Információk, érdekességek

A magyarok fele túlsúlyos

2013. február 22.

Nem változott az elhízottak aránya az elmúlt négy évben: minden második felnőtt elhízott Magyarországon. A Szinapszis Kft-nek a WEBBeteg.hu egészségügyi portál megbízásából készített felmérése szerint a lakosság húsz százaléka túlsúllyal küzd, az átlagos BMI (testtömegindex) továbbra is 26-os.

A piackutató cég 2008 óta vizsgálja a felnőtt lakosság egészségi állapotát, egészségtudatosságát. A legfrissebb, 2012 végén készített adatfelvétel alapján elmondható, hogy a magyarok körében magas, átlagosan 54 százalékos a csekély vagy jelentős túlsúllyal küzdők aránya, közel 20 százalékuk esetében legalább 30-as BMI érték mérhető - tájékoztatta a Szinapszis Kft. közleményben az MTI-t.


Ízharmónia és egészség a köbön: nyers ételek Lénárt Gittától

2013. február 20.

nyers ételekBrokkolileves, székelykáposzta és zserbó - sütés-főzés nélkül?? Igen! A feldolgozatlan, átalakítatlan ételek fogyasztásának számtalan, bizonyítottan pozitív hatása van egészségünkre, közérzetünkre és külső megjelenésünkre is. A Nyersétel Akadémia áttörte az egészséges táplálkozással szembeni ellenérzés falát: gusztusos és finom ételeivel kedvet csinál az egészséghez. Mindezt a legmagasabb szinten műveli: oktat, tanácsot ad, de azoknak, akiknek ideje nem engedi,házhoz is szállítja bármely étkezéshez a menüt.

A kutya ott van elásva, hogy mindenki váltásban gondolkodik: normál étkezés VAGY egészséges étrend. Mivel senki nem mond le szívesen eddigi kedvenc ételeiről (hacsak nem valamilyen betegség áll a váltás hátterében), így már el is bukott ez a kezdeményezés.


Amikor a fogyókúra a fejben bukik el

2013. február 16.

Vannak helyzetek, amikor a fogyókúra nem a rosszul megválasztott diétán, vagy a bután összeállított mozgásprogramon bukik el, hanem a diétázó fejében. Milyen csapdákra kell felkészülni?

„Álmodozás az élet megrontója”

A fogyókúra könnyen megbukhat az álmodozáson. És itt most nem arra kell gondolni, hogy ha sokat sóvárog valaki a csokoládétorta iránt.

Kutatások szerint, ha valaki túl sokat álmodozik arról, hogy micsoda nagy és jó dolog elérni egy adott célt, ám ezt még a cél elérése előtt teszi, akkor nagy eséllyel lesz bukta a vállalkozásból. Nem érdemes tehát a boltokban a két számmal kisebb ruhák között nézelődni, álmodozni a jobb, kiegyensúlyozottabb közérzetről, a jobb megjelenésről, és szexibb derékról, mert mind-mind a fogyókúra kudarcát vetítik előre. Sőt, a felmérések azt mutatják, hogy minél negatívabbak az adott cél elérésével kapcsolatos fantazmagóriák, annál biztosabb a siker.


Hogy ne legyünk egyre kövérebbek

2013. február 12.

Hazánkban az elmúlt 3-4 évtizedben becslések szerint kétszeresére nőtt a túlsúlyosak aránya, melynek oka napi energiaegyensúly felborulása. Az étkezéseinkkel átlagosan 500 kilókalóriával többet veszünk magunkhoz naponta, mint amennyi szükséges lenne, emellett alig mozgunk.

Számtalan fogyókúra és edzésterv létezik a kívánatos alak kialakítására, bonyolult számítási rendszerek és kúrák ígérnek gyors és kíméletes megoldást a túlsúllyal küzdők számára. A dietetikusok és más egészséggel foglalkozó szakemberek azonban csak egy egyszerű szabályra figyelmeztetnek: ne vigyünk be több kalóriát, mint amennyit fel tudunk használni!


Brokkolileves, székelykáposzta és zserbó – sütés-főzés nélkül?

2013. február 11.

Igen! A feldolgozatlan, átalakítatlan ételek fogyasztásának számtalan, bizonyítottan pozitív hatása van egészségünkre, közérzetünkre és külső megjelenésünkre is. A Nyersétel Akadémia áttörte az egészséges táplálkozással szembeni ellenérzés falát: gusztusos és finom ételeivel kedvet csinál az egészséghez. Mindezt a legmagasabb szinten műveli: oktat, tanácsot ad, de azoknak, akiknek ideje nem engedi, házhoz is szállítja bármely étkezéshez a menüt.

A kutya ott van elásva, hogy mindenki váltásban gondolkodik: normál étkezés VAGY egészséges étrend. Mivel senki nem mond le szívesen eddigi kedvenc ételeiről (hacsak nem valamilyen betegség áll a váltás hátterében), így már el is bukott ez a kezdeményezés.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...201202203...277