Információk, érdekességek

Mit (t)ehetünk az egészséges memóriáért?

2011. november 25.

zöldségAz Alzheimer-kór elkerülésére irányuló törekvések esetében nem sokban különbözik az egészséges táplálkozás közismert kritériumaitól. A legfontosabb a keringési rendszert kímélő – szívbarát – étkezés.

Magyarországon több mint kétszázezer ember él Alzheimer-kórral, a nyolcvan év feletti lakosság több mint 20%-át érinti, míg kilencven év felett minden második személyre jellemzőek a tünetek. A lassú szellemi hanyatlás hátterében legalább 70%-ban az Alzheimer-kór áll.


Maradjon karcsú télen is!

2011. november 23.

GyümölcsKapor, gomba, paraj, káposzta, avokádó, fehérrépa, sárgarépa, póréhagyma, zeller, cékla, alma, körte, ananász, kivi– vég nélkül fogyaszthatja télen is. A téli piacon is kapható zöldségek, gyümölcsök nem csak a szemnek és az ízlelőbimbóknak okoznak gyönyörűséget, hanem tele vannak vitaminokkal is.

Fogyasszon friss zöldséget és gyümölcsöt!

Minél több szempontot vesz figyelembe az egészséges táplálkozás jegyében, annál elégedettebben bújhat tavasszal ruháiba. A rostos gyümölcsök és zöldségek természetes módon csökkentik az étvágyat, kímélik a gyomrot és elősegítik az elfogyasztott élelmiszer "áthaladását" a szervezeten, így a lapos has megtartását. Főzés, sütés helyett gőzölje a zöldségeket: jó ízű és könnyű menüt állíthat össze belőlük.


A szállópor miért veszélyes?

2011. november 07.

Szűk határon belül változik, de több helyütt a riasztási szint közelében mozog a szálló por koncentrációja hazánkban. Jelenleg Nyíregyházán a legrosszabb a helyzet. November elsején már Várpalotán is átlépett a legmagasabb, 4-es szintre a szálló por koncentrációjának értéke, így ha továbbra is ilyen magas értékeket mérnek, akkor várhatóan ott is elrendelheti a riasztást a város polgármestere.

Tájékoztatási szint több hazai nagyvárosban is van: Debrecenben, Miskolcon, Pécsett és Budapesten. Ezeken a helyeken egyelőre 3-as szintű a szálló por koncentrációja.
Ősszel és télen a szálló por okozza a legtöbb panaszt


C-vitamin-pótlás természetesen - Melyik zöldséget, gyümölcsöt fogyasszam?

2011. október 20.

zöldségA télre való felkészülés idején fokozottabban kell figyelni a vitaminbevitelre, hogy a náthának és az influenzának ellenálljon a szervezet. Különös fontos a C-vitamin, amit nem csak kapszulák, hanem zöldség és gyümölcs formájában is pótolhat.

Itt van az ősz, itt van újra – ahogy Petőfi Sándor is írta egyik versében, és így itt van a télre való felkészülés időszaka. Ilyenkor fokozottabban kell figyelni a vitaminbevitelre, hogy a náthának és az influenzának ellenálljon a szervezet.


A hagyományos kínai orvoslás titkai

2011. október 17.

A kínai gyógyászat diagnosztikájaAz európai emberek számára sokáig teljesen ismeretlen volt a hagyományos kínai orvoslás egyrészt a nagy távolság miatt, másrészt mert ezeket a módszereket titokban tartották.

A távol-keleti gyógymódok időről időre folyamatosan alakultak és fejlődtek. A hagyományos kínai orvoslás – Traditional Chinese Medicine, röviden TCM – a legrégebbi gyógymódok közé tartozik, azonban a mai napig megőrizte ősi jegyeit. Ezek az európai emberek számára sokáig teljesen ismeretlenek voltak, egyrészt a nagy távolság miatt, másrészt ezeket a módszereket titokban tartották. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...109110111...151