Információk, érdekességek

A fogyókúra nem egyenlő a koplalással

2014. június 09.

A siker kulcsa a változatos táplálkozás. Az ember "mindenevő", így mindenfélét ehet, sőt... A monoton

 táplálkozás, egyoldalú diéták nem tudják ellátni a szervezetet mindazzal, amire annak szüksége van. Tegye változatossá a napi menüt, és szervezete köszönetet mond érte.A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez, fáradtsághoz, stresszhez vezet...

A fogyás érdekében "lecsupaszított", monoton táplálkozás hosszú távon hiánybetegségekhez vezet. (A nők 93%-a vashiánnyal, 77%-a magnéziumhiánnyal küzd.) A következmény: fáradtság, stressz, rossz kinézet… 
A változatos táplálkozással nem csak szervezete kapja meg mindazt, amire szüksége van, hanem lelke is. Mert enni jó...

A 2014-es XI. Országos Patika Nap kiemelt témáinak egyike az egészséges táplálkozás, amelyhez szorosan kapcsolódik az egészséges fogyókúra is.


„Nem vagyok elégedett a súlyommal...”

2014. május 28.

10 igaz/hamis állítás az ideális testsúly megítéléséről.

Vajon jól tudjuk-e, hogy ideális esetben milyen testsúllyal kellene rendelkeznünk? Nem túlozzuk-e el a fölösleges kilóink miatti állandó aggodalmat? Mert szinte soha nem vagyunk elégedettek... Ez a probléma sokunknak okoz gondot, egyúttal számos téves elképzelést vet fel. Gyakran fogadunk meg különféle tanácsokat anélkül, hogy alkatunkat és más tényezőket figyelembe vennénk. Emiatt igaz és hamis állításokat kívánunk tisztázni a helyes testsúly megítéléséről. Annak érdekében, hogy ne szorongjunk fölöslegesen a formánk miatt, és főleg ne tűzzünk ki irreális célokat...


Almás sült karfiol leves

2014. május 25.

vLassan kifelé megyünk a hűvösebb napokból, de azért még egy bögre, forró leves jól esik testnek és léleknek is. Ehhez a leveshez az alapot egy almás karfiolkrém és egy isteni krémleves adta. Nagyon jól illik az alma és karfiol egymáshoz. A télről megmaradt, töppedt almáknak csodás hasznosítása. Az elkészítési idő nagy részét a sütés adja, de amíg sül, sok minden mást el tudunk intézni.

Elkészítési idő: 65-70 perc

1 kisebb fej karfiol
1 alma
1 sárgarépa
1,5 liter víz
3-4 evőkanál tejföl
1-2 evőkanál citromlé
1 evőkanál olíva olaj
1 teáskanál kínai/wok fűszerkeverék
1 teáskanál vörösborecet
só és bors
A tálaláshoz pirított kenyérkocka.


Tavaszi zöldség röszti

2014. május 25.

Megérkeznek azok a napok, mikor egyre többször süt ki a napocska. Ilyenkor az emberi szervezet egyre jTavaszi zöldség rösztiobban kívánja a tavaszi, zöldséges ételeket. Ez ugyan még mirelit keverékből készült, de tele színnel, vidámsággal és frissességgel. Készíthetjük friss zöldségből, de érdemes akkor is egy kicsit előre párolni. Tetszés szerint variáljuk a zöldségeket, de törekedjünk arra, hogy színes legyen. Minél több íz és textúra keveredik, annál finomabb az étel. Fogyaszthatjuk főzelékhez köretnek, de sült hús mellé is finom.

Elkészítési idő: 60-65 perc

50 dkg mirelit zöldség keverék
1 közepes burgonya
2 db tojás
4-5 evőkanál liszt
só és bors, olaj a sütéshez


Mit rendeljünk az étteremben, ha fogyókúrázunk?

2014. május 21.

Ha alacsony szénhidrát- és kalóriatartalmú diétán vagyunk, az még nem azt jelenti, hogy otthon kell ülnünk, és nem mehetünk el étterembe enni.

A legtöbb kevés szénhidrát bevitelen alapuló diéta az Atkins diétán alapul. Ez azonban azt jelenti, hogy az éttermi kínálaton szereplő húsok bármelyikét nyugodtan fogyaszthatja. 

A legtöbb főétel szénhidrátokban szegény – a trükk azonban a dolgoban, az, hogy nem szabad elcsábulnunk olyan extráktól, mint például az ételhez fogyasztott szelet kenyér, vagy más majszolni valók, amelyek cukorban és szénhidrátokban gazdagok. 

Ha egy magára valamit is adó, előkelő étterembe tér be, nyugodtan mondja meg a pincérnek, hogy cukormentes diétán van és elképzelhető, hogy el tudják úgy készíteni az ételét a konyhán, hogy az cukor mentes legyen, pl. ha édesítőszert használnak a dresszinghez, vagy a szószokhoz.
A gyorséttermekben többnyire azért gondot okoz a választás, de azért ott is lehet találni olyan ételeket, amelyek összeegyeztethetők a fogyókúrával és ezért nem kell végleg törülni ezeket a helyeket sem az életünkből. 


További híreink megtekintéséhez lapozzon!
1...176177178...276