Információk, érdekességek

Napra tej, bőrre vitamin!

2013. május 30.

Napozzunk, vagy ne napozzunk, kenjük magunkat, vagy ne kenjük magunkat, káros, vagy nem káros? Nehéz eligazodni, de nézzük meg egy kicsit a D3 vitamin oldaláról a kérdést 

A D3-vitamint (cholecalciferol) más néven Napfény vitaminnak is hívhatnánk, mivel a bőrünkben termelődik, napfény hatására, egy összetett folyamaton keresztül. Ez azonban nem azt jelenti, hogy ha van nap, akkor van elég D vitamin is a szervezetünkben. Naponta min. 1
óra napozás, teljes testfelületen, fényvédő krémek használata nélkül biztosítana számunkra elegendő D3-vitamint. Azonban egyre több nemzetközi tanulmány mutatja ki, hogy a gyermekek és felnőttek több mint 93%-a D-vitamin hiányos az egész világon. 


Igyál, hogy élj!

2013. május 20.

Már az enyhe kiszáradás következtében is romlik az érzékelés, nő a reakcióidő és csökken a koncentrációképesség. Különösen a hirtelen jött melegben ügyeljünk erre, főleg ha az autós forgalom is megnövekszik, mint pl. a közelgő pünkösdi hosszú hétvégén.

Az Európai Hidratációs Intézet szakértői a vezetés közben fellépő fáradtság leküzdésére ezért azt javasolják, feltétlenül figyeljünk oda a folyadékpótlásra is. A megfelelő folyadékbevitel a testhőmérséklet szabályozásán kívül, éberen tartja az elmét és segíti az izmok és ízületek fizikai teljesítményének fenntartását.


Hogyan gyógyulhatsz a csakráid segítségével?

2013. május 15.

A csakrák azok az energiaközpontjaink, amelyek szétosztják és áramoltatják az életerőt a testünkben és tartalmazzák a tanulnivalóinkat, megoldandóinkat. Ha megtanuljuk harmonizálni őket, könnyebb lesz egészségesen tartani a testünket, lelkünket, megtalálni az egyensúlyunkat és megoldásokat találni.

„Az isteni lényeg az erő hét fokozatán keresztül van biológiai rendszerünkbe ágyazva, s ez a tudás elvezet bennünket személyes erőnk kifinomult, magas szintű használatához.” (Caroline Myss)


A nyers virágpor jótékony hatásai

2013. május 09.

Magyarországon már sokan fogyasztják a szárított virágport, melyet sok méhész termel. Egyre többen fogyasztják azonban a nyers virágport is - ez olyan virágpor, amit a méhészek semmilyen eljárással (se szárítással, se egyéb fizikai eljárással) nem kezelnek le.
A nyers virágpor olyan virágpor, amit a méhészek semmilyen eljárással – se szárítással, se egyéb fizikai eljárással – nem kezelnek le. Azaz pontosan azt fogyasztjuk el, amit a virágokról a méhek leszednek.

Fontos azt is tudni, hogy a méhek nem azokat a virágporokat gyűjtik be, amely allergiát okoz, így sok esetben a nyers virágporkúra képes jelentősen csökkenteni a virágpor-allergiát is.


Jelentősen csökkenti a vérnyomást egy pohár céklalé

2013. május 06.

Tíz higanymilliméterrel csökkenti a vérnyomást egy pohárnyi céklalé - erre az eredményre jutottak brit orvosok.

A pohár két és fél deciliternyi italt jelent. A bartsi és londoni egyetemek orvosai olyan alanyokon tesztelték a cékla hatását, akiknek magas a vérnyomásuk. Az adatok szerint a zöldség leve órákra lejjebb viszi a vérnyomást, sőt, még másnap is jelentkezik hatása. Mindez a benne lévő nitrátnak köszönhető.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...939495...152