Információk, érdekességek

A testsúly 10 százalékának leadása megelőzheti a cukorbetegséget

2013. augusztus 04.

testsúly 10 százalékának leadásaHa a cukorbetegséget megelőző tünetekkel diagnosztizált betegek hat hónap alatt megszabadultak testsúlyuk mintegy 10 százalékától, akkor látványosan csökkent a 2-es típusú diabétesz kockázata - állapította meg egy új amerikai kutatás. 

Az eredmények betegeknek és orvosoknak is megmutatták, hogyan befolyásolhatja a rövid távú életmódváltás az egészségi állapot hosszú távú alakulását - idézi a Science Daily a Journal of General Internal Medicine című tudományos lapban megjelent tanulmányt.


Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral

2013. augusztus 03.

Hagyományos fehér cukor nélkül is készíthetsz lekvárt,megőrizve a gyümölcs természetes ízét!

Sárgabaracklekvár - nyírfacukorral

Hozzávalók: 2 kg sárgabarack, 15-20 dkg nyírfacukor

A barackot megmosom, kimagozom és az esetleges hibás részeket kivágom (én a tetejéről a száránál lévő részt is kivágom) Ezután egy fém lábasban felteszem főni. Amikor kicsi puhult a gyümölcs félreteszem és botmixerrel összetöröm. Lehet darabosabbra hagyni vagy teljesen simára turmixolni, ízlés kérdése. Ezután visszateszem a tűzre, beleszórom a nyírfacukrot és még néhány percig forralom-kevergetem. Ezután üvegekbe töltöm, celofánt és kupakot is teszek rá, majd fejreállítom. Néhány perc után egy ládát vagy kosarat meleg takaróval bélelek ki, beleteszem az üvegeket és alaposan betakarom. 1-2 napig hagyom pihenni! 


Bogyós fagyi - házilag

2013. augusztus 03.

Készíts fagyit házilag - minden adalék és ízfokozó nélkül! Megéri mert isteni finom!

Bogyós fagyi - házilag

Hozzávalók: 50 dkg bogyós gyümölcs - eper, málna, szeder, áfonya - vegyesen, 2 dl tejszín, ízlés szerint méz

A gyümölcsöket kiveszem a fagyasztóból (vagy a frisset 1-2 órára egy tálcán beteszem). Ezután kiveszem, egy nagy tálba teszem és botmixerrel durván összetöröm. Így maradhatnak benne egyben is darabok. Mézet locsolok rá és a felvert tejszínnel összekeverem. 


Citromfüves meggyszörp - az idei kedvencem

2013. július 28.

A házi szörpnek nincs párja - egy kis gyümölcslé,cukor és valami csavar - ez a titok! Jelen esetben a meggyet egy kis citromfűvel dobtam fel, isteni!

Hozzávalók: 1 liter meggylé, 40 dkg barnacukor, 1-2 ág citromfű 


Hogyan segíthetnek az édesítőszerek az energiaegyensúly fenntartásában?

2013. július 18.

sztíviaA boltok polcain sokféle édesítőszert találhatunk. Vannak olyanok, amiket csak utóízesítésre, vagy italaink édesítésére használhatunk, vannak olyanok, amikkel süthetünk és főzhetünk is. Vannak olyanok, amelyek szénhidráttartalma a cukoréval közel azonos, és vannak olyanok, amelyek energiamentesek. 

Mostanában gyakran találkozhatunk egy új, energiamentes édesítőszerrel, a sztíviával. A sztívia egy Dél-Amerikában őshonos növény, magyar nevén jázminpakóca, amelyet szteviának vagy steviának is neveznek.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...193194195...277