Információk, érdekességek

Utálsz dolgozni? 5 vidító tipp, hogy kibírd!

2018. augusztus 15.

Egyre nehezebben bírod zárt helyen és zárt időben? Legszívesebben lelépnél egy hátizsákkal? Úgy vonz a szabad ég, hogy már egy kicsit sem tudsz a munkádra figyelni?  

  1. Reggel próbáld nagyon intenzíven kezdeni a napot! Indíts ginseng teával, vedd előre azokat a feladatokat, amiket már napok óta halogatsz! Azt a munkád csináld meg először, amihez legkevésbé fűlik a fogad. így kisebb lesz a lelkiismeret furdalásod.
  2. Ha végeztél, akkor nézz meg a barátnőid által küldött vicces e-mailek közül néhányat. Ha csupa viccmentes barátod van, akkor játssz a HarmoNet húsvéti oldalán egy kicsit, gurítsd a tojásokat, vagy kérj vicces locsoló versikéket!
  3. Ebéd előtt végezz valami olyat, ami legalább 3 másik embernek jó. Cináljatok valami közös munkát a kollégákkal, vagy legalább főzz nekik egy teát, vagy szaladj ki te a büfébe. Ezzel is legalább egy kicsit kiszabadítod magad a rabigából.
  4. Az ebédszünetet indítsd sétával – ma ne az üzemi kajáldában egyél, ha lehet, hanem sétálj ki egy közeli étkezdébe, élvezd a napsütést. Elhívhatod magaddal pár kollégádat is, ha éppen nem túl nagy a hajtás.
  5. Az utolsó tippünk éppen az, amit egyébként is éppen csinálsz. Olvasgass a neten! Egész ártatlan dolog, és meseszép nyaralós, képeket nézegethetsz. Ezen kívül itt bukhatsz le legkevésbé, hogy eszed ágában sincs dolgozni!

A szerencsehozó cseresznyeszilva rejtélye

2018. augusztus 11.

Ki ne ismerné akár még gyerekkorából azokat a középmagas-magas termetű fácskákat, melyeken több száz és száz apró sárga vagy rózsaszínes-lilás bogyó terem? Van, aki potyószilvának ismeri, van, aki kisringlónak hívja, az eredeti Bach-virágterápiában pedig ez a Higgadtság Virága. Nagymamáink még ismerték a hozzá társított házi praktikákat, miszerint távol tartotta a rontást, a szemmel verést, a rosszindulatú pletykát és a negatív energiákat a háztól és a házban lakó emberektől is. Éppen ezért vidéken, vagy a házak előtt vagy mögött mindig áll egy-egy szerencsehozó cseresznyeszilva fa!  

Nem is gondolnánk, hogy a virágzási időszakában a Cseresznyeszilva virágaiból készített esszencia mennyi érzelmi-lelki eredetű problémánkat lenne képes orvosolni és megszüntetni!
Ne menjünk el mellette!
 
Edward Bach angol orvos, kutató és spirituális lélekgyógyász nevéhez fűződik a virágok erejét felhasználó, egyszerű alapokra épülő, ám annál csodálatosabb és humánusabb testi-lelki-érzelmi gyógymód, a Bach-virágterápia.
 
Elsődlegesen a cseresznyeszilva hófehér vagy halvány rózsaszínes szirmai, másodlagosan a gyümölcs húsa is olyan értékes és különleges, magasabb rezgésű energiákat és információkat hordoz, amelyek – mint a Bach-virágterápia összes növénye – az érzelmi területekre és közvetlenül a lelki szintre hatnak. Különösen azon állapotokban hatásos, amikor az embert egyfajta pszichés túlfeszítettség jellemzi, belül forrong, mint egy kitörésre váró vulkán, és akár attól is tart az illető, hogy nem tudja kontroll alatt tartani a belső, régóta felhalmozódott és érlelődött érzéseit és olyat cselekszik, amit nemcsak, hogy később megbán, hanem abból akár még komoly baja is származik.
Továbbá: félelem a józan ész elvesztésétől, attól, hogy másban vagy akár magában kárt tesz, félelem az önuralom feladásától és meg nem tartásától.   
Ebben a nehéz érzelmi állapotban az ember nem szívesen beszél másoknak a gondjairól, a belső vívódásairól, az elkeseredettségéről, a tehetetlenségéről és a sokszor alaptalan és irracionális jellegű vissza-vissza térő félelmeiről.

Munkanélküli vagy? 7 tipp a nyárra, hogy szeptembertől újra dolgozhass

2018. augusztus 08.

Éppen munkát keresel, de a nyári uborkaszezonban semmit sem találsz? Még van egy hónap a nyárból, amit felhasználhatsz arra, hogy felkészülj a munkavállalásra. Szeptembertől a munkaerőpiac is új lendületet vesz majd, így nem árt, ha addigra tökéletesen tisztába kerülsz önmagaddal és a céljaiddal.  

1. Teremts harmóniát!

Ha még nem tetted volna meg, kezdd azzal, hogy rendezed a pénzügyeidet: ehhez készíts részletes listát a várható bevételeidről és a tervezett kiadásaidról. Gondold át, vannak-e olyan források, amelyek az álláskeresés ideje alatt is jövedelmet biztosíthatnak számodra (passzív jövedelmek, megtakarítások, eladható tárgyak, amelyektől szívesen megválsz, bérleti díjak, bármilyen mellékes munka vagy pénz stb.).  A sikeres állásvadászat egyik kulcsa, hogy fenn tudd tartani a lelki békédet és a belső egyensúlyodat. Nyugodtabban tudsz a keresgéléssel foglalkozni és jobban teljesítesz az interjúkon, ha tudod, hogy nem fogsz éhen halni akkor sem, ha éppen nem téged vesznek fel egy állásra.

2. Térképezd fel a saját karriercélodat!
Vagyis találd ki, hol akarsz IGAZÁN dolgozni, és mi az, amit szívből csinálnál. Most még ne hagyd, hogy az elméd, a külvilág elvárásai vagy a szorongásaid befolyásoljanak, csak képzeld el magad a vágyott munkakörben, miközben azt csinálod, amit igazán szeretsz. Éld bele magad, érezd a pozitív hatásait, majd gondold végig, milyen eszközökkel, változtatásokkal juthatnál el ebbe a helyzetbe. Talán kiderül számodra, hogy eddig egészen mást csináltál és az nem is tett boldoggá. Lehet, hogy egészen konkrét ötleteid támadnak, hogyan érheted el álmaid állását. Adj magadnak időt, hogy ez kikristályosodjon benned, aztán pedig tűzz ki célokat, amelyek elérésével mindezt lépésről-lépésre megvalósíthatod.


A hintázástól okosodunk?

2018. augusztus 06.

Tele vannak a játszóterek, egyre szebb, jobb, biztonságosabb játékokon játszhatnak a gyerekek. Mi már nem tudunk csúszdázni, hintázni csemetéinkkel, az új játékokat nem felnőttekre tervezték. Ám ha már nem lehetünk aktív résztvevői a játéknak, legalább hagyjuk, hogy egyedül hintázzon!  

Belső feszültségek oldódnak

A hintáztatást, a ringatást minden gyerek nagyon szereti. Akár hintaszékben, akár lengőhintán vagy libikókán ülnek, élvezik a ritmikus mozgást és közben szorongások, félelmek, belső feszültségek oldódhatnak bennük. Ezen kívül nagyon fontos, hogy ezzel az egyensúlyérzékük is fejlődik.
 

Egyensúlyérzék fejlődése

Az egyensúlyozás szerve a belsőfülben van, a hallócsigához kapcsolódó, három dimenzióban álló félkörös csontos ívek formájában. Ezeket belül félig folyadék tölti ki, és ahogy a fejünk mozdul, a folyadékszint úgy ingerli a félkörös ív belsejében lévő ideghártyát, amely eljuttatja a jelzéseit az agy egyensúlyozást és térbeli helyzetet érzékelő központjába.


Bátorságra fel!

2018. augusztus 05.

Vajon mikor és miért tűnik el a bátorság az életünkből? A bátorság egy olyan dolog, fogalom, erény, képesség, energia, amire mindannyian vágyunk. Valamikor réges régen még bennünk volt ez az erő, bennünk volt a vágy az ismeretlen felfedezésére, bennünk volt a hit, hogy nem eshet bajunk, csak tapasztaljunk minél többet. De mit történt vele?  

A legtöbb gyermek félelem nélkül megy bele minden kalandba, és tapasztal. Egy pillanatara sem áll meg, ha megszületett benne a szándék. Tapasztal mindaddig, amíg anya azt nem mondja neki vagy apa persze, hogy nem szabad (a nagymamákról nem is beszélve)! Az első bűvös mondat a bátorságról való letanuláshoz: Nem szabad!

Nem szabad, mert a sütő forró, a hűtő hideg, a bringa veszélyes, a hal szálkás, a nyár meleg, a víz vizes, a szomszéd hülye… és megannyi rögzült program, amit persze ők is tanultak valakitől valamikor.

Azt szoktam mondani a theta munka során, hogy már pici gyermekkorban rátanul a tudatalattink azokra a hitrendszerekre, programokra, amikre a szülők, a társadalom rátanít minket. Ezek aztán tényleg olyan mélyen beülnek, hogy az egész későbbi életünkből száműzik többek között a bátorságot, és megannyi mást. Tudatosan csak azt érezzük, félünk. Lassan már mindentől, és mindenkitől. Ezért is fontos, hogy a tudattalanból kiszedjük a negatív minket korlátozó programokat.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...2...358