Információk, érdekességek

Mélypontra jutottál a diétádban? Így vészeld át!

2013. március 05.

A legtöbben, akik szép alakot szeretnének, vagy úgy érzik, nem elégedettek a testükkel, az ünnepek után, tavasszal vagy nyár elején kezdenek bele valamilyen divatos fogyókúrába. Ha sikerült betartani a diéta előírásait, netán a kívánt fogyás is megvalósult, akkor igazán büszkék lehetnek magukra. De akik nagyobb súlyfelesleggel rendelkeznek, és hosszabb idejükbe kerül a normál súly kialakítása, ott biztosan adódnak olyan pillanatok, amikor nehéz megtartani a diéta előírásait, netán a saját maguk által kialakított szabályrendszerek is meginognak. A diétákban az első hónap a legnehezebb, mert még nem szoktuk meg az új rendszert, nem tértünk át egy más életmódra. Persze a kezdeti lendület megvan, de elég-e ennyi?

Néhány hasznos tippel szeretnék nektek segíteni, hogy hogyan vészeljétek át azokat a pillanatokat, amikor szívetek szerint átlépnétek a diéta adta határokon.


Megnyalatkozunk! Úgy eszel, ahogy szeretsz!

2013. március 01.

Úgy eszel, ahogy szerelmeskedsz! Jó lenne már az esti vacsi-randin tudni, milyen lehet a másik az ágyban? Sokan vágynak arra, hogy a csillogás mögé lássanak, és már a táplálkozási stílusról megtudják, mire számíthatnak a másiktól, ha végre eljutnak az ágyig. Kilenc típust, kilenc féle szexuális hozzáállást figyelhetünk meg. Akár magunkat is tetten érhetjük.

Táplálkozik és megetet 
Ez a típus nem tudja, hogy hol kezdődöm én, és hol érsz véget te. Így aztán gyakran beleeszik a másik ember tányérjába, csipeget egy-egy falatot a tiedből is. Ha le akarod nyűgözni, engedd meg neki, ez a bizalmas gesztus sokat jelent neki. Az étkekből a nagyobb adagokat kedveli, és gyakorta nem mozog eleget, így aztán lustácskának bizonyul, és ez igaz a szexre is. Ha lustasága ellenére sikerül az ágyba csalni, viszont meglepő találékonyságról tesz tanúbizonyságot, de ha megszokja, akkor kedvence a lusta szex. Ő hanyatt, te fölül.


Illatos csirkecombok - akár diétázóknak is!

2013. február 26.

Kiknek ajánlom? Mindenkinek - aki szereti a finom, enyhén fűszeres ízeket! Diétázóknak és gyerekeseknek is, nálunk abszolút kedvenc! Friss vegyes salátával vagy grillezett zöldséggel nagyon finom!

Hozzávalók: 8 db csirke alsó vagy felső comb, fél kk. só, 1 csapott kávéskanál őrölt koriander, római kömény és bazsalikom, 3-4 gerezd fokhagyma, fél dl olivaolaj


Az elhízás fájdalommal is jár

2013. február 25.

Magyarország a kóros elhízás éllovasa Európában, mivel a lakosság 28,5%-a szenved ennek a szó szerint súlyos következményeitől. Szomorú, hogy magasan vezetjük a statisztikákat, a második helyezett Nagy-Britanniában is „csupán” 26,1 % a kórosan elhízottak aránya. 

Az elhízás mértékét az úgynevezett BMI testtömeg-index alapján számítják, amely a magasság és a testsúly adataiból levezetett arányszám. 25-ös érték felett a BMI index túlsúlyt mutat, 30 fölött pedig kórosan elhízottnak számít valaki. A Fájdalom Ambulancia egy új eszköz segítségével, és ingyenes kampánnyal segít a kóros elhízással és az ebből fakadó mozgásszervi panaszokkal küzdő betegeknek.


Fehérjediéta - 5 napos mintaétrenddel!

2013. február 24.

A diétákat bemutató sorozatunk második részében a napjainkban igencsak divatos fehérjediétát mutatja be Szőke Marianna fitness tanácsadónk.

Ennél a diétánál – mint a neve is mutatja – a legfontosabb az, hogy az étkezések alkalmával leginkább fehérjét, és legkevésbé szénhidrátot vigyünk be szervezetünkbe.

A diéta lényege, hogy az elraktározott szénhidrátokat kiürítjük a szervezetünkből, és nagymértékben lecsökkentjük a szénhidrát bevitelt. A napi fehérje bevitelt tejtermékekkel, sajttal, sovány húsok fogyasztásával fedezzük. Ezeknek az ételeknek nagyon alacsony vagy szinte nulla a szénhidráttartalma.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...200201202...277