Információk, érdekességek

Gyümölcslé a konyhából

2007. június 13.

Tény, hogy sokkal egyszerûbb a polcról leemelni a gyümölcs- és zöldségleveket, aki azonban már próbálta otthon készíteni ezeket, egyetért azzal, hogy a különbség feltétlenül megér egy kis energiát.


Az otthon készített levek nemcsak sokkal finomabbak, hanem lényegesen egészségesebbek is: nem tartalmaznak cukrot, tartósítószert, mesterséges színezéket, állományjavítót. Magas a vitamin- és ásványianyag-tartalmuk, a bennük lévõ rostok jótékony hatással vannak az emésztésre.

 

A frissen facsart gyümölcs- és zöldséglé elkészítéséhez nem kell más, csak egy jó gyümölcscentrifuga, egy adag elhatározás, ami a gép elmosogatásához szükségeltetik, és persze a válogatott alapanyag. Nem véletlen, hogy mind népszerûbbek a biotermékek: akinek nincs lehetõsége saját kertjébõl szüretelni, és igazán jót akar a szervezetének, esetleg méregteleníteni is szeretne, olyan alapanyagot választ, amely nem találkozott növényvédõszerekkel, a földjét pedig nem tömték meg mûtrágyával.


Reggelizz, mint egy király!

2007. június 06.

Mit kell ennünk, s mennyit, hogy kiegyensúlyozott legyen a reggelink? 


"Reggelente 5 percenként lenyomom a csörgõ órát, és addig halasztom a felkelést, ameddig csak lehetséges. Elhúzom az összes maradék idõt a ruha kiválasztásával majd eszeveszett iramban beloholok a munkahelyemre. Egy jó erõs kávé után nekiállok a napi teendõim végeláthatatlan sorának. Dél körül már kezdem magam rosszul érezni, úgyhogy gyorsan bekapok valamit a kollégákkal. Mikor este hazaesem, legszívesebben mindent felfalnék, ami a kezem ügyébe kerül..." - Ismerõs ez az idõbeosztás?

 

Ha már Ön is érzi, hogy ez az egészsége rovására mehet: változtasson!


Jeges bûnök, meggyre és cseresznyére

2007. május 31.

Rummal és konyakkal, vagy csak egyszerûen porcukorba forgata akarod? A bûn mindig csábít, és a lédús gyümölcsökkel még csak nem is annyira megbocsáthatatlanok... 
 

Hozzávalók:
  Rizstej, vagy soány tej
  Rizs (esetleg tejberizsnek elõfõzött)
  1 csomag vaniliás cukor
  tejszín
  magozott friss meggy és /vagy cseresznye
  Csipetnyi fahéj ésporcukor
  (Rum, konyak, ízlés szerint)


Karamellás almaleves szegfûborssal bolondítva

2007. május 30.

A friss almánál nem zamatosabb és vitamindúsabb étel van, és ha értjük a módját, olyan különleges levest varázsolhatunk belõle, hogy a mesterszakácsok is megirigylik! 
 

Hozzávalók:
  4 közepes savanykás alma
  4 evõkanál cukor
  1 darabka fahéj
  3 szem szegfûbors
  2 dl fehérbor
  (betétnek tejbegríz)


Ebéd helyett vacsorázunk 2.rész

2007. május 21.

A legfrissebb felmérések szerint magyarok közel harmada rendszertelenül étkezik!


Mit eszünk legszívesebben?


A tíz legszívesebben és leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek rangsorában is történtek változások. A hagyományos fõzött levesek 2005-höz képest kedveltebbek csakúgy, mint a sajtok, tésztafélék és a szárazáruk (szalámi, kolbász). A kedveltségi tízes listán az elõzõ mérési idõszakhoz képest lejjebb csúsztak a szárnyasok, a burgonya, gyümölcsök és a zöldségek. Ugyanakkor gyümölcsöt, ásványvizet az elõzõekhez képest gyakrabban; teát, tejet és zöldségeket viszont ritkábban fogyaszt a lakosság. A leggyakrabban fogyasztott élelmiszerek elsõ három helyezettje változatlanul a fehér kenyér, kávé és a hagyományos fõzött levesek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...205206207...226