Információk, érdekességek

Hogy az agyad is egészséges legyen

2012. május 14.

A cikk előző részében végigvettük, melyek az agy számára ideális szénhidrátforrások. Az erős hajtásban azonban nemcsak szénhidrátokra van szükségünk, hanem minden tápanyagra. A a megfelelő táplálkozás szerepe sokkal nagyobb jelentőséggel bír az agyi funkciók javításában, mint ahogy korábban feltételezték. Összegyűjtöttük, hogy az egyes ételcsoportok mellett melyek azok a tápanyagok, amelyek fokozottan segítik az agyműködést.


Mit, mennyit, hogyan? - Hódít a tavaszi fogyókúra

2012. május 09.

fogyókúraA táplálkozás mindig központi kérdése volt az emberiségnek, azonban annyit, mint manapság soha nem beszéltek róla. Az utóbbi években egyre több táplálkozási zavarral küzdő páciens keres fel a rendelőmben, leginkább tavasszal, amikor lekerül a nagykabát és szembesülnek a felesleges kilóikkal.

A táplálékfelvétel ritualizált, alapszükségleteinket elégítjük ki vele, mert evés nélkül elfogynánk, felborulna szervezetünk működési rendszere, megszűnnénk létezni. Az étkezés nemcsak mindennapi szükségletként kerülhet szóba, hanem a „mit, mennyit és hogyan” kérdéskört is feszegeti. Ha elveszíti alapvető funkcióját, akkor elindulunk azon a veszélyes úton, amely a táplálkozási magatartás zavarához vezethet.


Mit tehet a kozmetikus a fogyásért?

2012. május 08.

Testkezelések a kozmetikusnál: LPG, ultrahang, izomstimuláció és nyirokmasszázs. Mire valók, és miben tudnak segíteni?

A megfelelő táplálkozás, csökkentett kalóriájú, egészséges diéta hosszú távú betartása nélkül, a legjobb kozmetikus sem tud segíteni. A fogyásnál sokat tud segíteni egy testnek és léleknek is megfelelő mozgásforma, vagy sport. Ez nemcsak a testet fiatalítja – egy jó edzésen a munkahelyi stresszt is ki lehet adni magunkból, és ezáltal az arc átszépül.

Ha a testkezeléshez fordulnak a hölgyek, azt el kell mondani, hogy egy-egy gépi kezeléstől még nem fog méreteket csökkeni a ruhatár. Az életmódváltás mellett a gépi kezelés is hatékonyabb, és csak úgy van eredmény, ha rendszeresen, kúraszeren végezteti a vendég.


Tejsavófehérje erősíti az öregedő izomzatot

2012. április 30.

A tejsavófehérje az izomépítők és sportolók népszerű táplálékkiegészítője, mert fokozza az izomtömeg felépülését. Több újabb vizsgálat arra utal, hogy a tejsavófehérje-fogyasztás az idősödő emberek izmainak sorvadását is gátolja.

Öregedés során fellépő izomvesztés ellen mozgás és tejsavó

A teljes tehéntejből keletkező savó kitűnő fehérje, mert legjobb forrása a szükséges aminosavaknak. Az izomfehérje felépülését ennek megfelelően kifejezetten gyorsítja, ugyanakkor növeli az antioxidáns glutation szintjét, amely a szabadgyökök károsító hatását ellensúlyozza.


Alábecsüljük a gyümölcslevek cukortartalmát

2012. április 25.

Miközben egyre jobban tudatában vagyunk az üdítőitalok magas cukortartalmának, hajlamosak vagyunk alábecsülni a gyümölcslevek, dzsúszok és turmixok (smoothie) cukortartalmát - állapították meg a Glasgow-i Egyetem kutatói felmérésükben.

A kutatók több mint 2 ezer embert kértek meg Nagy-Britanniában, hogy becsüljék meg egy sor ital cukortartalmát. Miközben a szénsavas üdítőkben lévő cukor mennyiségét túlbecsülték, a csak gyümölcsből készült dzsúsz és smoothie cukortartalmára kevesebbet tippeltek a valóságosnál. Pedig az utóbbi italok energiatartalma is nagy, amivel nincs mindenki tisztában.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...105106107...152