Információk, érdekességek

Fél kiló zöldség és gyümölcs minden nap!

2012. május 30.

Fél kiló zöldség és gyümölcs minden nap!Az egészség megőrzése kiemelten fontos mindenkinek. Használjuk ki a nyári piac adta lehetőségeket, ebben az időszakban könnyen előteremthetjük szervezetünknek a szükséges vitaminokat, ásványi anyagokat. Legyünk bátrak a választással, próbáljunk ki új zöldségeket, gyümölcsöket, a kiegyensúlyozott étrendbe illő új ételkészítési eljárásokat. Élvezzük a természet ajándékait!

A napi fél kilogrammnyi mennyiség első pillanatra soknak tűnhet, de ha minden étkezéskor eszünk zöldséget vagy gyümölcsöt, könnyen be tudjuk tartani a fenti ajánlást.


Cukor helyett: sztívia, agavészirup, xilit és társaik

2012. május 26.

Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált a cukor használata. Manapság a cukrot helyettesítő termékeket keressük, és azok közül is inkább a természetes eredetűeket.

Az étkezési cukor mellett cukorpótlók vagy cukorhelyettesítők jelentek meg a XX. században, ezeknek közel azonos az energiaértéke, de lassabban szívódnak fel, alacsonyabb a vércukorszint-emelő hatásuk. Egyik ilyen természetes édesítő a fruktóz, melyet gyümölcsökből állítanak elő, ezért gyümölcscukornak is nevezik. A másik cukorhelyettesítő-anyagot, a szorbitot erjesztéssel állítják elő gabonából.


Természetes eredetű édesítők új generációja: sztívia, agavészirup, xilit és társaik

2012. május 22.

Az egészséges táplálkozásra odafigyelők számára jó hír, hogy ma már egyre szélesebb körben hozzáférhetők a cukor egészségesebb alternatívái: a sztívia, a nyírfacukor és társaik.

Az emberek táplálkozásában mindig nagy szerepe volt az édes íznek. Kezdetben növényekből nyertek édesítőanyagokat, később a mézet használták édesítésre, majd az V-VII. század körül beindult a cukorgyártás és elterjedtté vált a cukor használata.


Fogszabályzás felnőtteknek - mit lehet elérni?

2012. május 21.

fogA munkában, magánéletben érvényesülésünket nagyban befolyásolja határozott fellépésünk, magabiztosságunk, amihez a szép, szabályos fogsor önbizalmat ad és egyben az igényesség jele is. A felnőttkori fogszabályozás vonzereje az általa nyerhető esztétikai eredményben rejlik, ám kevesen tudják, hogy a rendezetlen fogsor számos veszélyt is rejt magában. A fogszabályozó kezelés célja a fogazat és állcsontok esztétikai és funkcionális helyreállítása. Az esztétika nem csak fogesztétikát jelent, hanem arcesztétikát is, ugyanis a kezeléssel jelentősen megváltozik az ún. középarc, így a profil, a mosoly is egyaránt.


3 nagyszerű módszer a rugalmas bőrért

2012. május 19.

A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Boros-Gyevi Márta, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza a leghatékonyabb módszerekről beszélt.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...104105106...152