Információk, érdekességek

Házi ápolás

2006. március 21.

Egy gipszben lévő törött kar láttán mindenki azonnal észreveszi és megérti, hogy ilyen hátránnyal a mindennapok bizonyos feladatait nem lehet ellátni. A betegséget, elesettséget azonban nem mindig lehet ilyen könnyen és egyértelműen felismerni, és gyakran nem értjük a beteg első pillanatra érthetetlen reakcióját.

Lovaglás

2006. március 21.

A történészek szerint lovasnép vagyunk. Volt idő, amikor egy arab utazó úgy jellemzett minket, hogy egész nap lovon ülünk, még az étkezések kedvéért sem szállunk le onnan. Ez az életmód mára persze teljesen letűnt, ám a lovaglás nemcsak kitűnő sportág lett, hanem számos kedvező pszichés, szociális hatása is van. 


A hobbilovaglás télen-nyáron egyre több helyen elérhető. Manapság gombamód szaporodnak a lovastanyák, panziók, lovardák. Érdemes hát gyereknek és felnőttnek egyaránt megismerkedni ezzel a mozgásformával.


Méregtelenítés

2006. március 20.

Az evés csodálatos dolog, életben tart bennünket, emellett rengeteg örömöt okoz. Ételeinkkel együtt azonban problémák is kerülnek az asztalra, hiszen a nők többsége sosem elégedett a súlyával, ezért mindenáron fogyni szeretne, és rendszeres időközönként koplalókúrát tart, melynek többnyire nincs eredménye. 

Segítsünk a jótékony baktériumoknak szinbiotikummal!

2006. március 16.

A baktériumok mikroszkopikus világában is folyamatosan folyik a harc a táplálékért és a területért. Azok győznek, akik erősebbek és többen vannak. Bizonyos esetekben, amikor a bélflóra egészséges egyensúlya megbillen, pl. antibiotikumkúra után, kellemetlen közérzet, rosszabb emésztés, hasmenés jelezheti, hogy a jótékony baktériumok hátrányba kerültek és segítségre szorulnak. Hogyan segíthetünk nekik?

A porc tápanyaga

2006. március 07.

Ízületeinket minden egyes mozdulatnál használjuk, de erről addig nem is veszünk tudomást, amíg nem fájnak. A fájós ízületek napjainkban egyre több ember életét keserítik meg.

 

A fájdalom és hozzá kapcsolódóan a mozgáskészség fokozatos csökkenése jelentős mértékben befolyásolja a betegek életminőségét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...107108109...110