Információk, érdekességek

Minden második magyarnak fogynia kellene?

2012. január 29.

Egy felmérés szerint a magyarok több mint fele túlsúlyosnak tartja magát, de minden harmadik magyar törekszik arra, hogy fogyjon, ennek érdekében túlnyomó többségben étrendjükön változtatnak. Vajon mire elég a diéta?


9 egészségvédő tipp januárra

2012. január 24.

A kínai öt elem tana szerint a tél a Víz elem uralma alatt áll. Teendők az egészségért januárban a hagyományos kínai orvoslási rendszer szerint.
 
A kínai öt elem tana szerint a tél a Víz elem uralma alatt áll. Ne tévesszen meg bennünket a tetszhalott természet: csak úgy tűnik, mintha odakint meghalt volna minden, belül azonban komoly munka folyik. A természet, Földanya erőt gyűjt a következő ciklushoz, már a közelgő tavaszra készül titokban. Jól tesszük, ha mi is erőt gyűjtünk, megerősítjük a Víz elemhez tartozó szerveinket, a vesét és a húgyhólyagot.


Egyre rosszabbul látjuk az egészségi állapotunkat

2012. január 22.

2004 óta egyre romlik a hazai lakosság saját egészségének megítélése a GfK Hungária egészséggazdasági felméréseinek eredményei szerint. Ez a nemzetközi adatok alapján szorosan összefügg az ellátórendszer teljesítményének alakulásával.

A tehetősebbek egészségesen is, a kevésbé jómódúak viszont csak valamilyen betegség hatására tesznek lépéseket állapotuk javításáért.


Tévhit, hogy nem szabad inni sportolás alatt

2012. január 15.

kulacsA rendszeres mozgás egészségünk megőrzésének egyik alappillére. Motivációnkat azonban könnyen elveszíthetjük, ha úgy érezzük, az edzés túl megerőltető. Pedig gyakran csak a folyadékhiány miatt fáradunk el hamarabb.


Az immunrendszer erősítése

2012. január 04.

Azt, hogy egy adott környezetben élők közül ki betegszik meg, az illető ellenálló képessége fogja meghatározni. A téli időszakban a nem megfelelő táplálkozáson, a mozgásszegény, túlhajszolt stresszes életmódon kívül a hideg, szeles időjárás, átfázás is negatív hatást gyakorolnak az immunrendszerre, amelyek csökkentik annak aktivitását és működőképességét.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...107108109...151