Információk, érdekességek

Éltető folyadék

2006. július 06.

Szinte valamennyi életmóddal kapcsolatos tanács azzal kezdődik vagy végződik, hogy az egészség megőrzéséhez, a diéta betartásához, s a fogyás hatékonyságához megfelelő mennyiségű folyadékra van szükség.

 

Mindez természetesen így igaz: a víz által a szervezetbe jutó ásványi anyagok nélkülözhetetlenek, bármenynyire észrevétlen is a folyadékháztartás.


Reggeli: kinek mi?

2006. július 03.

A legnagyobb bölcsességek egyike szerint a nap első étkezése, vagyis a reggeli igen fontos: királyinak, felségesnek kell lennie, hiszen olyan lesz a napunk, ahogyan elindítjuk. Persze az sem mindegy, hogy ki mit eszik. Most öt különféle reggelit ajánlunk önöknek.

Hétvégi méregtelenítés krumplidiétával

2006. július 02.

Kifejezetten szellemi munkát végzőknek ajánlanám, főleg menedzsereknek akkor, ha már kora reggel (is) azt érzik, hogy fáradékonyabbak a kelleténél. A diéta előnye abban áll, hogy nem kell magunkat kínoznunk a tortúra alatt, egyszerűen és hatékonyan tudunk méregteleníteni.

 

A méregtelenítés első napja után sokkal jobban fogunk aludni, mint addig, hiszen szervezetünkből kitisztul a toxikus anyag. Reggel frissen ébredünk, melyet néhány órás „feltöltődés” követ. Érezni fogjuk, hogy testünknek már nem kell a mérgek lekötésével bajlódnia, így az eddig erre a célra használt energiát felszabadul.


A gránátalma óvja ízületeinket

2006. június 29.

Gyakori panaszunk a hétköznapilag reumának nevezett fájdalom, megdagadt ízületek, deformálódott ujjak.

 

A diagnózis igen sokszor az ízületi gyulladások egy fajtája (artritisz, artrózis, oszteoartritisz), amely erős mozgásszervi fájdalmakkal, reumatikus tünetekkel járhat.


Mediterrán diéta – életmód vagy éghajlat kérdése?

2006. június 28.

A szeles és csapadékos 15 fokos májusban és júniusban a cím hallatán leginkább napsütésre, melegre és a kék tenger megnyugtató morajára vágyunk. De mit takar a mediterrán diéta? Betegeknek vagy egészséges embereknek ajánlott és mi valósítható meg belőle egy mérsékelt-égövben fekvő országban?A kezdet:A II. világháborút követően többek között Krétán is végeztek életmóddal, táplálkozással kapcsolatos felméréseket. Itt kiderült, hogy a tradicionális életmódot folytató, nem kifejezetten jó anyagi körülmények között élő családoknál több krónikus megbetegedés ritkábban fordul elő, mint az európai átlag. Ekkor kezdték behatóbban vizsgálni az étrend összetevőit és az életmódbeli szokásokat.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...205206207...213