Információk, érdekességek

Málnafagyi házilag

2013. augusztus 20.

Egész évben elkészíthető finomság, hiszen fagyasztott gyümölcsöt mindig lehet kapni a boltokban!

Hozzávalók

40-50 dkg fagyasztott málna, 2 dl habtejszín, ízlés szerint cukor

A málnát kiveszem a hűtőből és csak addig hagyom felengedni,hogy a botmixerrel össze lehessen törni. Akkor szépen összenomom, hozzáadom a tejszínt és cukorral ízesítem. Ezután rögtön lehet tálalni.


Banános-csokoládés szelet - tojásmentesen!

2013. augusztus 19.

Ha a meleg ellenére ennél valami finom csokisat - fél óra alatt elkészül!

Hozzávalók:
2 puha banán, 15 dkg cukor, 3 nagy evőkanálnyi tejföl, 3 ek.olaj, 20 dkg liszt, 3-4 ek. kakaópor, fél csomag sütőpor
A tetejére 10 dkg tejcsokoládé és 1 ek.olaj


Így készíts otthon házi:paradicsomszószt!

2013. augusztus 19.

Most induló napi sorozatunkban megmutatjuk hogyan készítheted el otthon házilag a hétköznapok finomságait és hogyan kerülheted ki a gyártósoron üvegbe zárt és intézményesített műanyag ízeket.

A paradicsomszósz minden háztartás egyik kedvenc alapanyaga. Legyen szó akár egy finom tésztáról akár egy jófajta magyar étel alap ízének meghatározásáról, minden irányból kihagyhatatlan. Elkészítése nem ördöngösség, csupán egy kis figyelmet és sok szeretetet kíván. 

Hozzávalók: 
10 kg paradicsom, kilónként 1/2 kávéskanálnyi só, kilónként 1 kis fej salottahagyma vagy fehérhagyma, kilónként 1 cikk fokhagyma, kilónként 1-2 levél friss bazsalikom


Táplálkozási tévhiteink

2013. augusztus 10.

A csípős, vagy puffasztó hatású, liszt- vagy tejtartalmú ételekről számtalan tévhit kering a köztudatban, melyek tisztázásához most gasztroenterológus szakértő segítségét kértük. 

Aki sok csípőset eszik, gyomorfekélyt kap
A csípős étel önmagában ugyan fekélyt nem okoz, azonban meglévő fekély esetén fogyasztása valóban fokozhatja a panaszokat – magyarázza dr. Hidvégi Edit gasztroenterológus, a Budai Allergiaközpont orvosa. Gyomorfekélynek nevezzük, ha a gyomornyálkahártya folytonossága megszakad, legalább 5 mm kiterjedésű területen.A gyomorfekélyek egy részét egy baktérium, a Helicobacter pylori okozza, de bizonyos fájdalomcsillapítók túlzott szedése is vezethet a gyomor falát borító nyálkahártya elvékonyodásához, vérzések kialakulásához.


Étkezés a nagy nyári melegben - működnek az ösztönök

2013. augusztus 09.

Általában a nyári étkezés kevesebb problémát vet fel, mint a hőség miatti folyadékpótlás. Egyrészt mert a kívánatostól eltérő étkezés ilyen időben sem vezet rövid idő alatti rosszullétekhez, súlyos tünetekhez, másrészt alapvetően az emberek ilyenkor többé-kevésbé ösztönösen is a megfelelő ételeket választják.

Kevesebbet és könnyedebbet

Célszerű könnyen emészthető ételek mellett dönteni, ne adjunk szervezetünknek plusz munkát nehezen emészthető ételek fogyasztásával, éppen eléggé terhelő ilyenkor az akár 35-40°C-os hőmérséklet. Ugyanezen okból kifolyólag kerüljük a túl nagy ételadagokat, még inkább érvényesüljön inkább a „többször-keveset” elv. Általában ilyenkor nem is kívánjuk a nehéz, zsíros ételeket, a meleg hatására étvágyunk is csökken, így ezt nem nehéz betartani.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...191192193...276