Információk, érdekességek
Fűszeres puncs - a hűvös téli estékre
2012. december 09.
A decemberi hideg estékre jól jön egy bögre forró,melengető ital!
Hozzávalók: 1 liter víz,2 filter feketetea,1 dl rum,1 citrom, 1 narancs, 1 rúd fahéj, 6-8 db szegfűszeg, ízlés szerint méz
A vizet felforralom, hozzáadom a fűszereket és a teafiltert. Néhány percig forralom aztán lefedve 10 percig pihentetem. Kiszedem a fűszereket, a filtert és belekeverem a rumot, mézet.
Melegen kínálom!
Forró gyömbéres narancsital
2012. december 09.
Finom, melegítő, őszre-télre ideális itóka!
Hozzávalók: 7 dl 100%os narancslé, diónyi gyömbér, 2-3 ek. méz, 3 dl víz
A gyömbért meghámozom és lereszelem, összekeverem a mézzel és egy edényben kicsit olvasztom,hogy folyékonyabb legyen. Aztán ráöntö a narancslevet és a vizet majd lassú tűzön felforralom.
Frissen, melegen bögrékbe öntöm és már lehet is inni!
Lehet jóízű, ami diétás?
2012. december 03.
Hétféle betegség étrendjéhez alkalmazkodó diétás menük – onkológiai, cukorbeteg, szív- és érrendszeri, köszvényes, lisztérzékeny, epe és reflux –- változatos, ízekben gazdag kínálatával jelent meg Budapest nyolc kerületében a „Medirest – diétaotthonra” szolgáltatás.
Az egyszerűen hozzáférhető, otthoni étkezési szolgáltatás mögött, többéves gasztronómiai fejlesztés, és az étrendekkel szemben támasztott dietétikai elvárásoknak való megfeleltetés áll. Ennek köszönhető, hogy a Magyarországon leggyakrabban előforduló, azon betegségekben érintettek – melyek kialakulása egyebek mellett, a helytelen életmódra és táplálkozásra vezethető vissza – mostantól otthonukban, munkahelyükön is hozzájuthatnak a számukra előírt étrendhez alkalmazkodó jóízű ételekhez.
Karcsúbbak és szellemileg is frissebbek, akik reggeliznek
2012. november 24.
Az egészségi állapotot a kiegyensúlyozott táplálkozás jelentősen befolyásolhatja. Nagyban hozzájárulhat számos betegség megjelenésének és kifejlődésének a megelőzéséhez vagy késleltetéséhez. Különösen igaz ez a rostokra!
A gabonapelyhekről köztudomású, hogy nagy a rosttartalmuk, így vannak, akik egyszerűen az egészséges táplálkozással azonosítják őket. Ma már számos kutatás bizonyítja, hogy a gabonafélék csökkentik a nem fertőző betegségek (szívkoszorúér-betegségek, daganatos betegségek, 2-es típusú cukorbetegség) kialakulásának kockázatát. Például alacsonyabb vérnyomásértékeket mértek a rendszeres gabonaféléket fogyasztóknál, csökkentette az infarktus, a stroke, a vastagbéldaganat, valamint a gyomorrák kialakulását.
Így együnk a hideg hónapokban
2012. november 23.
A tél közeledtével sokszor hajlamosak vagyunk a szabadtéri programokat kihagyni. Szabadidőnket kényelmes otthonunkban töltjük el inkább egy forró csokoládé vagy gőzölgő almás pite társaságában. Ilyenkor kevésbé kívánjuk a nyers zöldségeket és gyümölcsöket, pedig ebben a hideg időszakban a leggyakoribbak a náthás és influenzás megbetegedések. Ezek megelőzéséhez szervezetünknek vitaminokra és ásványi anyagokra van szüksége. A nyomelemek pótlásának fontosságáról és lehetőségeiről Tarnai Irén, a Budai Egészségközpont dietetikai tanácsadója lát el bennünket 4+1 jó tanáccsal.
„A vitaminok nélkülözhetetlenek szervezetünk számára, előállítani azonban nem tudjuk őket, így más módon kell pótlásukról gondoskodnunk, a táplálékkal kell bevinni azokat. Télen hajlamosabbak vagyunk zsírosabb, vitaminokban szegényebb ételeket fogyasztani. Ráadásul kevesebb napfény ér minket, ezért fokozottabban oda kell figyelnünk a létfontosságú vitaminok és nyomelemek pótlására, hogy immunrendszerünk elég erős legyen a betegségek elkerüléséhez, legyőzéséhez” – figyelmeztet a szakember.
További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...206207208...277