Információk, érdekességek

Johnny Depp: a szexi vegán!

2013. szeptember 24.

Hát itt mindenki megőrült? Nem esznek húst? Biztos csak mondják. Csak hogy legyen min csámcsognunk, míg ők otthon a hűtő előtt állva a csirkecombon csámcsognak röhögve. Vagy igen, vagy nem. Ki tudja…

Ha lehet hinni a lapoknak, Johnny Depp - új szívszerelme, Amber Heard hatására - teljesen növényi étrendre tért át. Nem fogyaszt már se tejterméket, se húsfélét, hogy megőrizze fiatalos vonzerejét és tökéletes alakját – legnagyobb örömünkre. Bárdolatlan barlanglakók tán férfiatlannak minősítik, hogy Depp hallgat a szebbik nem tanácsaira, de meglátjuk ki lesz férfias formában még 20 év múlva is.


Egészséges és finom - Mennyit számít az egészség az élelmiszerek kiválasztásakor?

2013. szeptember 23.

Manapság egyre több szó esik az egészségtelen táplálkozás következményeiről, a lakosság körében egyre szembeötlőbb testsúlyproblémákról. A GfK Hungária vonatkozó vizsgálatainak adatai szerint tízből egy honfitársunk étkezik a korszerű orvostudományi ismereteknek megfelelően, és összességében négyből hárman figyelnek az ételek testsúlyra gyakorolt hatására. Az egészséges táplálkozást alapvetően meghatározó funkcionális élelmiszerek iránti kereslet tekintetében hazánk némiképp elmarad a nemzetközi trendektől. Magyarországon a joghurt, a margarin, a reggeli gabonapelyhek és a teák esetében fontos a fogyasztóknak az egészséget javító hozzáadott tápanyagok megléte. 

Egyre fontosabb az egészséges étel

A lakosság átalakuló fogyasztási szerkezetében egyre erősödik az a tendencia, mely szerint az egészséges és egészségesnek gondolt termékekre és szolgáltatásokra egyre nagyobb figyelmet fordítanak a háztartások.


Pezsgő és popcorn?

2013. szeptember 16.

Legyen az reggeli tojásrántotta, borkorcsolyaként kínált pattogatott kukorica vagy chips, a jól bevált osztriga vagy épp egy rendhagyó, robbanócukorba forgatott kecskesajt előételként - a pezsgő igazi jolly-jokerként a legtöbb étellel remek párost alkot. Ráadásul reggeli mellé fogyasztva felélénkít, aperitifként meghozza az étvágyat, és szinte az egyetlen olyan bor, amely egy egész étkezést képes végigkísérni

A pezsgő kiválasztásakor egyetlen főszabályt kell csak kőbe vésnünk; adjunk a minőségre. És ez nem feltétlenül jelent egyet azzal, hogy egy borhoz képest mélyebben a zsebünkbe kell nyúlnunk. Egy könnyed prosecco akár a mindennapok itala is lehet, de egy hazai palackos erjesztésű (méthode traditonelle) pezsgőt is jóval az ünnepi alkalmakra tartogatott champagne – vagy egy vörösbor – ára alatt beszerezhetünk.


Fehérjeforrás – kell a hús is

2013. szeptember 13.

 A csecsemőtáplálási irányelvek az elmúlt 30 évben többször változtak, így a mai nagymamák tapasztalatai nem mindig felelnek meg a korszerű tudományos irányelveknek. A csecsemő ideális tápláléka 6 hónapos korig az anyatej, azonban ezt követően az anyatej már önmagában nem fedezi teljes mértékben a baba tápanyagigényét.
A főzelékeket anyatej hiányában már 4 hónaposa kórtól, elegendő anyatej esetén 6 hónapos kórtól kaphatják a babák.

Megnövekedő fehérjeigény

A kisbaba testsúlyát 1 éves koráig megháromszorozza. Ez magyarázza, hogy a test építőköveként szolgáló fehérje szükséglete a csecsemőknek kétszerese a felnőttekének.

A megnövekedett fehérjeigényt a zöldségek önmagukban nem tudják biztosítani, mert annak ellenére, hogy számos zöldségnek (hüvelyesek) magas a fehérjetartalma, nem tartalmazzák a szervezet számára szükséges összes aminosavat. 


A vesztes csapat drukkerei többet esznek

2013. szeptember 09.

A vesztes csapat drukkerei többet esznekFrancia kutatók szerint gyakran vesztes csapatnak szurkolni egészségtelen, mert egy pszichológiai felmérés szerint a drukkerek többet esznek egy vereség utáni napon, mint máskor - adta hírül a The Daily Telegraph című brit lap. 

Yann Cornil és Pierre Chandon pszichológusok felmérése szerint a jelenség főként városban élőkre és a legvérmesebb  drukkerekre igaz, olyan mérkőzéseket követően, amikor a papírforma kiegyenlített esélyeket jósolt.

A kutatás

A tanulmány 726 ember megkérdezésén alapul, az alanyok étkezési naplót vezettek a meccsek napján, vasárnaponként és a következő két napon.


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...190191192...277