Információk, érdekességek

Milyen olajat kell választani a babamasszázshoz?

2012. szeptember 09.

babamasszázsGondosan kell azonban kiválasztani azt az olajat, amivel a baba testét masszírozni fogja az anyuka! Szóba sem jöhetnek a felnőtteknél is használt, vérkeringést serkentő, izomlazító, bőrpírt okozó olajok!

Számos cikk foglalkozik a babamasszázs jótékony hatásaival. Az anya és gyermek közötti kapcsolat erősítése mellett a vérkeringést élénkítő masszázs az oxigénellátást javítja, a bélműködést elősegíti, a csecsemő érzékelési képességeit, mozgáskoordinációját javítja, az alvását pihentetőbbé teszi. Hogy az anyuka keze könnyebben csússzon a baba bőrén, a babamasszázshoz olajat kell használni.


A tévézés a derekára megy a gyereknek

2012. augusztus 16.

A túlságosan sokat tévéző gyerekek derékbősége már 10 évesen nagyobb, mint a kevesebbet tévé előtt ülőké. Azoknak a gyermekeknek a derékbősége, akik 18 órát tévéztek hetente már 4 esztendősen, 7,6 mm-rel nagyobb, mint azoké, akik átlagosan 14,8 órát néztek tévét - állapította meg egy kanadai kutatócsoport által készített tanulmány. 

A távolság, amit a gyermekek képesek megugrani, ugyancsak csökkent – egyharmad centiméterrel kevesebbet tudtak produkálni minden extra órával, amit hetente a tévé előtt töltöttek 2 évesen.


Mennyit kell a baba súlyának növekedni? Vajon elég a tejem? - A legfontosabb kérdések

2012. augusztus 16.

Te is azok közé tartozol, akik aggódnak a szoptatás miatt? Felmerült benned is a kérdés, hogy biztos eleget eszik a baba? Netán naponta vagy hetente méred a súlyát és nem nagyon gyarapszik? Kezdesz aggódni? Vagy már fontolgatod, hogy biztos kevés a tejed és adni kellene tápszert? Ha már kapott, akkor azt tapasztalod, hogy utána édesdeden alszik? Ismerős kérdések, melyekre rengeteg válasz létezik. A szakemberek között sincs sajnos egyetértés ezen a kényes területen, ami pedig rendkívül fontos időszak, mind a gyermek, mind a család életében.


A cigivel egyenértékű, ha a terhes nő sokáig dolgozik?

2012. augusztus 07.

Sok várandós kismama érzi úgy, hogy terhesen is dolgoznia kell, amíg csak lehet - ám szakemberek szerint ezzel cseppet sem tesznek jót a születendő gyermeknek. A baba kisebb súllyal jöhet a világra, ami kockázatot jelent a jövőjére nézve. Egy tanulmány rámutatott: a terhesség utolsó szakaszáig tartó munka egyenértékű azzal, mintha a kismama dohányzott volna a várandósság ideje alatt.

A 9. hónapig dolgozó nők babái átlagosan nagyjából fél kilóval nyomtak kevesebbet, mint azoké, akik abbahagyták a munkát a 6. vagy a 8. hónap tájékán. Az angliai Essex egyetemének kutatói három fő tanulmány adatait gyűjtötték össze, kettőt az Egyesült Királyságból, egyet az Egyesült Államokból.


Kisokos strandoláshoz-szülőknek

2012. augusztus 04.

A nyár, a vakáció, pihenés időszaka. Sokan túl vannak már az első babás nyaraláson, s felkészülten várják az előttük álló napokat, de vannak, akik ezen a nyáron kelnek először útra kisgyermekkel. Most következzen útravalóként néhány jó tanács bőrgyógyász szakértőnktől – a nyári bőrvédelemről.

Biztonságos pancsolás

A gyermekek már egészen pici korban is élvezettel pancsolnak a vízben, vagy építenek homokvárat a parton. Van, aki a természetes vizeket részesíti előnyben, de ott a víz sodrása, mélysége jelenthet gondot. Az uszodákban, a medencék vize még a legalaposabb fertőtlenítés mellett is tartalmazhat fertőző kórokozókat. Az arra érzékeny gyermekeknél pedig nem ritka, hogy épp a fertőtlenítőszer okoz kellemetlen bőr- és szemtüneteket.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...233234235...280