Információk, érdekességek

A nyers virágpor jótékony hatásai

2013. május 09.

Magyarországon már sokan fogyasztják a szárított virágport, melyet sok méhész termel. Egyre többen fogyasztják azonban a nyers virágport is - ez olyan virágpor, amit a méhészek semmilyen eljárással (se szárítással, se egyéb fizikai eljárással) nem kezelnek le.
A nyers virágpor olyan virágpor, amit a méhészek semmilyen eljárással – se szárítással, se egyéb fizikai eljárással – nem kezelnek le. Azaz pontosan azt fogyasztjuk el, amit a virágokról a méhek leszednek.

Fontos azt is tudni, hogy a méhek nem azokat a virágporokat gyűjtik be, amely allergiát okoz, így sok esetben a nyers virágporkúra képes jelentősen csökkenteni a virágpor-allergiát is.


Jelentősen csökkenti a vérnyomást egy pohár céklalé

2013. május 06.

Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohárnyi céklalé - erre az eredményre jutottak brit orvosok.

A pohár két és fél deciliternyi italt jelent. A bartsi és londoni egyetemek orvosai olyan alanyokon tesztelték a cékla hatását, akiknek magas a vérnyomásuk. Az adatok szerint a zöldség leve órákra lejjebb viszi a vérnyomást, sőt, még másnap is jelentkezik hatása. Mindez a benne lévő nitrátnak köszönhető.


Tavaszi méregtelenítés ájurvédikus módszerekkel

2013. április 27.

Méregtelenítés, lúgosítás, böjtök, diéták - előfordul, hogy nem járunk sikerrel. Mi lehet az oka? Mit ajánl az ájurvéda személyre szabható rendszere? Mi is az a híres indiai pancsa-karma? Hogyan tisztíthatod a tested mellett az elmédet is? Ájurvédikus egészségnap szombaton!

Végre érezhetően beköszöntött a tavasz. Itt a szezonja a mozgásnak, a friss gyümölcsöknek és zöldségeknek, a diétáknak, a böjtöknek, a lúgosításnak egyszóval a méregtelenítésnek. Sokan próbálkoztunk már ezek variációival, de nem minden esetben éreztük hatékonynak vagy számunkra nem működik. Hogy mi lehet az ok, nem kérdés, ha valaki megismeri az ájurvéda holisztikus rendszerét. Az ájurvéda minden embernek más módszert ajánl, testfelépítésének és természetének megfelelően. Ha érdekel melyek a mindennapi mérgeink, és hogyan szállítja és raktározza el a szervezetünk, mi a híres indiai pancsa-karma, a böjtök haszna, és a gyógynövények hatásai, látogass (ismét) el hozzánk és gazdagodj sok értékes információval.


Gyógyulj a telihold erejével

2013. április 25.

A telihold napja és az azt övező néhány nap sokak számára nehéz időszak: sokan nehezen alszanak ilyenkor, érzékenyebbek, feszültebbek, a legkisebb problémát is óriásinak látják. Emiatt gyakoribbak a veszekedések, a balesetek és az erőszakos események is ilyenkor. Mint minden érmének, természetesen ennek a jelenségnek is két oldala van. Felhasználhatjuk a telihold pozitív hatásait is, és igyekezhetünk mérsékelni a negatívakat. Hogyan? Ötletek és teendők a telihold időszakára!

Kutatások és statisztikák is alátámasztják, hogy a Hold jóval több egyszerű égitestnél, valóban hatást gyakorol az emberi életre, kicsit hasonlóan a tengerek vízszintjét befolyásoló árapályhoz. A Hold különböző fázisai más-más tevékenységekre alkalmasak érzelmi, mentális és egészségügyi szinten egyaránt. A Hold különböző folyamatokat támogat, amikor fogy, és amikor dagad – ez érvényesül a kertészkedés, a növények gondozása, de az egészségügy területén is. A Telihold ezen belül is egy különleges minőséget jelent, érdemes kihasználni az erejét a gyógyuláshoz, terveink megvalósításához, régóta halogatott ügyek befejezéséhez is. Mivel egy erős energiáról van szó, törekedhetünk arra is, hogy a negatív hatásait mérsékeljük.


Méregtelenítés: kúra vagy életforma?

2013. április 21.

Ha közvélemény-kutatást tartanánk, ki mit gondol, milyen gyakorisággal érdemes méregtelenítenünk, legtöbben egy 2-3 hetes tavaszi kúra mellett tennék le a voksukat. Egyáltalán miért is gondoljuk, hogy szükségünk van rá? Mit tart erről az ősi kínai regenerációs filozófia?

Tavasszal fáradtnak, kimerültnek érezzük magunkat - nem véletlen, hogy ősidők óta ez a böjt időszaka. A Kínai 5 elem tana szerint ez a FA elem, azaz az Immunrendszer  időszaka, ilyenkor "őt" érdemes támogatni. Minden, ami zöld és ehető, alkalmas erre. A zöld színű zöldségek, hagyma, zöld leveles saláta (bio termesztésű), endívía , spárga, édeskömény, petrezselyem, csalán, gyermekláncfű, bazsalikom, spenót (módjával ), sóska, mángold, zeller, karalábé, brokkoli.  Az érintett területek: máj, epe, szem, elsősorban ezeket a szerveinket támogatjuk vele. Ezek a növények tele vannak klorofillal és erőteljesen lúgosítanak.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...949596...152