Információk, érdekességek

Tévhitek a tésztáról

2012. október 01.

Mindegyik elismert táplálkozási ajánlás megegyezik abban, hogy a legnagyobb mennyiségben elfogyasztandó tápanyagcsoportot a szénhidrátoknak kell kitenniük. Ez a teljes napi tápanyagigény 58%-át jelenti, átlagosan 300–400 grammot.


Gyümölcs reggelire, vagy inkább vacsorára?

2012. szeptember 28.

Az egészséges étrend nélkülözhetetlen hozzávalói, nem mindegy azonban, hogy mikor, mennyit és hogyan fogyasztunk. Gyümölcs reggelire, vagy inkább este, zöldség párolva, vagy nyersen? Kérdéseinkre dr. Hidvégi Edit, a Budai Allergiaközpont gasztroenterológusa válaszolt.

 

 


Boci muffin - egészséges tízóraira való!

2012. szeptember 26.

Gyerekcsemege - kicsit egészségesebben, nálunk mindig nagy sikert arat!

Boci muffin - egészséges tízóraira való!

Hozzávalók: 2 tojás, 1 kis doboz natúr joghurt (lehet növényi is), 4 ek. olivaolaj, 15 dkg barnacukor (vagy nyírfacukor), 10 dkg grahamliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. sütőpor, 1 bio citrom, 2-3 ek. kakaópor


Mi legyen az uzsonnacsomagban?

2012. szeptember 15.

uzsonnacsomagÉppen csak elkezdődött az új tanév, de máris számos kérdés vetődik fel a szülőkben: azon kívül, hogy mi minden kell az iskolatáskába, az sem elhanyagolható szempont, hogy vajon mi kerüljön a gyerekek uzsonnacsomagjába?

A zöldség a gyerekek egészséges táplálkozásának alapvető szereplője. Számos olyan értékes anyagot tartalmaz, amelyek a gyerekek szervezetének növekedéséhez és egészséges fejlődéséhez kifejezetten szükségesek. A zöldségekben jelentős mennyiségű rost található, bizonyos fajtákban értékes fehérjéket is találunk.


Aszalás, szárítás, tartósítás - házi praktikák

2012. szeptember 14.

A leghidegebb hónapokban is igyekezzünk nyers ételt tenni az asztalra, mert ezekben van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, amelyek újjáépíthetik sejtjeinket és rostanyagaikkal segítik emésztésünket. Az aszalás, a szárítás és a termények szakszerű tárolása alapvető eljárások ahhoz, hogy az őszi-téli időszakban is annyi nyerset együnk, amennyit csak lehet.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...210211212...276