Információk, érdekességek

Több millió kórokozó a sütiben

2013. január 11.

csokiBaktériumok az élelmiszerekben? A fogyasztók jogosan tehetik fel a kérdést, hogy biztonságosak-e a mindennap elfogyasztott élelmiszerek. Jelen cikkben az élelmiszerekben esetlegesen előforduló kórokozó baktériumokat tárgyaljuk.


Fokhagymakrémleves - vámpír és náthaűző

2013. január 06.

Igazi téli leves, a náthás időszakban pedig ideális hiszen a fokhagyma felveszi a harcot a vírusok ellen! Emellett nagyon finom és laktató leves! 

Fokhagymakrémleves

Hozzávalók: 1 evőkanál vaj, 1 kis fej vöröshagyma, 8-10 gerezd fokhagyma (mérettől, ízléstől függően), 2 ek. rizsliszt, só, bors, bioételízesítő, 6 dl tej, 4 dl víz 


Olcsó, családi menü

2013. január 05.

sok zöldségNem túl sok hozzávalóból, jól variálhatóan készíthetsz tartalmas menüt! Ez az adag 4-5 embernek elég ebédre! Ajánlom a hónap végi spórolós napokra hiszen a hozzávalók többség megtalálható otthon, csak a húst kell megvenni! 

Leves: Zöldségkrémleves fokhagymás pirítóssal

Hozzávalók: 50 dkg vegyes zöldség (lehet répa, burgonya, karalábé, zeller, cukkíni, stb. akár fagyasztott keverék is), 3 dl tej, só, őrölt bors, 1-2 ek. olaj, 2 ek. étkezési keményítő vagy rizsliszt


Veszélyes lehet a karácsonyi habzsolás

2012. december 27.

karácsonyi habzsolásAkár 2-3 kilót is magára szedhet karácsonykor, aki nem figyel. Az ünnepi asztalnál szinte mindenki többet eszik a megszokottnál, és bizonyos betegségek esetén ez veszélyes is lehet – erre hívja fel a figyelmet Veresné Dr. Bálint Márta, a Semmelweis Egyetem ETK Dietetikai és Táplálkozástudományi tanszékének docense.

Az átlagos ünnepi menü sok családnál a magyar ízlésnek megfelelően még ma is energia- és zsírdús ételekből áll (például rántott hal, francia saláta vagy majonézes krumpli), és természetesen ezen felül még sokféle sütemény, édesség, ital is kerül az asztalra. Ez azért jelent gondot, mert a magyar felnőtt lakosság 50-60 százaléka egyébként is túlsúlyos vagy elhízott, aki pedig hajlamos rá és nem vigyáz, gyorsan felszedhet még pár kilót. A dietetikus szerint ettől függetlenül az egészségünk megóvása érdekében is érdemes figyelni arra, hogy mit és mennyit eszünk.


Cuki édesség: rénszarvas keksz

2012. december 26.

rénszarvas kekszKezdd ilyen cuki rénszarvasokkal, gyaníthatóan nemcsak a gyerekek tartják majd zabálnivalónak! 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...204205206...277