltat, műszempillát, feltölti az ajkát, mintha ettől lenne valaki szép és vonzó, pedig a pasiknak pont ettől van hányingere... mert egy férfi igazi, természetes adottságokra vágyik, nem pedig egy lufit akar fogdosni , meg egy olajjal feltöltött ajakkal csókolózni, a műkörmöt pedig egyenesen gyűlölik!


Jönnek a robotok!!!

2018. november 05.

Mintha egy scifiben járnánk. Könyvben és filmekben már sokszor találkoztunk jó és rossz robotokkal. De ki gondolta volna, hogy már az álláskeresésnél is robotok döntenek sorsunkról. Szerencsére ezek a robotok befolyásolhatóak, és nem találkozunk velük személyesen.  

Arról sok helyen lehet olvasni, hogy egy tapasztalt HR-es 10 mp alatt nézi át első körben az önéletrajzunkat. Lehet ezt szidni, de az alapvető követelményeket valóban gyorsan át lehet látni. Ha főkönyvelőt keresnek és nincs mérlegképes könyvelő végzettsége, könnyen belátható, hogy gyorsan el lehet dönteni, hogy nem alkalmas a pozícióra.

De sok esetben ennél bonyolultabbak a követelmények. Mit tesz ilyenkor egy nagyvállalat HR-ese, vagy egy fejvadász.

A lehető leggyorsabban a lehető legjobb jelölteket akarja megtalálni. Képzeljük el, hogy a Profession.hu-n sok ezer önéletrajz és regisztráció található, amiből válogathatnak. Egy nemzetközi cégnél is több száz jelentkezés landol.

Ezért kifejlesztették a robotokat, akik komoly algoritmus alapján a megadott követelmények szerint szűri a jelentkezéseket. Ezeket az ATS (application tracking system) vagyis jelentkező szűrő rendszereket azért fejlesztették ki, hogy objektív szempontok szerint végezzék el az előszűrést.

Könnyen lehet, hogy egy nem áttekinthető, világos önéletrajz gyorsan kiesik a rostán. Ha nem derül ki, hogy pontosan milyen tapasztalataid vannak, akkor egy számítógépes kereső nem fogja kideríteni.

Szerencsére vannak trükkök, amivel meggyőzhetjük a robotot és később a vezetőket a saját értékeinkről.


A HR vezető tanácsa: légy érthető!

2018. november 03.

Kerestél már állást? Akkor tudod, hogy az első lépés egy jó önéletrajz. Hiába olvasol egy rengeteg tanácsot az interneten, és hallgatsz meg sok ismerőst, csak egyre jobban el vagy veszve. Letöltesz több mintát, majd kiválasztod, ami a legjobban tetszik neked, és még sem érsz célt, nem hívnak be interjúra. Vajon miért? Mert a formánál sokkal többet ér a tartalom. Hiába a legszebb legjobb önéletrajz minta, ha nem derül ki belőle, miért te vagy a legjobb.  

A szakértők sok mindenben nem értenek egyet, de egy dologban biztos.

Légy érthető!!

A legfontosabb, hogy az önéletrajzban, két oldalon be tudd mutatni magad.

Talán már olvastad, hogy egy HR-es, toborzó, vagy vezető összesen 10 másodpercet szán egy önéletrajz elolvasására.

Ez nem csak afféle vélemény, hanem tény.

Az igazat megvallva, nem 10 másodperc alatt olvasok el egy pályázatra, de 10 másodperc alatt el tudom dönteni, hogy érdemes-e az alaposabb olvasásra.


Speciális irodai stílusok - Tervezd meg a munkahelyed!

2018. október 24.

Te hol dolgoznál szívesen? Skandináv, német, vagy valamilyen olaszos, esetleg ZEN ihlette minimális stílusú helyen? Mi áll hozzád közelebb? Esetleg valami csini kis retró bútor? Ma már nagyon tág a választék. Kukkantsunk egy kicsit a múltba és aztán a jelenbe!  

A lakberendezésnek régi hagyományai vannak, de az irodák berendezésének tudománya egészen új keletű mesterség. Magyarországon lényegében a rendszerváltozás idején váltak jelentőssé az irodabútorok, amióta a cégek iroda-berendezéseit tudatosan tervezik.

Bár a második évezred embere arra törekszik, hogy minél több szabadideje legyen, élete jelentős részét mégis a munkahelyén kénytelen tölteni: és nem mindegy, milyen körülmények között. A kényelem megtérülő befektetés. Vannak óriáscégek, ahol saját szauna, pezsgőfürdő áll a dolgozók rendelkezésére. Az ilyen környezetben dolgozó emberek munkája bizonyítottan pontosabb, precízebb, és a céget jobban magukénak érzik. Az iroda a cég szellemi központja: itt születnek a fontos döntések, itt tartanak megbeszéléseket. A munkahely bútorozása ezért rendkívül sokat elárul: tükrözi a cég nívóját, helyét a piacon, hozzátartozik ahhoz a "fegyverzethez", amivel a gazdaság csatáiba indul.

Az irodabútorok feladata, hogy az irodában dolgozó személyek közérzetét pozitív irányban befolyásolják, a munka hatékonyságát növeljék, és a cég arculatát megmutassák.


Hazudtál ma már? A hazugság pszichológiája

2018. október 17.

Nincs olyan ember a világon, aki ne hazudna egy nap legalább egyszer életének valamelyik szegletében, legyen az akár munkahely vagy éppen az otthona. A kutatások alapján a napi egyszeri füllentéssel még keveset is mondtam. De vajon mikor lépi át valaki azt a bűvös határt, amikor a hazudozás már kórosnak mondható?  

János 35 éves és kóros hazudozó. Elmondása szerint mindenkit elveszített maga körül folyamatos megtévesztései miatt. Először csak a barátokat, majd később a párját, szépen lassan pedig a családja is elfordult mellőle. „Most azon vagyok, hogy újból felépítsem az életem. Mert a bizalmat nagyon könnyű eljátszani, de visszaszerezni, csak kemény munkával lehet. Visszaemlékezve a gyermekkoromra, már akkor is sokszor tetten értek azon, hogy füllentettem. Persze az akkor még nem volt kórósnak mondható. Idősödve viszont ez csak rosszabb lett. Olyan folyékonyan és minden gondolkodás nélkül képes voltam mások megtévesztésére, hogy már magam is kezdtem elhinni mindent, ami elhagyta a számat. Időközben megismerkedtem a volt párommal, akinek szintén nagyon sok fájdalmat okoztam. Először csak kisebb dolgokban füllentettem, aztán később már kezdett eldurvulni a helyzet. Nem voltam őszinte például a pénzügyek kapcsán, hogy hova is tűnt el mindig a fizetésem nagy része. Mindig mindenre volt valamilyen kifogásom. Persze a sok hazugság idővel kiderült és egyből véget vetett a kapcsolatnak, amit így utólag teljes mértékben megértek. Miután már barátaim sem voltak és a családom is elfordult mellőlem, akkor tudatosult bennem, hogy beteg vagyok. Tudtam, hogy hosszú és rögös út áll előttem ahhoz, hogy megváltozzak. Pszichológus segítségét kértem a gyógyulásom reményében. Ma már sokkal jobb a helyzet. Igaz teljes mértékben gyógyult még nem vagyok, de már sokkal ritkábban fordul elő az, hogy megtévesztek másokat.”


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...362