Információk, érdekességek

Boci muffin - egészséges tízóraira való!

2012. szeptember 26.

Gyerekcsemege - kicsit egészségesebben, nálunk mindig nagy sikert arat!

Boci muffin - egészséges tízóraira való!

Hozzávalók: 2 tojás, 1 kis doboz natúr joghurt (lehet növényi is), 4 ek. olivaolaj, 15 dkg barnacukor (vagy nyírfacukor), 10 dkg grahamliszt, 10 dkg fehér tönkölyliszt, 1 tk. szódabikarbóna, 1 tk. sütőpor, 1 bio citrom, 2-3 ek. kakaópor


Mi legyen az uzsonnacsomagban?

2012. szeptember 15.

uzsonnacsomagÉppen csak elkezdődött az új tanév, de máris számos kérdés vetődik fel a szülőkben: azon kívül, hogy mi minden kell az iskolatáskába, az sem elhanyagolható szempont, hogy vajon mi kerüljön a gyerekek uzsonnacsomagjába?

A zöldség a gyerekek egészséges táplálkozásának alapvető szereplője. Számos olyan értékes anyagot tartalmaz, amelyek a gyerekek szervezetének növekedéséhez és egészséges fejlődéséhez kifejezetten szükségesek. A zöldségekben jelentős mennyiségű rost található, bizonyos fajtákban értékes fehérjéket is találunk.


Aszalás, szárítás, tartósítás - házi praktikák

2012. szeptember 14.

A leghidegebb hónapokban is igyekezzünk nyers ételt tenni az asztalra, mert ezekben van a legtöbb vitamin és ásványi anyag, amelyek újjáépíthetik sejtjeinket és rostanyagaikkal segítik emésztésünket. Az aszalás, a szárítás és a termények szakszerű tárolása alapvető eljárások ahhoz, hogy az őszi-téli időszakban is annyi nyerset együnk, amennyit csak lehet.


Minőségi éhezés a magyar kórházakban

2012. szeptember 07.

Egy idén nyáron készült felmérés szerint a Magyarországon kórházi kezelésben részesülő felnőtt betegek 64%-ának tápláltsági állapota eltér a kívánatostól, vagyis alapbetegsége mellett malnutrícióban, azaz hiányos tápláltságban is szenved. Ez azt jelenti, hogy vagy nem tudja a megfelelő energiamennyiséget elfogyasztani, vagy pedig valamely tápanyaghoz nem jut hozzá elégséges mennyiségben.

A közel 50 egészségügyi intézmény részvételével elkészült egy napkutatásban 1755 beteg adatait értékelték. A felmérés eredményeiből kiderül, hogy a betegek egyharmada alultáplált, és közülük a közvélekedéssel szemben, nem csupán az onkológiai betegek esetében kell a testtömeg-veszteségtől, az alultápláltságtól tartani.


Cukorbeteg cukrászmesteré az ország cukormentes tortája

2012. augusztus 26.

Zila László, a Magyarország Cukormentes Tortája versenyen a győztes süteményt, az almatortát egressel megálmodó cukrászmester a Magyar Ízek utcáján kóstolta a híres édességet. Az almatorta egressel nem diabetikus sütemény, mégis megeheti a diabéteszes mester, mert alacsony glikémiás indexű alapanyagokat tartalmaz, azaz a torta kevésbé emeli a vércukorszintet, mint a hagyományos, cukorral készült sütemények.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...211212213...277