Információk, érdekességek

A legkönnyebb út a fogyáshoz

2013. március 24.

A fogyókúrákkal és az életmódváltással kapcsolatban különösen igaz, hogy nem jön azonnal a siker. Néha egyáltalán nem jön. Mi az oka a kudarcnak, és hogyan lehet elkerülni?

Igen, a kitűzött célhoz és a sikerhez vezető úton mindig vannak akadályok. Tudom, hogy ez közhelyesnek tűnik, de amikor a fotóim alapján annyian kérdezik tőlem, hogy „Úristen, hogy csináltad?”, akkor eszembe jut a következő történet:

"Egy este egy koktélpartin egy híres zongorista eljátszott néhány számot. Később odajött hozzá a háziasszony, és azt mondta:
- Bármit megadnék azért, hogy úgy játsszak, mint ön!
A zongorista egy darabig elgondolkozva nézte, majd így szólt:
- Nem, nem hiszem.
A háziasszony meglepetten, és zavarban a vendégei előtt, azt mondta:
- De igen, teljesen biztos vagyok benne.
A zongorista megrázta a fejét.
- Ön szeretne úgy játszani, mint én, de nem szeretne napi nyolc órát gyakorolni húsz éven át, hogy megtanulja, hogyan kell.
Egy időre csönd lett: a vendégek a tányérukat bámulták. De senki sem kezdett vitázni. Mindenki tudta, hogy a zongoristának igaza volt. A háziasszony blöffölt. Szeretett volna zongoraművész lenni, de nem szeretett volna azzá válni.


Zöld dió: régi-új kuriózum

2013. március 24.

A diót már régóta ismerjük kívül-belül, a zöld dió és különösképp a milotai zöld dió azonban - bár a legmagasabb minőségű dióként tartják számon - most indult hódító útjára. Az egyre népszerűbb, hungarikum-számba menő ínyencség nemcsak önmagában, de számos étel kiegészítőjeként fogyasztható, különleges gasztronómiai élményt biztosít, ráadásul még egészséges is.

A diófa hazánkban őshonos növény, olyannyira, hogy már honfoglaló magyar őseink is gyűjtögették, fogyasztották a Kárpát-medencében. A legismertebb és legjobb termőhelyek a mai Tiszacsécse és Milota környékén találhatóak. A dió hasznosítása több évezredes múlttal büszkélkedhet – szinte minden része értékes.


Hogyan tartsd meg a súlyod? 5 egyszerű tipp a kínai orvoslás tárházából

2013. március 19.

Karcsúnak maradni nem akkora ördöngösség, mint hiszed, akármilyen életkorban is vagy. 5 apróság, amely segít a súlyod megtartásában - a hagyományos kínai orvoslás berkeiből.

1. Nincs időd a testedzésre? Gondolkodj gyakorlatiasan!
Egy rendszeresen végzett edzésprogram ideális a fogyáshoz, de nem az egyetlen módszer. Ha túlzsúfolt napirendedbe már egy új elfoglaltság ötlete sem fér bele, akkor „edzés” helyett gondolj inkább „fizikai tevékenységre”. Ha irodai munkát végzel, amelyben naponta sok órán át kell ülnöd, a szünet(ek)ben, valamint munka előtt és után is tornázhatsz, hogy felfrissítsd magad. Mielőtt megfognád a kávéscsészét vagy leülnél ebédelni, sétálhatsz egy kicsit egy arra alkalmas lépcsősoron. Parkolj néhány háztömbbel távolabb a munkahelytől vagy még jobb, ha gyalog, esetleg kerékpárral jársz be dolgozni. Hétvégén próbálj meg több fizikai igénybevételt jelentő programot beiktatni, például nyírj füvet kézi fűnyíróval, kertészkedj, porszívózz, mosd le az autót. Vegyél részt a közösségi gyalogtúrákon, önkéntes parktakarításban, edzd a gyerekek focicsapatát – bármit, ami kimozdít a négy fal közül, és megmozgat.


Kovászos cipó

2013. március 17.

Házilag, sütőben is készíthetsz finom kenyeret, csak ajánlani tudom!

Kovászos cipó

Hozzávalók: 50 dkg liszt, 1 tk. só, langyos víz, 1 dkg élesztő, a kovász 1/3 része

A kovászhoz: 30 dkg liszt, 5 dkg élesztő, langyos víz

A kovászhoz valókat összekeverjük annyi langyos vízzel, hogy galuska lágyságú tésztát kapjunk. Ezután letakarjuk és két órát letakarva hagyom állni. Ez a mennyiség 3 kis cipóhoz elengendő! 


Már az anyaméhben kialakulhat a silány ételektől való későbbi függőség

2013. március 12.

A terhesség alatt olcsó, egészségtelen ételeket fogyasztó nők gyermekei nagyobb valószínűséggel válnak maguk is függővé a silány ételektől - figyelmeztetnek szakemberek.

A The FASEB Journal című tudományos folyóirat márciusi számában közölt tanulmány eredményei azt sugallják, hogy a terhes nők által fogyasztott egészségtelen ételek változást okoznak a magzati agy opioid jelátviteli útvonalának fejlődésében. Az elváltozás hatására a babák kevésbé érzékenyek a zsírban és cukorban gazdag ételek fogyasztásakor felszabaduló opioidokra. Ezek a gyerekek a silány ételekkel szembeni nagyobb "tűrőképességgel" jönnek a világra és többet kell enniük a tápanyagban szegény ételekből ahhoz, hogy elérjék azt a bizonyos "jóleső" érzést.  


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...199200201...277